«Δώσαμε απαντήσεις»

«Δώσαμε απαντήσεις»

Το Περιστέρι αντιμετώπισε φέτος πολλά οικονομικά προβλήματα, ωστόσο κατάφερε να κάνει μία σπουδαία πορεία στο πρωτάθλημα της Α1.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δημιούργησε μία πολύ καλή ομάδα αποτελούμενοι από νεαρούς, αλλά και έμπειρους παίκτες. Ένα από τα στοιχήματα του Έλληνα τεχνικού ήταν η ανάδειξη του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετικά χρονιά. Ο Έλληνας παίκτης μίλησε στην εφημερίδα, «Κιτρινόμαυρη ΩΡΑ» για όλους και για όλα όσα αφορούν την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζαρη:

Η φετινή χρονιά είχε θετικό πρόσημο για το Περιστέρι, καθώς επέστρεψε ύστερα από πολλά χρόνια στα πλέι οφ. Τι λέει γι’ αυτό ο Βαγγέλης Μάντζαρης; «Ήταν μία απόλυτα πετυχημένη χρονιά, γιατί παρά το χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι και τα οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μπορέσαμε και μείναμε ενωμένοι μεταξύ μας, κάτι που μας έφερε σε αυτή τη θέση. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμα καλύτερα, εννοώντας μέχρι την εξάδα, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πολύ χειρότερα με τα όσα έχουμε περάσει. Δείξαμε σε όλους πόσο καλή ομάδα είμαστε, ειδικά στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου λυγίσαμε στις λεπτομέρειες, χάνοντας στην παράταση».

«Ο Πεδουλάκης μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση»

Για την… αναβάθμισή του σε σχέση με πέρυσι, τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρόλα αυτά ο κόουτς μου έδειξε πως με εμπιστεύεται, πράγμα που μου αύξησε το δείκτη της αυτοπεποίθησής μου και με έκανε να νικήσω το άγχος μου. Έτσι προσπάθησα να αντεπεξέλθω όσο καλύτερα μπορούσα».

Σχετικά με την… επόμενη μέρα της καριέρας του, είπε: «Ό,τι και να κάνω, πρώτα απ’ όλους θα μιλήσω με το Περιστέρι, το οποίο εύχομαι να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να γίνει μία υγιής ομάδα. Μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο θα δω όλες τις επιλογές που θα έχω, θα τις αξιολογήσω και θα πάρω την τελική μου απόφαση».

Ερωτώμενος για το αν θα επέλεγε το εξωτερικό, απάντησε: «Σίγουρα το εξωτερικό είναι μία επιλογή, η οποία δεν με φοβίζει. Αν υπάρξει κάποια καλή πρόταση θα την εξετάσω με την πρέπουσα προσοχή».

Η συνεργασία του με τον Αργύρη Πεδουλάκη ήταν εξαιρετική. Τι λέει ο ίδιος για τον προπονητή του; «Τον βλέπω σαν δάσκαλό μου, καθώς μου έχει προσφέρει πολλά πράγματα. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και μας βοήθησε να βελτιωθούμε τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο».

Πριν από μερικά χρόνια το Περιστέρι είχε βρεθεί στη Β’ Εθνική λόγω χρεών. Ο διεθνής πλέι μέικερ ελπίζει να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο: «Η Α1 χρειάζεται ομάδες με δυναμική όπως το Περιστέρι. Ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν είναι να πέσει, να πέσει για αγωνιστικούς κι όχι από οικονομικούς λόγους».

«Στη διάθεση της Εθνικής ομάδας»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν είναι πλέον έφηβος, αλλά άντρας. Έτσι, θα είναι «ετοιμοπόλεμος» σε περίπτωση που έχει η κλήση από τον Ηλία Ζούρο: «Δεν ξέρω αν μπορώ να ανταποκριθώ. Αυτό θα το κρίνει ο ομοσπονδιακός μας. Όμως, αν μου δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσω την πατρίδα μου, θα είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να το κάνω».

Στα παιδικά του χρόνια βρισκόταν στην κερκίδα του «Αν. Παπανδρέου» ζητωκραυγάζοντας για τους Φορντ, Νόρις και Κορωνιό. Πως νιώθει που τώρα βρίσκεται αυτός πάνω στο παρκέ; «Από την ομάδα έχουν περάσει τεράστιοι παίκτες τους οποίους παρακολουθούσα από την κερκίδα όταν ήμουν πιτσιρικάς. Πλέον, νιώθω υπερηφάνεια και δικαίωση που βοηθάω την ομάδα μου σε αυτό το επίπεδο».

Σχετικά με το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης ο νεαρός άσος τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μαθημένος στα Φάιναλ Φορ και ξέρει πως να αντιδράσει. Αν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος θα καταφέρει να το σηκώσει. Βέβαια, το έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

Το ελληνικό μπάσκετ διάγει περίοδο κρίσης, κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο Βαγγέλης Μάντζαρης… «Το ελληνικό μπάσκετ περνάει δύσκολες μέρες και το θέμα είναι να μπει σε ένα σωστό δρόμο. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μπουν κάποιες δικλείδες και να τηρούνται οι νόμοι. Το δυσάρεστο είναι πως έχουν μείνει λίγοι άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά το μπάσκετ. Έτσι, δύσκολα κάποιος επενδύει σε μία ομάδα, αν δεν υπάρχει περιθώριο κέρδους».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αδερφό του, Αντώνη: «Για ό,τι έχω καταφέρει νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον αδερφό μου, Αντώνη, ο οποίος μου έχει σταθεί αρκετά σε όλες τις στιγμές που τον χρειαζόμουν».



Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved