Ισοφάρισε με άμυνα ο Άρης

Ισοφάρισε με άμυνα ο Άρης

Ο Άρης επικράτησε του Αμαρουσίου με 51-62 και ισοφάρισε σε 1-1 την προημιτελική σειρά των playoffs με τους «κιτρινόμαυρους».

Το Μαρούσι πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Αλεξάνδρειο και ο Άρης δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια στη σειρά με την ομάδα των βορείων προαστίων, παρόντος μάλιστα του Γιάννη Δαμιανίδη ο οποίος βρέθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά για το δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αφού προηγήθηκαν με 8-0 στο 2’20’ κι ενώ ο Άρης είχε 0/5 σουτ σε αυτό το διάστημα. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, αφού η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς «έτρεξε» σερί 8-0 και ισοφάρισε αρχικά σε 8-8 στο 9’ ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ του 9-14! Ο Άρης βρήκε λύσεις από τον Χαραλαμπίδη (8π.) ενώ το Μαρούσι είχε εφτά λάθη στην πρώτη περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με το γκάζι πατημένο στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού ο Σλούκας έστειλε τη διαφορά στο +11 (11-22) στο 14’. Σε εκείνο το σημείο το Μαρούσι πέρασε την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό» με τον Μπάγκαριτς, ο οποίος δεν συνάντησε προβλήματα από τον Τσαϊρέλη και με τέσσερις προσωπικούς πόντους μείωσε σε 15-22 στο 14’30’’.  Οι «κιτρινόμαυροι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην άμυνα του Άρη που προηγήθηκε 22-31 στο 20’ με καλάθι του Ταπούτου. Ο Ακεψιμαϊδης  μείωσε σε 25-33 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου πριν ξεκινήσει το ξέσπασμα του Άρη.

Ο Μπράουν έκανε το 27-37, ο Κινγκ μοίρασε μια… μεγαλοπρεπέστατη τάπα στον Μπάγκαριτς και ο Χαραλαμπίδης διαμόρφωσε το 27-39 στον αιφνιδιασμό. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παρέταξε το Μαρούσι με δυο πλέι μέικερ (Γκαγκαλούδη, Ακεψιμαϊδη) όμως ο Μπράουν με νέο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +13 (29-42) και οι φίλοι του Άρη που βρέθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά άρχισαν να εκδηλώνονται όλο και πιο έντονα! Ο Ταπούτος διαμόρφωσε το 29-44 στα -1’52’’ της τρίτης περιόδου για τον Άρη που είχε επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό του. Μάλιστα με τρίποντο του έμπειρου φόργουορντ οι «κίτρινοι» ξέφυγαν με +16 (31-47), θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Η φάση που άναψε τα… αίματα σημειώθηκε στα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν ο Μπράουν έκανε βήματα αλλά ο Σώμος έδωσε φάουλ στον Κογιαντίνοβιτς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γκαγκαλούδη ο οποίος χρεώθηκε με τεχνική ποινή! Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μαρούσι, Βασίλης Κωνσταντίνου και ο Παναγιώτης Αλεξανδρής αντέδρασαν ξεσπώντας στις διαφημιστικές πινακίδες μπροστά από τα επίσημα!! Στη συνέχεια ο Κογιαντίνοβιτς μείωσε σε 43-53 με τρίποντο του Κογιαντίνοβιτς στα -3’14’’ όμως ο Μπράουν με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 49-61 στο 39’, κλειδώνοντας τη νίκη για τον Άρη που έκανε το 1-1 στη σειρά και υποδέχεται ξανά το Μαρούσι το προσεχές Σάββατο (07/05).

Δεκάλεπτα: 9-14, 22-31, 33-47, 51-62

Μαρούσι (Αλεξανδρής):  Σούμπτερ 5 (1), Νοέας, Μπάγκαριτς 11, Ακεψιμαϊδης 6 (1), Μπάσντεν 2, Χαριτόπουλος 10 (2), Γκαγκαλούδης 7 (1), Βαβάτσικος, Κογιαντίνοβιτς 10 (2), Σιαμανδούρας.

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 11 (1), Γουίντερς 3 (1), Ταπούτος 11 (1), Κινγκ 2, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 2, Χαραλαμπίδης 16 (1), Κασίροφ 4, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 2, Σλούκας 11 (1).



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved