«Μα πού να πάω;»

«Μα πού να πάω;»

Ο ενθουσιασμός του Νικ Καλάθη δεν κρύβεται, καθώς ο νεαρός παίκτης σε κάθε ευκαιρία δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος…

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα της «Spotrday» και τόνισε πως θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό για πολλά χρόνια…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικ Καλάθη στην «Sportday»:

-Πώς αισθανόσουν πριν από το πρώτο σου φάιναλ φορ και πώς αισθάνεσαι μετά το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιό σου;
«Τεράστια διαφορά. Πριν από το φάιναλ φορ υπήρχαν αρκετή νευρικότητα, άγχος, αλλά και προσμονή για το τι θα καταφέρουμε. Μετά τον τελικό τα πάντα ήταν μαγικά, ονειρικά. Έζησα πρωτόγνωρες στιγμές και το συναίσθημα δεν εκφράζεται με λόγια».

-Αν και είσαι μόλις 22 χρόνων, νιώθεις «μεγαλύτερος» εντός παρκέ δίνοντας τη μάχη σου σε αυτά τα ματς χωρίς αύριο;
«Οι εικόνες ήταν πάρα πολλές, αμέτρητες και θα αποτελέσουν οδηγό στη συνέχεια της καριέρας μου. Βοηθούν πάντα έναν αθλητή καταστάσεις που δεν έχει ζήσει μέχρι τώρα να τις ζει και να είναι επιτυχημένες. Πάντως, έχω πολλά να μάθω ακόμα και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ. Είμαι υπερήφανος που ανήκω εδώ και έχω αυτούς τους συμπαίκτες».

-Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της κατάκτησης του τροπαίου είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες που βρίσκονται με κλειστά μάτια;
«Έπαιξε μεγάλο ρόλο. Παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Νίκολας, ο Μπατίστ, ο Τσαρτσαρής και ο Φώτσης. Με προσωπικότητα που ξέρουν πάντα τι πρέπει να κάνουν και με ποιον τρόπο βοηθώντας και εμάς τους νεότερους στην ομάδα».

-Στα του φάιναλ φορ και στον ημιτελικό κόντρα στη Σιένα, στον οποίο ομολογουμένως έπεσε αρκετό ξύλο, τι ήταν αυτό που διατήρησες στο τσιπάκι σου; Είχες πάρει ειδικές συμβουλές από τον Ομπράντοβιτς;
«Έγινε μεγάλη μάχη, σώμα με σώμα, αλλά έτσι είναι όταν θέλεις πολύ να αποκτήσεις κάτι τόσο σημαντικό. Δεν ξεκινήσαμε καλά και χάσαμε τα ριμπάουντ, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τις λύσεις ακολουθώντας το πλάνο που υπήρχε κι έτσι βγάλαμε αιφνιδιασμούς και σκοράραμε εύκολους πόντους. Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτησή σου, ο κόουτς μού είχε πει να είμαι πιο επιθετικός σε άμυνα και επίθεση και να παίρνω πρωτοβουλίες».

-Μετά τον ημιτελικό κόντρα στη Σιένα ο Ομπράντοβιτς είπε ότι «δεν ήταν έκπληξη για μένα η εμφάνιση του Νικ». Είναι ένα ιδιαίτερο δώρο για σένα;
«Πάντα χαίρεσαι να ακούς ωραία πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω κάνει κάτι. Βασικά πάντα είχα αυτοπεποίθηση, αλλά χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο για να μάθω δίπλα στους συμπαίκτες μου, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία, κομμάτια που θα με βοηθήσουν. Χάρηκα που βοήθησα την ομάδα, αλλά πρέπει να βελτιώνομαι καθημερινά».

-Πάντως, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου με τους Ιταλούς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σου είπε μερικά πράγματα σε έντονο ύφος...
«Ναι. Μου είπε να παίζω πιο έξυπνα, γιατί είχε προηγηθεί και ένα πολύ κακό σουτ που είχα κάνει».

-Κωδικός Μακάμπι. Αν πατήσεις rewind ποιες στιγμές σού έχουν μείνει εντός παρκέ;
«Ήταν δύσκολο ματς, αλλά είχαμε πάντα το πάνω χέρι. Στο τέλος κάναμε βέβαια αρκετά λάθη λόγω και της πίεσης της Μακάμπι και η διαφορά μειώθηκε από τους 12 στους 6. Το θέλαμε πολύ και το καταφέραμε, γιατί έχουμε παίκτες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Όπως ο Διαμαντίδης, που έκλεψε, αλλά και το πικ εν ρολ που έκανε με τον Μπατίστ και τελείωσε το παιχνίδι».

-Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σας χαρακτήρισε «ήρωες» για όσα έχετε κάνει αυτή τη χρονιά. Αν σκεφτείς την πορεία πριν αντιμετωπίσετε την Μπαρτσελόνα και με την αμφισβήτηση που υπήρχε μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.
«Ποτέ δεν είχαμε χάσει την αυτοπεποίθησή μας ως ομάδα. Απλώς ήμασταν έτοιμοι και δώσαμε την απάντηση όταν έπρεπε!».

-Πώς σου ήχησε στ' αυτιά η αποθέωση που γνώρισες από τον κόσμο της ομάδας στο αεροδρόμιο;
«Είναι φανταστικοί. Είναι τρελοί, είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν και αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί γι' αυτούς παίζουμε, για να τους κάνουμε υπερήφανους».

-Επίσης, οι οπαδοί της ομάδας ζήτησαν το 7ο την επόμενη χρονιά. Θεωρείς ότι επόμενο στοίχημα είναι για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός να κάνει το ριπίτ;
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτόν τον στόχο από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας δύο ακόμα τίτλους που θέλουμε να κατακτήσουμε. Πρώτα το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια το πρωτάθλημα. Oταν ολοκληρωθεί η σεζόν, τότε θα μπορέσω να σου απαντήσω, αν και θέλω πολύ να συμβάλω ώστε η ομάδα να κατακτήσει και του χρόνου το τρόπαιο. Στόχος είναι το τριπλ κράουν για μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός».

-Νικ, έχεις άλλη μία χρονιά συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Βλέπεις τον εαυτό σου για πολλά χρόνια στην ομάδα;
«Θέλω πολύ να μείνω. Αγαπάω την Ελλάδα, την Αθήνα, τους συμπαίκτες μου, τους οπαδούς μας. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον, αλλά είμαι στην καλύτερη ομάδα. Μα πού να πάω; Δεν χρειάζεται να πάω κάπου άλλου. Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι απλώς ο κορυφαίος προπονητής. Τα δύο τελευταία χρόνια μαθαίνω πολλά πράγματα από εκείνον και καθημερινά είναι τεράστια εμπειρία να συνεργάζεσαι μαζί του. Είμαι πολύ τυχερός».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Μαθαίνω πολλά πράγματα και από εκείνον. Παίρνω διάφορα κομμάτια. Είναι ο αρχηγός, είναι ο κορυφαίος και έχει συμβάλει ώστε η ομάδα να κατακτήσει τόσα τρόπαια».



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved