«Ο Κολοσσός έχει μέλλον»

«Ο Κολοσσός έχει μέλλον»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τον Κολοσσό, το ελληνικό πρωτάθλημα, το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον…

Ο Γιαννης Σφαιρόπουλος που βρίσκεται στην Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει το Final-4 της Ευρωλίγκας μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Σέντρα 103,3» τόνισε:

Για τα τρία χρόνια του στον Κολοσσό: «Σίγουρα κάναμε μεγάλη προσπάθεια στη Ρόδο με σκοπό να αναβαθμίσουμε την ομάδα. Το πρώτο πράγμα που προσπάθησα να κάνω ήταν να αλλάξω την  νοοτροπία. Ο Κολοσσός είχε χαμηλό προφίλ και προσδοκίες και δουλέψαμε πολύ για να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που να μπορεί να παλεύει σε όλα τα γήπεδα. Είμαστε πλέον σε αυτό το σημείο και σημαντικό είναι  το παραδέχονται και οι αντίπαλοι, αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μας. Είναι δύσκολο για μια ομάδα στην περιφέρεια και έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους. Ήταν ομαδική δουλειά και τους ευχαριστώ».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και το επίπεδό του: «Είναι μεγάλο ντεζαζαβαντάζ για το πρωτάθλημα οι υπεροχή των δυο αιωνίων. Πρέπει να αλλάξει το σκηνικό και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει δουλειά  στις υποδομές. Να δώσουμε ευκαιρία στους Έλληνες παίκτες, να εκμεταλλευτούμε το ταλέντο τους και να ανεβάσουμε έτσι το επίπεδο».

Για το τι θα άλλαζε στα τρία χρόνια παραμονής του στον πάγκο του Κολοσσού: «Το μόνο που ίσως θα άλλαζα είναι ότι θα δούλευα περισσότερο για  να δημιουργήσω συνθήκες και να μπορέσει ο Κολοσσός να παίξει στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει γήπεδο και τα ταξίδια είναι πολύ δύσκολα. Ήταν ταβάνι για μας η Ευρώπη αλλά  δεν μας ευνόησαν οι συνθήκες. Θα ήταν και τουριστική διαφήμιση για την Ρόδο και θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να επιληφθούν του θέματος».

Για το μέλλον του Κολοσσού: «Έχει μέλλον η ομάδα γιατί έχει ανθρώπους που την αγαπούν. Οι άνθρωποι της διοίκησης είναι πολύ κοντά στην ομάδα, την νοιάζονται και την πονάνε. Μπορεί λόγω οικονομικών να μην είναι ίδιες οι συνθήκες τα επόμενα χρόνια αλλά ο Κολοσσός είναι νοικοκυρεμένο σωματείο και αυτό είναι μεγάλο προτέρημα. Αν γίνουν προσεκτικές κινήσεις, μπορεί να βρίσκεται σταθερά στην Α1».

Για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Σιένα: «Παναθηναϊκός και Σιένα έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Και οι δυο δίνουν έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα λόγω εμπειρίας γιατί έχει παίκτες και προπονητή που ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα. Η Σιένα παίζει σκληρά στην άμυνα και αν επιβάλει το παιχνίδι της θα είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Είναι ενδιαφέρον παιχνίδι και εύχομαι καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα γιατί αν κατορθώσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης θα ανέβει το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ και θα υπάρξει διεθνής προβολή».

Για το τι φοβάται από την Σιένα: «Είναι ιδιαίτερο το στυλ της Σιένα. Έχει ψηλούς που σουτάρουν τρίποντα και γι αυτό  είναι δύσκολο το μαρκάρισμα. Σίγουρα το έχουν δει αυτό στον Παναθηναϊκό και έχουν προσαρμόσει την τακτική τους, είναι όμως μια ιδιαιτερότητα που πρέπει να προσεχθεί».
Για τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Μακάμπι και Ρεάλ: «Είναι δυο ομάδες με εντελώς διαφορετικό το στυλ. Η  Μακάμπι βασίζεται στο επιθετικό παιχνίδι  ενώ η Ρεαλ στο σετ παιχνίδι. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από  το ποιος θα επιβάλει τον ρυθμό του και θα οδηγήσει τον αγώνα στο στυλ που έχει πλεονέκτημα».

Για το μέλλον του και αν σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό: «Σίγουρα  είναι μια περίοδος που ψάχνω τι είναι το καλύτερο. Οι συνθήκες που θα βρω όπου πάω είναι πολύ σημαντικές και θα επηρεάσουν τη επιλογή μου. Πρέπει να υπάρχει η βάση για να δουλέψεις, ένας βασικός  προϋπολογισμός που ακόμα και αν είναι περιορισμένος , θα τηρηθεί. Όπου υπάρξουν αυτές οι συνθήκες είτε εντός είτε εκτός θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ».



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved