«Έκλεισε ο κύκλος της Εθνικής»

«Έκλεισε ο κύκλος της Εθνικής»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης υπογράμμισε πως έκανε τη σωστή επιλογή να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τόνισε πως δεν θα φύγει ποτέ!

Ο αρχηγός των «πρασίνων» μίλησε στην εκπομπή «προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση στη ΝΕΤ, για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό, την επιθυμία του να μην πάει στο ΝΒΑ και την απόφασή του να μην επιστρέψει στην Εθνική ομάδα…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού του Παναθηναϊκού:

Για τα παιδικά του χρόνια: «Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και ασχολούμουν όταν ήμουν μικρός, έπαιζα βέβαια και μπάσκετ ταυτόχρονα. Δεν με έσπρωξε κανένας να ασχοληθώ με το μπάσκετ αλλά κατάλαβα τελικά ότι μου άρεσε περισσότερο».

Για την μεταγραφή του στον Ηρακλή: «Ήταν δύσκολη απόφαση σε μια νεαρή ηλικία να φύγεις από την πόλη σου, τους φίλους σου και να πας κάπου αλλού… Με ενδιέφερε περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτι και σε αυτό επικεντρώθηκα, όταν πήγαινα καλά στην ομάδα άρχισα να προσαρμόζομαι καλύτερα και στην πόλη».

Για τους γονείς του και το πώς νιώθουν γι αυτόν: «Ήταν περήφανοι από την μέρα που πήρα την μεταγραφή μου στο Ηρακλή. Δεν τους αφήνω να μου εκφράσουν τα συναισθήματα τους».

Για την «μετακόμιση» στην Αθήνα και τις προτάσεις που είχε: «Πέντε χρόνια μετά η πρόταση από Αθήνα, Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ήταν φιλολογικό ενώ ο Παναθηναϊκός ήρθε με πρόταση κανονικά. Επέλεξα τον Παναθηναϊκό και νιώθω ότι έκανα πολύ καλή επιλογή . Δεν προσαρμόζομαι εύκολα σε νέα δεδομένα  αλλά με βοήθησαν όλοι στον Παναθηναϊκό από την πρώτη στιγμή».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τον Παναθηναϊκό:«Ο Παναθηναϊκός είναι κορυφαία ομάδα. Έχω ζήσει τα πάντα, τίτλους, χαρές όλα. Αισθάνομαι όμορφα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πάω σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.  Δεν είχα πρόταση από Αμερική αλλά και να είχα δεν θα πήγαινα. Δεν υπήρχε περίπτωση να χαλάσω αυτό που ζω τώρα...»

Για το αν πιστεύει ότι θα τα κατάφερνε στο NBΑ: «Παίζουν διαφορετικό στυλ μπάσκετ στην Αμερική. Δεν νομίζω ότι έχω τα προσόντα, και θα ήταν δύσκολα για μένα. Εκεί πρέπει να έχεις περισσότερα αθλητικά προσόντα εγώ στηρίζομαι αλλού σαν παίκτης.»

Για το αν αρκεί το να έχεις ταλέντο για να πετύχεις: «Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Όσο μεγάλωνα γινόμουν και καλύτερος. Το σημαντικό είναι να έχεις ταλέντο αλλά και να δουλεύεις συνεχώς για να βελτιώνεσαι. Ήμουν τυχερός γιατί με πίστεψαν και μου έδωσαν χρόνο συμμετοχής. Από κει και πέρα αν αξίζεις και δουλέψεις θα προχωρήσεις»

Για το τρόπαιο που ξεχωρίζει απ όλα όσα κατέκτησε: «Όλα έχουν τη γλύκα τους, αυτό που ξεχωρίζω είναι το 2005 με την εθνική. Το να παίρνεις τρόπαιο με την εθνική είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά».

Για την καριέρα του στην εθνική: «Ήμουν τυχερός, έζησα πολλές στιγμές πολλές επιτυχίες, Έζησα μια Ολυμπιάδα στη χώρα μου που ήταν ξεχωριστή στιγμή. Μακάρι όλοι οι αθλητές να καταφέρουν να ζήσουν κάτι τέτοιο. Τελείωσε όμως η εθνική…»

Για την απόφαση του να αποχωρήσει:«Ήταν συνειδητοποιημένη απόφαση, δεν ήταν κάτι που αποφάσισα εν θερμώ. Το πρόγραμμα της εθνικής και  του Παναθηναϊκού είναι πολύ επίπονο. Είμαι 31 πλέον και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω και στα δυο, οπότε άφησα την εθνική».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει γνώμη: «Είναι σίγουρο ότι δεν θα πάω. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την εθνική . Είμαστε σε υψηλό επίπεδο».
 

Για το γεγονός ότι το καλοκαίρι στην Τουρκία τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά: «Πάντα είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε καλομάθει κι εμείς και ο  κόσμος και όλοι θέλουμε ακόμα παραπάνω. Δεν πήγαμε καλά,  ήμασταν πολύ στεναχωρημένοι αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Πάντα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές»

Για το αν του λείπει η εθνική: «Δεν έχω πολυτέλεια να σκεφτώ τώρα με τους αγώνες. Το καλοκαίρι ίσως ζηλέψω αλλά κάποια στιγμή όλα τελειώνουν...»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Για μένα είναι ο καλύτερος»

«Ο Δημήτρης έχει πάθος για το μπάσκετ και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Είναι προνόμιο να δουλεύω μαζί του. Μαζί με τον Αλβέρτη είναι οι πολυτιμότεροι του Παναθηναϊκού. Είναι ο αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Ξέρει πάρα πολύ μπάσκετ, δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και τον ακούνε οι παίκτες Για μένα είναι ο καλύτερος. Εκτός από καλός παίκτης, είναι και πολύ καλό παιδί και είμαι περήφανος που δουλεύουμε μαζί» είπε ο τεχνικός του τριφυλλιού για τον Δημήτρη Διαμαντίδη ενώ σχετικά με το Final-4 τόνισε:

«Είμαι χαρούμενος που συμμετέχουμε σε ένα ακόμα φάιναλ φορ. Από κει και πέρα η Σιένα είναι μια  πολύ καλή ομάδα  . Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάμε τελικό.Είναι πραγματικά ξεχωριστό για μας να φτάσουμε σε ακόμα έναν τελικό και θα δώσουμε μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Ήρθα στην ομάδα και είδα το μπάσκετ αλλιώς. Με βοήθησε πολύ μέσα στο γήπεδο. Αγαπάει πολύ τη δουλειά του . Δίνει το 100% και συνήθως βγαίνει νικητής. Τόσες φορές έχει κατακτήσει τρόπαια κι ακόμα έχει το ίδιο πάθος».

Για την «εχθρική» ατμόσφαιρά που ίσως αντιμετωπίσουν στην Βαρκελώνη: «Δεν νομίζω ότι θα το θυμούνται αλλά δεν μας νοιάζει κιόλας. Μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Θέλουμε το τρόπαιο αλλά η Σιένα απέδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα… Αν είμαστε καλύτεροι θα περάσουμε!»

Για το πότε πίστεψε ότι μπορεί να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στο φαιναλ φορ: «Ολη η σειρά με την Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δύσκολη. Υπήρχε άγχος. Στο πρώτο παιχνίδι είπα αφού δεν τα καταφέραμε… Πάντα είμαι αγχωμένος αλλά μέσα στο γήπεδό είναι δημιουργικό. Και στον τελευταίο αγώνα αγχώθηκα στην αρχή αλλά αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και πήραμε άξια την πρόκριση μας στο φάιναλ φορ!»

Για το πώς νιώθει όταν τον βρίζουν: «Σε πωρώνει λίγο το να βρίζουν, να μιλούν για μένα δεν με πειράζει αλλά αν ακούσω για την οικογένεια μου με ενοχλεί και με πωρώνει ταυτόχρονα. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά, σε μένα πάντως έτσι λειτουργεί».

Για το πόσο επηρεάζουν οι αποδοκιμασίες και γενικά για τα επεισόδια: «Είναι σημαντικό να είσαι συγκεντρωμένος. Ο κόσμος σίγουρα σε επηρεάζει αλλά πρέπει το μυαλό να είναι στον αγώνα. Δεν συμβαίνει συχνά να μας αποδοκιμάζουν οι δικοί μας φίλαθλοι , συνήθως  μας στηρίζει ο κόσμος μας. Δεν έχω ακούσει αποδοκιμασίες. Σε αγώνες με Ολυμπιακό υπάρχουν ακρότητες. Αυτοί οι λίγοι που πετούν αντικείμενα πρέπει να απομονωθούν από τον κόσμο. Μπορεί να χτυπήσει κάποιος και όλο αυτό να έχει κακή κατάληξη.
Στους αγώνες με Ολυμπιακό τα πράγματα δεν είναι καλά. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια, δεν έρχονται να δουν αγώνα . Πρέπει να αντιδράσουμε, κάτι πρέπει να γίνει από όλους, φορείς αλλά και παίκτες».

Για το γεγονός ότι μερικές φορές οι παίκτες αντιδρούν άσχημα: «Και οι παίκτες παίζουν με πολύ πίεση. Έχω υπάρξει μέρος του προβλήματος αφού έχει τύχει αντιδράσω άσχημα μέσα στον αγώνα. Μετά νιώθω πολύ άσχημα. Δεν είναι εύκολο να συγκρατηθούν οι παίκτες. Υπάρχουν στιγμές που όλοι ξεφεύγουμε».

Για το γεγονός ότι δεν του αρέσει να μιλούν με κολακευτικά λόγια για εκείνον: «Δεν μου αρέσει η υπερβολή. Να λένε πράγματα υπερβολικά για μένα δεν μου αρέσει γιατί το μπάσκετ είναι ομαδικό και παίζουν πέντε παίκτες…»

Για τη σημασία του να σε παραδέχονται οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας και το γεγονός ότι τον θεωρούν τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης: «Έχει μεγάλη σημασία να σε σέβονται οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας. Δεν δέχομαι όμως ότι είμαι καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Ξέρω που είμαι καλός και που όχι».

Για το τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του: «Εκτός μπάσκετ κάνω ότι κάνουν όλοι οι άνθρωποι, δεν έχω βέβαια περιθώρια να βγαίνω συνεχώς αλλά όταν μπορώ κάνω ότι και όλοι οι άλλοι. Δεν μου αρέσει να βρίσκομαι σε πολύ κόσμο, προτιμώ πιο ήρεμα πράγματα.. Παρακολουθώ τηλεόραση και κυρίως ειδήσεις. Θέλω να ενημερώνομαι».

Για την φανέλα με το νούμερο 13: «Δεν το διάλεξα. Όταν πήγα στον Ηρακλή περίσσεψε το 13 και το πήρα εγώ. Το κράτησα μετά αφού κανένας άλλος δεν το ήθελε… Δεν είμαι προληπτικός!»

Για τη ζωή του μετά το μπάσκετ: «Δεν ξέρω. Ο Φραγκι (Αλβέρτης) λέει ότι θα μας λείψει. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει τότε… Θα ήθελα να έχω οικογένεια τότε και να ασχολούμαι με αυτό».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved