«Οι «λαμογιές» τελείωσαν»

«Οι «λαμογιές» τελείωσαν»

O Νίκος Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει τη φετινή χρονιά στον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι πρώτος στόχος της διοίκησης είναι η διαφάνεια …

Ο τεχνικός διευθυντής της ασπρόμαυρης ΚΑΕ που πήρε τον λόγο μετά τον πρόεδρο της, Μιλτιάδη Κανώτα στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας  αναφέρθηκε:

Στο πλάνο του από τη στιγμή που ανέλαβε θέση τεχνικού διευθυντή:  «Προσπαθήσαμε και έχουμε το όραμα για να πάμε την ομάδα ψηλά. Όταν ήρθα στην ομάδα, πριν από δύο χρόνια, στενοχωριόμουν για το τι γίνεται σε αυτό το γήπεδο. Το πρώτο που είχα στο μυαλό μου, ήταν πως θα επανδρωθεί ένα επαγγελματικό επιτελείο. Ο προπονητής ήταν το σημαντικότερο κομμάτι. Είδα τι συνέφερε την ομάδα, πώς θα μπορούσα να επικοινωνώ μαζί του και μετά από πίεση πήραμε έναν προπονητή που είχε βγει στην Ευρωλίγκα. Εγώ του είχα πει ότι ήταν πιθανό με τον ΠΑΟΚ να παίξει στην Ευρωλίγκα. Με το προπονητικό επιτελείο από την αρχή είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Είμαστε τυχεροί, γιατί στην ομάδα υπάρχει και ο Τέλης Ζουρνατζίδης, που έχει κάνει πολλά. Δημιουργήσαμε ένα πάρα πολύ δυνατό τιμ».

Στις αποχωρήσεις αλλά και τις μεταγραφές νέων παικτών: «Πέρσι είχαμε πει, ότι πρέπει να κάνουμε μια καλή ανταγωνιστική ομάδα. Δεν είχαμε κάποιον συγκεκριμένο στόχο, αλλά θέλαμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να αφήσουμε εκτός γηπέδου τα προβλήματα που είχαμε. Αν στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν κατεβαίναμε να αγωνιστούμε και είχαμε τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, τότε δε θα μιλούσαμε για τρίτη θέση. Έφυγε ο Σιμς και ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Δεν άντεξε και έφυγε, δεν μπόρεσε να ζήσει σε ένα καινούριο περιβάλλον. Η ΚΑΕ αντέδρασε άμεσα και έφερε παίκτη την ίδια μέρα (Ντόζιερ). Μάλιστα αυτός ο παίκτης μπήκε κατευθείαν στην ομάδα και έχει βοηθήσει στο μέγιστο. Στον τραυματισμό του Μακ Γκραθ είχαμε μεγάλη υπομονή. Τον στείλαμε στη Γερμανία, όπως προανέφερε και ο πρόεδρος, όμως δεν έγινε απολύτως καλά. Τώρα είναι στην Αμερική, έχουμε συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, όμως έχουμε συμφωνήσει ότι αν δεν είναι υγιής, δε θα αγωνιστεί για μας.

Σχεδιάζουμε τη νέα χρονιά. Το καλοκαίρι όταν χτίσαμε την ομάδα η κολόνα μας ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Βοήθησε τα μέγιστα 1,5 χρόνο που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Με τη φυγή του άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα γιατί η ομάδα ήταν χτισμένη γύρω από αυτόν. Με μεγάλη υπομονή και φοβερή δουλειά από το προπονητικό επιτελείο άλλαξε ολόκληρος ο σχεδιασμός και ο τρόπος παιχνιδιού και είδαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς τερματίσαμε τρίτοι. Ξαφνικά έφυγε από το πουθενά ο Γκρέι. Ευτυχώς ο παίκτης ήταν πληρωμένος. Έφυγε καθαρά για προσωπικό του λόγο. Αυτή τη φορά αργήσαμε να κάνουμε τις επιλογές μας, αλλά θέλαμε να πάμε σε σίγουρη λύση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους παίκτες μας. Στο μυαλό μας έχουμε να μείνουν κάποιοι παίκτες και τη νέα χρονιά. Υπάρχουν παίκτες που φέτος θέλουν να φορέσουν τη φανέλα του «Δικεφάλου», ενώ την περασμένη σεζόν δεν ήθελε κανείς. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά».

Για τα πλέι οφ και τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην τελική φάση: «Τερματίσαμε τρίτοι την κανονική περίοδο. Είναι ένας άθλος για εμάς με τις οικονομικές δυσκολίες που είχαμε. Φτάσαμε στην ημιτελική φάση και όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν «μεγάλα» παιχνίδια. Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό που είναι πρωταθλητής Ευρώπης και όλοι οι παίκτες θέλουν να δείξουν πολλά. Όταν η ομάδα κινδύνευε να πέσει κατηγορία το γήπεδο ήταν γεμάτο. Τώρα θέλω να δω σολντ άουτ. Θα χαρώ πάρα πολύ να γεμίσει το γήπεδο. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ανίκητη την έδρα μας. Θεωρούμε ότι το «Παλατάκι» πρέπει να γίνει απόρθητο κάστρο. Να μην περνάει κανένας. Έχουμε δημιουργήσει πολύ καλή ομάδα»

Για τον διάλογο που είχε με τον Τζόρντι Μπερτομέου στην κλήρωση του Eurocup : «Κάθε μέρα τραβάμε τόσα πολλά. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα. Κάποιοι που θέλουν να κάνουν παιχνίδια σε βάρος του ΠΑΟΚ. Όσο είμαι εγώ παρών δε θα το κάνουν. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να τρώει τις σάρκες του κάθε χρόνο. Όταν έγινε η κλήρωση του Εurocup ο Μπερτομέου τα ήξερε όλα, μου είπε ότι πρέπει να γίνουμε ισχυροί στο θέμα της διοίκησης. Θέλουμε να φύγει η «βρωμιά» που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Οι «λαμογιές» και οι «βρωμιές» τελείωσαν. Υπάρχει διαφάνεια. Τα πράγματα κινούνται σε επαγγελματικά επίπεδα. Το άρθρο 99 είναι μία μεγάλη βοήθεια και το κάνουμε για να βοηθήσουμε το σύλλογο να δυναμώσει και να μπορέσει να έχει τα δικά του έσοδα».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved