«Δεν ξεχνιούνται όσα ζήσαμε»

«Δεν ξεχνιούνται όσα ζήσαμε»

Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια (4 Μαΐου 2003) ο Άρης κατέκτησε τον τρίτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Τσάμπιονς Καπ της ΦΙΜΠΑ στο φάιναλ φορ που φιλοξενήθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Στον τελικό η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε αντιμετωπίσει Πρόκομ Τρεφλ την οποία και νίκησε με σκορ 84-83. Ήταν ο 20ος τίτλος στην ιστορία της ομάδας που ισοδυναμούσε με την τοποθέτηση δεύτερου αστεριού στη φανέλα.Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν για γερά νεύρα καθώς ο Ουίλι Σόλομον ευστόχησε στην πρώτη από τις δυο βολές, μετά από φάουλ που κέρδισε τρια δεύτερα πριν τη λήξη και το σκορ έγινε 82-83.

Σαν από μηχανής θεός όμως ο Μίροσλαβ Ραϊσεβιτς πήρε το ριμπάουντ στη δεύτερη άστοχη βολή και σκόραρε, στέλνοντας τον Άρη και τους χιλιάδες οπαδούς του στον έβδομο ουρανό. Ο πρωταγωνιστής του μεγάλου εκείνου τελικού, Ουίλι Σόλομον ο οποίος πέτυχε 32 πόντους κόντρα στην πολωνική ομάδα ,μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη και θυμήθηκε εκείνη την αξέχαστη βραδιά .

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Ουίλι καλησπέρα από τη Θεσσαλονίκη. Όλοι γνωρίζουμε ότι έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Άρη. Θα θέλαμε αρχικά να μας πεις τι θυμάσαι από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Αλεξάνδρειο τις δυο μέρες του φάιναλ φορ.
«Δεν περιγράφεται με λόγια η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Αλεξάνδρειο. Οι φίλαθλοι μας δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα τόσο στον ημιτελικό με τη Χέμοφαρμ όσο και στον τελικό με την Πρόκομ Τρεφλ. Πίστευαν στην ομάδα μας , μας υποστήριζαν με όποιον τρόπο μπορούσαν και γενικότερα ήταν εκπληκτικό αυτό που ζήσαμε. Το σημαντικό όμως είναι ότι μας βοηθούσαν όχι μόνο στις εντός έδρας αναμετρήσεις μας αλλά και στους εκτός έδρας αγώνες».

- Αισθανόσασταν πίεση τόσο εσύ προσωπικά όσο και οι συμπαίκτες σου εξαιτίας του γεγονότος ότι η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη;
«Από τη φύση της η συμμετοχή μιας ομάδας σε ένα φάιναλ φορ μιας τέτοιας διοργάνωσης σε κάνει να αισθάνεσαι πίεση. Ήταν σημαντικό για εμάς που το φάιναλ φορ θα πραγματοποιούταν στην έδρα μας και θα είχαμε τη στήριξη του κόσμου μας. Είναι κάτι το οποίο δεν το ανταλλάσσεις με οποιαδήποτε πίεση και αν αισθάνεσαι».

- Πώς ένιωσες όταν μετά τη χαμένη δική σου βολή ο Ραϊσεβιτς πήρε το ριμπάουντ, σκόραρε και ο Άρης κατέκτησε τον τίτλο;
«Ήταν φοβερό αυτό που έγινε. Ήταν σαν να το είχαμε σχεδιάσει.Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι προσπάθησα να χάσω τη δεύτερη βολή για να έχουμε αυτή την κατάληξη.Παρόλα τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή δεν περιγράφονται».

- Πιστεύεις ότι ο Άρης σου έδωσε την ευκαιρία ερχόμενος από το ΝΒΑ να κάνεις ένα μεγάλο βήμα και να καταξιωθείς στην Ευρώπη;
«Αναμφισβήτητα αγωνιζόμενος στον Άρη και στο ελληνικό Πρωτάθλημα που είναι πολύ ανταγωνιστικό, μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητες μου. Το ότι κατέκτησα βέβαια και έναν τίτλο με τον Άρη είναι εξίσου σημαντικό και η παραμονή μου στην ομάδα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο».

- Τέλος, κρατάς κάποια επαφή με κάποιον άνθρωπο του Άρη; Μαθαίνεις πράγματα για την ομάδα;
«Μιλάω με τον Πρόεδρο του Άρη, τον κ.Δαμιανίδη. Δεν μιλάμε μόνο για θέματα που αφορούν το μπάσκετ γιατί έχουμε φιλική σχέση. Μας δίνεται η δυνατότητα να ανταλλάσουμε απόψεις για διάφορα ζητήματα. Έτσι ουσιαστικά κρατάω επαφή και με την ομάδα».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved