Στάζουν μέλι για Ζοτς

Στάζουν μέλι για Ζοτς

Παπανικολάου, Καλαϊτζής και Ντικούδης που έχουν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο, μιλούν για τα χαρίσματα του άρχοντα των δαχτυλιδιών

Τον σεβασμό δεν τον απαιτείς, τον κερδίζεις και αυτό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς το έχει καταφέρει στο μέγιστο βαθμό. Παίκτες που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με τον πολυνίκη κόουτς και τον άνθρωπο που έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα επιτεύγματά του στον Παναθηναϊκό, μιλούν στο Onsports για τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης.

Παπανικολάου: «Ζωντανός θρύλος»

«Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει ο Ομπράντοβιτς στην καριέρα του, μιλάνε από μόνοι τους», δηλώνει ο Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κατέκτησε μία Ευρωλίγκα, τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. «Είναι winner. Είναι ένας προπονητής που δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Διαθέτει όλο το πακέτο, προπονητή. Με την τεχνική κατάρτιση, την ψυχολογία που μπορεί να μεταφέρει σε διοίκηση, κόσμο και παίκτες, με τον σεβασμό που εμπνέει στην ομάδα του και με τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Είναι ζωντανός θρύλος. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα από εκείνον.

Από τα μεγαλύτερα χαρίσματά του είναι η εξυπνάδα και οι γνώσεις του. Κάθε μέρα προσπαθεί να μαθαίνει καινούργια πράγματα, σε αντίθεση με άλλους προπονητές που έχουν ελλιπή γνώση. Παρόλο που έχει κοουτσάρει εκατοντάδες αθλητές και έχει αλλάξει πολλές ομάδες, πριν καταλήξει στον Παναθηναϊκό, δεν έχει τιμωρήσει ποτέ κάποιον παίκτη με πρόστιμο. Δεν απαιτεί το σεβασμό, αλλά τον εισπράττει.

Στον Παναθηναϊκό, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της πετυχημένης πορείας του, είναι ότι λειτουργεί σαν οικογένεια. Με την πραγματική έννοια της λέξης. Ο Ομπράντοβιτς, κρατάει τα στεγανά στην ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν έχει κάποιο πρόβλημα με κάποιον παίκτη, θα τον πάρει στα αποδυτήρια μόνο του, θα κλείσει την πόρτα και θα λυθεί εκεί το θέμα. Έχουν υπάρξει περιστατικά, όπως υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και έξω δεν βγαίνει τίποτα και αυτό είναι και το σωστό. Ξέρει πώς να προστατεύει την ομάδα του και να την κρατάει συσπειρωμένη στα δύσκολα».

Καλαϊτζής: «Είναι δίκαιος»

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαϊτζή, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο ευρωπαϊκά, οκτώ πρωταθλήματα και τρία κύπελλα με τον Παναθηναϊκό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει τη μοναδική ικανότητα να σε πείθει με τα λόγια και τις πράξεις του.

«Εκείνο που κάνει τόσο επιτυχημένο προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι η δουλειά του. Όχι, μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο ψυχολογικό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, πόσο μου είχε σταθεί σε κάποια προσωπική μου στιγμή. Η σχέση του με τους παίκτες και τους συνεργάτες του, είναι σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης. Έχει μεγάλες απαιτήσεις από όλους, άσχετα αν κάποιος παίζει 40 λεπτά ή ένα. Τον κάνει ξεχωριστό το γεγονός ότι μπορεί με τις πράξεις και με τα λόγια του να σε πείσει, ότι αυτό που κάνεις είναι το σωστό. Έτσι σε κερδίζει αμέσως. Και αυτός είναι και ο λόγος που χαίρει της εκτίμησης και τον σεβασμό όλων. Είναι δίκαιος και πάνω απ΄ όλα άνθρωπος».

Ντικούδης: «Νικητής και απαιτητικός»

Ο Δήμος Ντικούδης ο οποίος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα ευρωπαϊκό με το τριφύλλι, μιλώντας για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε:

«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος διδάσκει πολύ τη λεπτομέρεια, επιμένει πολύ σε αυτό. Έχει εδώ και πολλά χρόνια το ίδιο σύστημα στον Παναθηναϊκό και όλοι οι παίκτες προσαρμόζονται σε αυτό, με απώτερο σκοπό το καλό της ομάδας. Ένα από τα μεγάλα του προσόντα, είναι ότι γνωρίζει τον τρόπο να προετοιμάζει κατάλληλα την ομάδα του σε μεγάλους αγώνες, είτε είναι φάιναλ φορ ευρωλίγκας, είτε τελικοί ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι απαιτητικός και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Έχει τον τρόπο να διαχειριστεί σωστά το έμψυχο δυναμικό του. Είναι απίστευτος γνώστης του μπάσκετ και κάνει τους παίκτες να τον εμπιστεύονται. Μεγαλύτερο χάρισμα του Ομπράντοβιτς είναι οι γνώσεις του για το μπάσκετ. Είναι νικητής και απαιτητικός.

Ήμουν τυχερός που στο διάστημα που ήμουν στον Παναθηναϊκό, κατέκτησα τίτλους και έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις».



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved