«Το άρθρο 99 ήταν μονόδρομος»

«Το άρθρο 99 ήταν μονόδρομος»

Ο Μιλτιάδης Κανώτας ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ και  δήλωσε χαρούμενος για την αναβίωση των «τιτανομαχιών» με τον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου  στο κλειστό της Πυλαίας :

Για τα χρέη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Τα έξοδα ήταν 1.636.000 ευρώ. Από αυτά τα 802.000 ευρώ δόθηκαν στο αγωνιστικό τμήμα, μισά για αμοιβές παικτών και τα υπόλοιπα στη λειτουργία των γραφείων προσωπικού (113.000 ευρώ), στο δημόσιο (238.000 ευρώ) και διάφορες άλλες δαπάνες που αφορούσαν κυρίως σε παίκτες παρελθόντος, μάνατζερ, προπονητές (483.000 ευρώ). Δηλαδή από τα 1.636.000 ευρώ, τα 1.209.000 ευρώ αφορούσαν τη φετινή χρονιά και ένα μέρος της περσινής και τα 427.000 ευρώ ήταν πληρωμές για την περίοδο 2004-09 προς Χαριτόπουλο, Γιόνσεν, Τομάσεβιτς, Πεδουλάκη, παλιά χρέη του ΟΤΕ, προς τον ΕΣΑΚΕ, την ΕΟΚ... Αυτά τα χρήματα που δώσαμε για την περίοδο 2004-09, αν δεν τα δίναμε, θα είχαμε καλύψει όλες τις οφειλές που έχουμε ακόμα σε παίκτες, προπονητή και τεχνικό τιμ για να κλείσουμε τη φετινή χρονιά και θα είχαμε και κέρδη! Δεν παύουμε ποτέ να πληρώνουμε το παρελθόν, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται και να ορθοποδήσει ο ΠΑΟΚ».

Για το «άρθρο 99» και την αναγκαιότητα της ΚΑΕ να υπαχθεί σε αυτό: «Αφού αποκτήσαμε μια καλύτερη εικόνα του παρελθόντος, θέλαμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσουμε στην εξυγίανση μέσα από το άρθρο 99, που βοηθάει πάρα πολύ ώστε ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει το προφίλ και να είναι αρεστός σε όποιον επενδυτή θέλει να έρθει και να συνεργαστεί με την ομάδα μας. Το άρθρο 99 ήταν μονόδρομος. Χωρίς να έχει υπαχθεί η ΚΑΕ στο άρθρο 99 δεν θα υπήρχε μέλλον, γιατί οι απαιτήσεις του παρελθόντος πήγαν πολύ πίσω και όλοι προσπαθούσαν να πάρουν λεφτά. Όλο αυτό θα οδηγούσε στη καταστροφή. Κάναμε τεράστια προσπάθεια όλο αυτό το καιρό, έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις, πολλές συμφωνίες. Το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότεροι πιστωτές ήταν ώριμοι στο να αντιληφθούν ότι το άρθρο 99 ήταν μονόδρομος και έτσι δεν υπήρξαν περισσότερες δυσκολίες.

Τα χρήματα που οφείλονται χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Οι προμηθευτές είναι περίπου το 25% του συνόλου, οι πιστωτές που κατά καιρούς δάνεισαν στον ΠΑΟΚ χρήματα, είναι το 20%, οι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων και μερικών φετινών συμβολαίων είναι το 35% και το δημόσιο περίπου το 20%.
Θέτοντας απαρχής για το δημόσιο τις απαιτούμενες διαδικασίες, έχουμε ρυθμίσεις ως το 2017. Οι πρώτες (ρυθμίσεις) τελειώνουν το 2014 και οι τελευταίες το 2017. Οι Παοκτζίδες που βοήθησαν κατά καιρούς τον ΠΑΟΚ, όπως π.χ. ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος θα μετοχοποιήσουν τα χρήματά τους στο τέλος της τετραετίας και μέσα στην επόμενη βδομάδα (μέχρι τις 20/5) θα πρέπει όλοι να έχουν υπογράψει τα σχετικά ιδιωτικά συμφωνητικά.

Από τους προμηθευτές έχουμε έρθει σε επαφή με όλους σε όσους οφείλουμε σοβαρά ποσά και με πάνω από το 13% έχουμε συμφωνήσει και θα συμφωνήσουμε και με περίπου 7-8% ακόμα. Με τους παίκτες έχουμε έρθει σε συμφωνία με το 23% από το 35% και θα φτάσουμε πιστεύω στο 28%. Όπως καταλαβαίνετε στα ποσοστά θα ξεπεράσουμε το 68%, το θεωρώ σίγουρο και μαζί με το δημόσιο, απομένει ένα 11-12% που δεν έχει συμφωνήσει, αλλά δεν θα είναι τίποτα...
Έχουμε συμφωνίες με τον Γιάννη Δεμερτζή, τον Νίκο Κούβελα, με τον Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, ενώ ο Αράπης και ο Γιαννακίδης συναισθανόμενοι τις εποχές υπέγραψαν και αυτοί συμφωνητικά και θα τα πάρουν τα χρήματά τους μέσα στην τετραετία. Συμφώνησε και ο Καυκής, όπως συμφώνησαν τελικά να υπαχθούν και οι παίκτες του Κώστα Παπαδάκη. Όλοι όπως αντιλαμβάνεστε έχουν καταλάβει ότι μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους μόνο αν ο ΠΑΟΚ είναι ζωντανός οργανισμός και πάει μπροστά και έχει έσοδα...»


Για τα παιχνίδια με τον Άρη που πιθανότατα θα κρίνουν την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη: «Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η είσοδος στα τελικά των πλέι οφ. Είναι τεράστια επιτυχία όχι μόνο γιατί είχε 11 χρόνια να μπει ο ΠΑΟΚ στην πρώτη τετράδα, αλλά γιατί μου αναβιώνει μνήμες φοβερές. Λογικά ΠΑΟΚ και Άρης έπειτα από πάρα πολλά χρόνια θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι σε τελική φάση, για την τρίτη θέση και θα ξαναζήσουμε τις «τιτανομαχίες» του παρελθόντος. Θέλουμε να δούμε τα ΠΑΟΚ – Άρης, γιατί έτσι θα ανέβει το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, γιατί το μπάσκετ τέτοιους αγώνες θέλει.
Σε αυτά τα πλέι οφ θα δώσουμε όλοι εξετάσεις. Καλά είναι να ονειρευόμαστε, να θέλουμε να φτάσουμε στην Ευρωλίγκα... Θα πρέπει να δώσουμε εξετάσεις, γιατί η Ευρωλίγκα παρακολουθεί. Θέλει ομάδες που πληρούν προϋποθέσεις, γεμίζουν γήπεδα, έχουν αγώνες χωρίς επεισόδια. Όλα αυτά μετρούν θετικά ή αρνητικά. Όλα αυτά χρειάζεται να τα έχουμε και είμαι βέβαιος ότι τα ΠΑΟΚ – Άρης θα μας δώσουν τη χαρά να ξαναζήσουμε το παρελθόν και κάνω ανοικτή πρόσκληση στους προέδρους εκείνων των εποχών, το Νίκο Βεζυρτζή, τον Λάκη Οικονομίδη και τον Λάκη Αλεξόπουλο να έρθουν και να χαρούμε όλοι μαζί την ατμόσφαιρα».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved