«Και τώρα το Κύπελλο»

«Και τώρα το Κύπελλο»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο να κερδίσουν τον τελικό του Κυπέλλου και να κατακτήσουν τον πρώτο εγχώριο τίτλο για φέτος.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο προσωπικό του blog στη WIND:

«Είναι πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα όταν κατακτάς μαζί με τους συμπαίκτες σου την κορυφή. Όταν πραγματοποιείς έναν στόχο για τον οποίο ίδρωσες και δούλεψες πολλούς μήνες. Τώρα που είμαι πιο ήρεμος, μετά τον γενικό χαμό και τα πολλά πανηγύρια που στήθηκαν στη Βαρκελώνη, στο αεροδρόμιο στην επιστροφή μας αλλά και στο ΟΑΚΑ, μπορώ ν’ αφουγκραστώ αυτήν την ευτυχία. Είμαι γεμάτος ικανοποίηση πρώτα απ’ όλα επειδή η ομάδα έφτασε σε άλλη μία πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Μέχρι να σκαρφαλώσουμε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου προηγήθηκαν αρκετά σκαλιά. Ήταν η κανονική περίοδος, μετά το Top 16, στη συνέχεια η φάση των πλέι οφ και ο ημιτελικός του φάιναλ φορ με τη Σιένα. Σε όλη αυτήν την πορεία η μεγαλύτερη αρετή της ομάδας ήταν η απόλυτη συγκέντρωση στα κρίσιμα ματς. Σε αυτά όπου κρινόταν ο συγκεκριμένος στόχος. Είτε αυτός λέγεται επιβίωση στην Ευρωλίγκα ή κατάκτησή της, αν μιλάμε για τον τελικό με την Μακάμπι.

Αυτό που μου άρεσε στην ομάδα μας είναι ότι κατά τη διάρκεια τόσο του ημιτελικού με τη Σιένα, όσο και του τελικού με την Μακάμπι, ανεβάζαμε την απόδοσή μας. Βελτιωνόμαστε σταδιακά μέσα στο παιχνίδι. Με την Μακάμπι συγκεκριμένα είχαμε τον απόλυτο έλεγχο και κάποιες δικές μας απροσεξίες, στο τέλος της έδωσαν το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Βέβαια στο δικό μας μυαλό δεν υπήρχε αμφιβολία για την έκβαση του τελικού, ακόμα κι εκείνα τα τελευταία λεπτά.

Το χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ. Με κάποια παιδιά στην ομάδα έχουμε ξαναβρεθεί στο ίδιο μονοπάτι με την ίδια κατάληξη. Για κάποια άλλα όμως, ήταν η πρώτη φορά και ένιωσα πολύ όμορφα βλέποντας τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Είναι ξεχωριστή στιγμή η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, γιατί πραγματικά στον αθλητισμό δεν υπογράφεις συμβόλαια με τους τίτλους και τις επιτυχίες και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα τις ξαναγευτείς. Γι’ αυτό και κάθε Ευρωλίγκα που κατακτήσαμε έχει τη δική της χάρη. Το ότι ανακηρύχθηκα πολυτιμότερος παίκτης στο φάιναλ φορ δεν διαφοροποιεί τα συναισθήματα μου, ως προς την κατάκτηση του τίτλου. Στο τέλος της μέρας μένουν μόνο οι ομαδικές διακρίσεις, δηλαδή οι τίτλοι. Οι ατομικές αποτελούν εφήμερη χαρά.

Όμως στα επαγγελματικά σπορ, οι χαρές έχουν ημερομηνία λήξης, αφού οι στόχοι είναι διαδοχικοί. Οπότε εμείς έχουμε αφήσει ήδη πίσω τη Βαρκελώνη και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και είμαστε συγκεντρωμένοι στον επόμενο στόχο. Είναι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, την ερχόμενη Κυριακή.

Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που φέτος μας νίκησε δύο φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η διαφορά είναι πως σε αυτήν την Κυριακή θα κριθεί ο πρώτος εγχώριος τίτλος της χρονιάς. Μόνο και μόνο ότι το έπαθλο της νίκης είναι ένας τίτλος, αποτελεί τεράστιο κίνητρο για όλους μας στην ομάδα. Ακόμα μεγαλύτερο από τη σκέψη ότι ο Ολυμπιακός μας νίκησε φέτος και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου.

Οι προπονητές μας έχουν ετοιμάσει το αγωνιστικό σχέδιο για το συγκεκριμένο παιχνίδι κι εμείς θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στον τελικό.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα που στείλατε όλες αυτές τις μέρες κι ελπίζω να σας χαρίσουμε κι άλλες χαρές μέχρι το τέλος της σεζόν».



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved