«Η ΑΕΚ θα δικαιωθεί»

«Η ΑΕΚ θα δικαιωθεί»

Σίγουρος για την θετική έκβαση της υπόθεσης της αποβολής του Ηλυσιακού από το πρωτάθλημα της Α1 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής.

Ο ισχυρός άνδρας παραχώρησε συνέντευξη στον «Ρέθυμνο Σπορ FM 103,3» και αναφέρθηκε στα όσα έχουν βγει στην επιφάνεια με τον Ηλυσιακό και τον Τάσο Δελημπαλταδάκη ενώ μίλησε και για την επόμενη μέρα τηςομάδας του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Ο αγώνας για την παραμονή της ΑΕΚ στην Α1 ξεκίνησε ουσιαστικά μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο, όταν και κάνατε την δήλωση – καταγγελία για το ασυμβίβαστο του Ηλυσιακού. Παρουσιαστήκατε υπέρ του δέοντος σίγουρος για την δικαίωση της ομάδας σας. Γιατί όμως κάνατε αυτές τις δηλώσεις μετά τον αγώνα και όχι πριν;
«Μέχρι τώρα ο Ηλυσιακός και ο ατζέντης κος Δελημπαλταδάκης δεν είχαν πλήξει τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Όταν όμως στο τέλος η ΑΕΚ έδινε μάχη με τον Ηλυσιακό για την παραμονή στην κατηγορία, τότε ναι είδαμε πως γίνονταν περίεργα πράγματα. Διαπιστώσαμε πως οι πελάτες του κυρίου Δελημπαλταδάκη δεν απέδιδαν στα τελευταία παιχνίδια και μάλιστα με αποκορύφωμα τον αγώνα κόντρα στον Κολοσσό, στον οποίο αυτά που έγιναν προκάλεσαν την κοινή λογική. Διαπιστώσαμε, λοιπόν, πως κάτι ύποπτο συμβαίνει και μάλιστα από δύο πλευρές. Από τη μία η σιγουριά του Ηλυσιακού για νίκη στη Ρόδο, που όλοι γνωρίζουμε πόσο καλή έδρα έχει ο Κολοσσός και πόσο σκληρή και καλή ομάδα είναι δυσκολεύοντας ακόμα και τον Ολυμπιακό. Από την άλλη ο αγώνας Κολοσσός – Ηλυσιακός είχε αποσυρθεί από το Στοίχημα. Ήταν κοινό μυστικό πως το ματς ήταν διπλό. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε πως ο κος Δελημπαλταδάκης εκπροσωπεί 6 παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα της Ρόδου».

- Σε όλες τις συνεδριάσεις του ΕΣΑΣΕ ποιος εκπροσωπούσε τον Ηλυσιακό; Γιατί πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί σχετικά με αυτό το ζήτημα.
«Τον Ηλυσιακό φέτος τον εκπροσωπούσε ο κος Δούνης. Φέτος δεν παρευρέθηκε σε καμία συνεδρίαση ο κος Δελημπαλταδάκης. Πέρυσι, όμως, σε μία συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ ο κος Οικονομίδης απηύθυνε τον λόγο στον κο Δελημπαλταδάκη χαρακτηρίζοντας τον ως πρόεδρο του Ηλυσιακού. Ο συγκεκριμένος κύριος διόρθωσε τον κο Οικονομίδη λέγοντας χαρακτηριστικά «όχι πρόεδρος, μεγαλομέτοχος»’. Μάλιστα τα πρακτικά των ΔΣ του ΕΣΑΚΕ υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και δεν είναι δυνατόν να παραποιηθούν. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί και έχουν προσκομισθεί στις αρχές».

- Εύλογο είναι, όμως, το ερώτημα και η απορία γιατί η ΑΕΚ δεν έκανε αυτήν την καταγγελία πέρυσι και την έκανε φέτος;
«Η ΑΕΚ πέρυσι δεν είχε έννομο συμφέρον. Αυτήν την καταγγελία έπρεπε να την είχε κάνει η Ολύμπια Λάρισας και τα Τρίκαλα, οι οποίες είχαν έννομο συμφέρον. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα είναι αυτά που παίρνουν τις αποφάσεις στην αρχή της σεζόν και πιο πολύ ο ίδιος ο ΕΣΑΚΕ. Ο κος Οικονομίδης, που είναι ο θεματοφύλακας του Ελληνικού μπάσκετ, δέχεται τον κο Δελημπαλταδάκη στα συμβούλια, ξέρει τι γίνεται και δεν παίρνει μέτρα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν μπορώ εγώ να γίνω «εισαγγελέας», τώρα όμως παίρνω θέση για έναν και μόνο λόγο. Γιατί επηρέασε την πορεία της ομάδας μου».

- Ο πρόεδρος της ΑΕΚ στάθηκε και επισήμανε όλα τα περίεργα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις τελευταίες αγωνιστικές θεωρώντας πως η ομάδα του δεν είχε καμία τύχη ακόμα και αν κέρδιζε το καθοριστικό ματς με το Μαρούσι.
«Μέσα από το φάκελο του κυρίου Δημητρόπουλου καταφέραμε και συλλέξαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Εμείς δραστηριοποιηθήκαμε μετά το παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής κόντρα στο Μαρούσι. Τότε η Καβάλα νίκησε τον Πανελλήνιο και καταλάβαμε που πηγαίνει η όλη κατάσταση. Γιατί και να κερδίζαμε εμείς το Μαρούσι, η ΑΕΚ στην τριπλή ισοβαθμία υποβιβαζόταν. Όταν λοιπόν είδαμε πως απέδωσαν οι πελάτες του κου Δελημπαλταδάκη στον αγώνα Πανελλήνιος – Καβάλα, καθώς ήταν οι χειρότεροι παίκτες του γηπέδου, καταλάβαμε τι γίνεται . Και φυσικά δεν είναι λογικό και φυσιολογικό ο Ηλυσιακός να κάνει περίπατο σε όλα τα τελευταία παιχνίδια. Τις τελευταίες μέρες έχουν ανοίξει πολλά στόματα και μου λένε τι ακριβώς ισχύει και στην Α1 αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες. Εγώ δεν είχα ασχοληθεί με αυτές τις κατηγορίες και ίσως να ήταν και λάθος μου. Εμείς επικεντρωθήκαμε στις τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες συνέβησαν περίεργα πράγματα. Αυτά τα είδε και ο ίδιος ο αθλητικός δικαστής και μάλιστα τακτικός δικαστής. Μπήκε στην ουσία του προβλήματος και τιμώρησε τον Ηλυσιακό, τον απέβαλε από το πρωτάθλημα».

- Είστε αισιόδοξος σχετικά με την επόμενη μέρα της ΑΕΚ; Πιστεύετε πως τελικά θα παραμείνει στην κατηγορία;
«Για μένα προσωπικά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αμέσως μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή έγινε και η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ δεν επικύρωσε την βαθμολογία, από την στιγμή που αποβλήθηκε ο Ηλυσιακός από το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως ο ΕΣΑΚΕ περιμένει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Αν ο ΑΣΕΑΔ αποβάλει τον Ηλυσιακό σημαίνει πως μηδενίζεται και πηγαίνει στην 14η θέση. 13ος ανεβαίνει ο Ηρακλής και 12η η ΑΕΚ. Για μένα είναι ξεκάθαρη η ερμηνεία του κανονισμού. Θεωρούμε και πιστεύουμε πως η ΑΕΚ θα δικαιωθεί και σε 2ο βαθμό. Το κλειδί της υπόθεσης είναι πως η καταγγελία έγινε πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής και όχι μετά το τέλος του πρωταθλήματος».

- Κύκλοι της ΑΕΚ λένε πως η ομάδα ίσως και να πέσει στην Β’ Εθνική για να ξεχρεώσει. Ισχύει κάτι τέτοιο;
«Εγώ δεν είμαι ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, μεγαλομέτοχος παραμένει ο Γιάννης Φιλίππου. Πριν τρία χρόνια ο κος Φιλλίπου δεν ήθελε να τρέξει την ΑΕΚ και γι’ αυτό το λόγο εγώ μαζί με κάποιους ανθρώπους μπήκαμε μπροστά γιατί αγαπάμε την ΑΕΚ. Σκοπός ήταν να την διατηρήσουμε ζωντανή μέχρι να βρεθεί κάποιος παράγοντας για να την αναλάβει. Ο Μπάμπης ο Καραμανλής δεν είναι για το ανάστημα της ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πάρω εγώ τις μετοχές και να γίνω αφεντικό της ομάδας. Δεν μπορώ να το κάνω. Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος που τρέχω την ομάδα και μάλιστα με τεράστιο προσωπικό κόστος. Αυτό το κάνω έχοντας ένα όνειρο και ένα όραμα. Να βρεθεί κάποιος σοβαρός και ισχυρός οικονομικός παράγοντας για να οδηγήσει την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Η ΑΕΚ είναι ‘’βασίλισσα’’ και πρέπει να κοιτάζει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στα μάτια. Άρα για το μέλλον της ομάδας θα αποφασίσει ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος, ο κος Γιάννης Φιλίππου. Χρέος, όμως, όσων αγαπάνε την ΑΕΚ είναι παραμείνει στην Α1, αυτός είναι ο στόχος μας την δεδομένη χρονική στιγμή».

- Υπάρχει ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΑΕΚ με την ΑΕΚ Άργους;
«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζω εγώ».

- Τέλος ο Μπάμπης Καραμανλής ευχήθηκε να μην συμβούν ξανά τέτοιες καταστάσεις και δεν παρέλειψε να εξυμνήσει την δυναμική του ΑΓΟΡ, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην άνοδο στην Α1.
«Το ζήτημα είναι να μην υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον. Γιατί φέτος έιναι η ΑΕΚ και του χρόνου στην θέση μπορεί να βρίσκεται μία άλλη ομάδα. Γνωρίζω πως το Ρέθυμνο βρίσκεται κοντά στην άνοδο στην Α1 και ξέρω πόσο καλή και δυνατή έδρα έχει. Τέτοιες ομάδες χρειάζεται το Ελληνικό μπάσκετ και όχι ομάδες που έχουν εξάρτηση από μάνατζερ και μπορούν να επηρεάσουν αποτελέσματα».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved