«Στόχος μας η Ευρωλίγκα»

«Στόχος μας η Ευρωλίγκα»

Το Μαρούσι έχει βαλθεί, για ακόμα μία χρονιά, να τρελάνει κόσμο με την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Με το «διπλό» στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη απέχει μόλις μία νίκη από τα ημιτελικά, με τον δεύτερο αγώνα να γίνεται στην έδρα του. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στο Sentra FM 103.3 και αποκάλυψε πως στόχος της ομάδας πλέον είναι η Ευρωλίγκα, κάτι εφικτό λόγω του εξαιρετικού κλίματος που κυριαρχεί στις τάξεις της και την εμπειρία των παικτών που ξέρουν πώς να αντεπεξέρχονται στα δύσκολα. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το… μυστικό της επιτυχίας του Αμαρουσίου, παρά τα πολλά προβλήματα: «Είμαστε έμπειρη ομάδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, από την αρχή δημιουργήθηκε ένα τρελό παρεάκι, κάνουμε χαβαλέ κι από εκεί και πέρα παίζουμε και μπάσκετ. Έχω την ευτυχία να έχω εκπληκτικά παιδιά για συμπαίκτες. Για τον προπονητή δεν χρειάζεται να πω κάτι, μαζί του έχω τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου ως αθλητής. Ίσως φέτος να καταφέρουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη, με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε πολύ καλή χημείο, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό. Θα σου πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Εάν έβλεπες πώς ανεβαίναμε στη Θεσσαλονίκη, για τον πρώτο αγώνα, θα νόμιζες πως πηγαίναμε πενταήμερη. Δεν είχαμε άγχος, κάναμε πλάκα στη διαδρομή, τρακάραμε στην Τσιμισκή και τρώγαμε πασατέμπο! Αλλά είχαμε δουλέψει πριν. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, απλώς ήμασταν χαλαροί».

Για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, την Τετάρτη (04/05) στον Άγιο Θωμά: «Εμείς πάμε με την ίδια λογική, πως είμαστε το αουτσάιντερ κι ό,τι ήθελε προκύψει. Στο πρώτο ματς αισθανθήκαμε λες και δεν υπήρχαμε στο γήπεδο, λες κι ο Άρης έπαιζε με τον Κιλκισιακό! Πιθανότατα κι εμείς αν ήμασταν στη θέση τους να νιώθαμε το ίδιο. Έχουμε, όμως, δουλέψει πάρα πολύ, παρά τα πολλά προβλήματα. Είμαστε μια παρέα που παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει έως το τέλος. Θα ήθελα να πω πως ό,τι κι αν γίνει, όποιο πρόβλημα κι αν προκύψει, όποια δυσκολία κι αν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα είμαστε έως το τέλος εδώ, για την πάρτη μας, να φθάσουμε μέχρι εκεί που μπορούμε. Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξουμε, έχουμε διαψεύσει κι εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Απλώς, είναι άδικη αυτή η αντιμετώπιση, επειδή είμαστε παιδιά που όλα μας έχουμε καριέρα πίσω μας. Και η εμπειρία σε τέτοιους αγώνες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εγώ, δεν σου κρύβω, δεν ήθελα τον Άρη στα πλέι οφ, προτιμούσα τον ΠΑΟΚ. Είχα μπει στο τριπάκι πως μας κέρδισε δύο φορές φέτος και δεν θα τα καταφέρουμε. Αλλά όταν το συζητήσαμε, καταλάβαμε πως μπορούμε. Δεν είναι τόσο καλύτερη ομάδα από εμάς. Βέβαια, το Σάββατο (30/04) κάναμε ίσως την καλύτερη εμφάνισή μας από την αρχή της χρονιάς. Δεν δώσουμε ούτε μία ευκαιρία στον  Άρη να πιστέψει πως μπορεί να μας κερδίσει».

Για το εάν ο δεύτερος αγώνας του Αμαρουσίου με τον Άρη κρύβει παγίδες, μετά το «διπλό» στο Αλεξάνδρειο: «Τεράστιες παγίδες κρύβει. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μας δίνεται τεράστια ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Να φανταστείς πως μόνο ένα από τα παιδιά έχει βάλει στο συμβόλαιό του πριμ για τη συμμετοχή στα πλέι οφ και, ειλικρινά, δεν έχω ιδέα τι σκεφτόταν όταν το έκανε… Αν το δούμε πως είμαστε οι Σικάγο Μπουλς, επειδή κάναμε μια νίκη, θα φάμε 30 πόντους, γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα κι επίσης διαθέτει έμπειρους παίκτες. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για 40 λεπτά».

Για τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηλυσιακό: «Μεγάλη κουβέντα ανοίγει... Περιληπτικά, σε αυτή την περίπτωση, με το χέρι στην καρδιά, δεν μπορεί να πει κανείς τι είναι δίκαιο και τι άδικο. Δεν μπορώ να κρυφτώ, όμως. Το ότι έπεσε η ΑΕΚ, για εμένα έπεσε. Όμως, αν υπάρχει σχέση του Δελημπαλταδάκη με τον Ηλυσιακό, κι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ ξέρουμε πως υπήρχε, είναι θέμα που θα πρέπει να εξετάσει η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν είναι δική μας απόφαση. Εάν πράγματι υπάρχει σχέση, πρέπει να πέσει ο Ηλυσιακός».

Για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός αξίζει να βάλει το έκτο αστέρι στη φανέλα του. Αυτό που έκανε, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, είναι άθλος. Πρόκειται για τεράστια προσπάθεια, «καρμπόν» με τη δική μας περίπτωση με τον Άρη. Κανείς δεν πίστευε πως ο Παναθηναϊκός θα αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας τη διοργανώτρια του Φάιναλ Φορ. Ωστόσο, ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, με τέτοια ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεν μπορείς να τις αποκλείεις έτσι εύκολα».

Για τα όσα ακούγονται περί τιμωρίας του Αμαρουσίου από την Ευρωλίγκα: «Το Μαρούσι δεν έχει τιμωρηθεί, το ακούμε και γελάμε. Δεν παίζουμε απλώς για να λέμε πως παίζουμε, έχουμε στόχους. Πετύχαμε τον πρώτο, να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Eurocup και πλέον στόχος μας είναι η Ευρωλίγκα. Εάν γίνει αυτό, δεν έχεις υπ’ όψιν σου τι θα γίνει από τα πανηγύρια, δεσμεύομαι!».

Γα τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο: «Είναι ντροπή. Όσα έγιναν ήταν πολύ άσχημα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον επαγγελματισμό αθλητισμό πως πρέπει να αντιδράσουμε. Είμαστε ανάξιοι ως χώρα. Εδώ, μας πήρε τρεις μήνες να διοργανώσουμε έναν τελικό μπάσκετ! Πιστεύω ότι δεν θέλουμε. Οι μεγαλύτεροι κάφροι όλων των γηπέδων έγιναν αρνάκια και πλέον χαίρεσαι να βλέπεις παιχνίδια στην Αγγλία. Εκεί, όμως, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κυρώσεις. Αν βγει κάποιος και πει πως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί και δεν θα παίξει στην Ευρώπη, τι θα γίνει; Ας μην τα συζητάμε, τους δίνουμε αξία. Όπως είπε και ο Λυμπερόπουλος, τον οποίο θεωρώ εκ των μεγαλύτερων αθλητών στην Ελλάδα, ας ελπίσουμε να μην υπάρξει νεκρός αθλητής».



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved