Σκούπισε στη Ρόδο ο Ολυμπιακός

Σκούπισε στη Ρόδο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει την διάθεση να ηττηθεί φέτος, το κατάφερε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το ίδιο συνεχίζει να κάνει και στα πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν του Κολοσσού στην Ρόδο με σκορ 83-67 και με 2-0 νίκες  πέρασαν στον επόμενο γύρο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με χαμηλούς ρυθμούς, το σκορ στο 3ο λεπτό με 2 βολές του Μπουρούση ήταν ισόπαλο, 3-3. Οι Πειραιώτες ανέβασαν «στροφές» και με ένα σερί 6-0 πήραν προβάδισμα με 9-3 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Τεόντοσιτς και Μαυροκεφαλίδης έδειξαν να βρίσκονται σε καλή βραδιά αφού στα πρώτα λεπτά είχαν πετύχει από 4 πόντους. Επιμέρους σκορ 12-3 για τους Πειραιώτες, με το σκορ να γίνεται 15-6 στο 8ο λεπτό. Η συγκέντρωση και η δυνατή άμυνα ήταν αυτή που είχε δώσει από την αρχή το προβάδισμα στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με 3 σερί τρίποντα έκλεισε το 1ο δεκάλεπτο, δύο από τον Χαλπερίν και ένα από τον Τεόντοσιτς, σκορ πρώτης περιόδου 26-9 με τον Ολυμπιακό ήδη να έχει χτίσει μια πολύ μεγάλη διαφορά.

Ένα καλάθι του Μαυροκεφαλίδη στις αρχές του 2ου δεκάλεπτου έκανε το εκ νέου σερί των Πειραιωτών 11-0 και το σκορ 28-9 στο 11. Ο Κολοσσός προσπάθησε να αντιδράσει έβαλε 9 αναπάντητους πόντους και έφερε το σκορ με ένα καλάθι και δύο βολές του Καυκή στο 28-18 στο 14ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη που έδιναν πόντους στους Ροδίτες, παράλληλα και η ζώνη τους είχε «εγκλωβίσει». Ο Παπαλουκάς ήταν αυτός που «ξύπνησε» τον Ολυμπιακό με προσωπικούς πόντους αλλά και ασσίστ έδωσε «αέρα» 17 πόντων στην ομάδα του, 37-20 στο 16ο λεπτό. Όσο η Πειραιώτες ήταν συγκεντρωμένοι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα παρά το κακό ποσοστό που είχαν στα τρίποντα, η άμυνα ήταν αυτή που τους βοηθούσε να διατηρούν μια διαφορά ασφαλείας. Σκορ ημιχρόνου 40-25.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια τρίποντη «βόμβα» από τον Τεόντοσιτς, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσπαθούσε συνεχώς να μειώσει την διαφορά με τον Ολυμπιακό όμως να βρίσκει λύσεις. Κάρφωμα του Μαυροκεφαλίδη, το σκορ γίνεται 47-32 στο 24. Ο Έλληνας σέντερ πραγματοποιούσε μια ακόμη καλή εμφάνιση αφού με δικούς του πόντους ο Ολυμπιακό διατηρούσε την διαφορά. Ο Καλάθης ήταν σε κακή βραδιά με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα και να μην μπορεί να πλησιάσει. Ένα ακόμα καλάθι από τον Μαυροκεφαλίδη και η διαφορά στους 18, 56-38 στο 27ο λεπτό. Το «κλειδί» και σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν η άμυνα, ο Μπουρούσης όση ώρα αγωνιζόταν έκλεινε τους διαδρόμους και μάζευε με ευκολία τα ριμπάουντ που έδιναν την ευκαιρία στους Πειραιώτες να τρέξουν. Η επανεμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη με την φανέλα του Ολυμπιακού έγινε περίπου 1.30 λεπτό πριν από την λήξη της περιόδου και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε και το πρώτο του καλάθι. Σκορ 3ης περιόδου 61-45.

Η συγκέντρωση που έδειξαν από την αρχή οι κυπελλούχοι Ελλάδας σε συνδυασμό με την καλή άμυνα ήταν αυτά που τους έδωσαν γρήγορα μια διαφορά. Κάποια κενά διαστήματα έδωσαν το δικαίωμα στον Κολοσσό να μειώσει στο σκορ χωρίς όμως να δείχνει ικανός για το κάτι παραπάνω. Πολύ καλό ποσοστό στα δίποντα για τους φιλοξενούμενους που έδειξαν ότι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον συγκεκριμένο αγώνα. Οι Ροδίτες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να χάσουν γρήγορα την επαφή τους με το σκορ, ενώ η άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα «τιμωρήθηκε» αρκετές φορές από εύστοχα περιφερειακά σουτ. Η παρουσία του Πρίντεζη ήταν θετική με τον Έλληνα φοργουορντ όμως να χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να μπορέσει να μπει σε φουλ ρυθμούς. Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση των πλέι οφ θα βγει από το ζευγάρι του Άρη με το Μαρούσι. Τελικό σκορ στη Ρόδο 83-67.

Δεκάλεπτα: 9-26, 25-40, 45-61, 83-67.
Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 4, Τζόρνταν 6, Πάνος 11, Μανολόπουλος 10 (1), Χαρίσης 5, Τσάμης 2, Παππάς 6 (2), Γκόλεματς 9 (2), Γεωργαλλής 5, Ιβάνοβιτς 3 (1), Αγγελάκος.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5 (1), Γκόρντον 9 (1), Πρίντεζης 6, Μπουρούσης 8, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 20, Χαλπερίν 13 (3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1), Τεόντοσιτς 15 (3).



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved