«Να μη χάσουμε το παρόν»

«Να μη χάσουμε το παρόν»

Μόνο τα πλέι οφ βρίσκονται στο μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της WIND ο Κώστας Παπανικολάου.

Παρά την ευρείας έκτασης νίκη στο πρώτο ματς κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, στο ΣΕΦ, ο νεαρός φόργουορντ εξήγησε πως ο δεύτερος αγώνας, στο Βενετόκλειο, δεν θα είναι εύκολος και διευκρίνισε πόσο σημαντικό είναι η ομάδα να παραμείνει συγκεντρωμένη σε κάθε παιχνίδι της ξεχωριστά. Εξάλλου, σε ερώτηση εάν στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό, παραδέχθηκε πως ναι μεν δουλεύουν διάφορα πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να σκέφτονται το μέλλον, για να μη χάσουν το παρόν. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ξεκινήσατε και τα πλέι οφ με το δεξί, με νίκη και πλέον μετράτε 27 συνεχόμενες νίκες στην Α1. Τι ψάχνετε από παιχνίδια όπως αυτά κόντρα στον Κολοσσό;
«Κατ’ αρχάς το βασικό μας μέλημα για κάθε ματς είναι να φύγουμε με τη νίκη. Κανείς αντίπαλος δεν είναι εύκολος και δεν υποτιμούμε καμία ομάδα. Αν γίνει κάτι τέτοιο μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά και δεν το θέλουμε. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και από εκεί και πέρα να βρούμε έναν καλό ρυθμό μέσα από νίκες εν όψει της συνέχειας. Όπως όλα δείχνουν -αν και δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες- είμαστε καθ’ οδόν για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Α1».

-Φάνηκε κάποια αλλαγή διάθεσης από πλευράς σας, μετά τα μισά της β’ περιόδου, οπότε και φορτσάρατε στην άμυνα.
«Δεν νομίζω ότι υπήρχε αλλαγή διάθεσης. Απλά πέρασαν μερικά λεπτά μέχρι να προσαρμοστούμε στον αγώνα. Ίσως να ξαφνιαστήκαμε λίγο από το καλό ξεκίνημα του Κολοσσού, που ήταν κοντά στο σκορ. Ήταν μέχρι να ξεμπλοκάρουμε».

-Για το αργό ξεκίνημα μήπως ευθύνεται και η μεγάλη αποχή από τους αγώνες;
«Ασφαλώς και περιμέναμε ότι το ξεκίνημα των πλέι οφ θα είναι δύσκολο, επειδή είχαμε να παίξουμε για περίπου 15 ημέρες. Γνώριζα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να απογειωνόμαστε ξαφνικά στο παρκέ με το καλημέρα του αγώνα με τον Κολοσσό και θα στέλναμε τη διαφορά στους 20. Ηταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο ότι θα πήγαινε έτσι το ματς. Από την άλλη, όμως, ξέραμε ότι αν παραμέναμε συγκεντρωμένοι και τρέχαμε το ματς κάνοντας ό,τι και την κανονική περίοδο, τότε αργά η γρήγορα θα χτίζαμε μία διαφορά. Τα πάντα για εμάς ξεκινούν από την άμυνα, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να κάνουμε τη διαφορά. Στα τέλη της β’ περιόδου αρχίσαμε να παίζουμε καλή άμυνα και να ξεφεύγουμε στο σκορ».

-Ακολουθεί η αναμέτρηση της Τετάρτης, στην έδρα του Κολοσσού αυτή τη φορά.
«Το ματς στη Ρόδο θα είναι μία διαφορετική ιστορία. Ο Κολοσσός είναι πολύ καλύτερος όταν παίζει μπροστά στο κοινό του. Προέβαλλε σθεναρή αντίσταση στον αγώνα που δώσαμε εκεί για την κανονική περίοδο της Α1. Τώρα που μιλάμε για ματς πλέι οφ, τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί οι ομάδες βγάζουν ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ. Θέλει προσοχή ο αγώνας».

-Χρησιμεύουν αυτά τα ματς ως πρόβες πριν από τη μονομαχία με τον Παναθηναϊκό για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;
«Από τη στιγμή που εξασφαλίζεις από νωρίς τη νίκη, στέλνοντας τη διαφορά στους 20 πόντους, έχεις μετά την πολυτέλεια να δουλέψεις πάνω σε κάποιες καταστάσεις και να κάνεις κάποια διαφορετικά πράγματα. Πάντως, στο μυαλό μας είναι πάντα το επόμενο ματς και όχι ο τελικός του Κυπέλλου. Ο κ. Ίβκοβιτς δεν μας έχει βάλει στη φιλοσοφία ότι προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο ή στους τελικούς της Α1. Άμα σκεφτούμε το μέλλον θα χάσουμε το παρόν και δεν το θέλουμε αυτό».

-Συνεχίζετε να παίζετε με σοβαρές απουσίες. Οι Βασιλόπουλος και Νεστέροβιτς δεν αγωνίζονται καθόλου λόγω σοβαρών τραυματισμών, ενώ τώρα και ο Σπανούλης είναι εκτός. Πώς συγκεντρώνεστε παρά τα προβλήματα;
«Ομάδα σημαίνει να συμμετέχουν όλοι με σκοπό το καλύτερο για το σύνολο, ανεξαρτήτως απουσιών. Τη φετινή χρονιά έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδια, παρά τις απουσίες σπουδαίων παικτών. Αυτό δείχνει ότι όλοι μαζί μπορούμε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούνται από τους τραυματισμούς, αρκεί να δίνει ο καθένας μας το κάτι παραπάνω σε κάθε αγώνα».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved