Υγιεινός… περίπατος

Υγιεινός… περίπατος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ αφού επικράτησε του Κολοσσού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 90-55 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Ο Γκόρντον ξεκίνησε πολύ καλά σε μια ακόμα αναμέτρηση με τον Αμερικανό να δείχνει ότι πλέον είναι ένας παίκτης απαραίτητος για τον Ολυμπιακό. Με 2 δικά του τρίποντα και με μια βολή του Μαυροκεφαλίδη οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7-4 στο 2ο λεπτό. Οι Πειραιώτες έβγαζαν αρκετή ενέργεια στο γήπεδο με αποτέλεσμα να πετύχουν κάποιους εύκολους πόντους, με καλάθι του Μπουρούση το σκορ γίνεται 13-7 στο 5. Ο Κολοσσός αντέδρασε δεν παρέδωσε τα «όπλα» και με ένα σερί 7-0 πέρασε μπροστά με 14-13 δυο λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν συγκεντρωμένοι και έβρισκαν λύσεις κυρίως με τον Γκόλεματς(7 πόντοι) απέναντι στην άμυνα των «ερυθρόλευκων», σκορ 1ης περιόδου 19-18.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «ανακάτευε» συνεχώς την τράπουλα, ξεκίνησε την 2η περίοδο με εντελώς διαφορετική πεντάδα έχοντας σκοπό να πιέσει περισσότερο στην άμυνα. Διαφορά 5 πόντων για τους γηπεδούχους 23-18 στο 11ο λεπτό. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης γρήγορα γρήγορα σημείωσε 5 πόντους ενώ έκλεινε με τον όγκο του και τα κενά που υπήρχαν στην άμυνα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν άφηνε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν και με τον Χαρίση(8 πόντοι) να έχει πάρει την σκυτάλη στο σκοράρισμα μειώνουν στους 3, 30-27 στο 16. Συνεχόμενα καλάθια από τον Έρτσεγκ δίνουν «αέρα» 8 πόντων στους κυπελλούχους Ελλάδας, 36-28, 2 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Επιμέρους σκορ 8-3 και η διαφορά πηγαίνει με βολές του Τεόντοσιτς στους 13, 44-31 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Όταν ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο στην άμυνα δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των παικτών του Κολοσσού, το παιχνίδι πλέον είχε ανοίξει οι Πειραιώτες έτρεχαν στον αιφνιδιασμό και έφταναν σε εύκολους πόντους. Παπανικολάου, Τεοντοσίτς και Μαυροκεφαλίδης «φόρτωναν» το καλάθι των φιλοξενούμενων που πλέον δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που είχε επιβάλει η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το σκορ είχε φτάσει στο 60-39 στο 26ο λεπτό. Οι Ροδίτες πάλεψαν το ματς όσο μπορούσαν όταν όμως οι Πειραιώτες πάτησαν το «γκάζι» κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε. Τρίποντη «βόμβα» του Τεόντοσιτς από τα 9 μέτρα και 65-42, 1 λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου. Το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 67-44.

Η τελευταία περίοδος του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα αφού ο αγώνας ουσιαστικά είχε κριθεί. Ο Ολυμπιακός έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού του χρειάστηκα λίγα λεπτά στην 3η περίοδο για να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να φτάσει σε μια εύκολη νίκη. Οι Γκόρντον, Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς και Παπανικολάου ήταν αυτοί που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος σε μια νίκη όμως που ήρθε μέσα από ομαδική δουλειά. Η διαφορά πλέον είχε ξεφύγει, με 2 τρίποντα του Κέσελ έφτασε στους 32, 80-48, 3 λεπτά πριν από τη λήξη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στην διάθεση του. Το επόμενο ραντεβού των 2 ομάδων είναι την Τετάρτη στη Ρόδο. Τελικό σκορ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 90-55.

Δεκάλεπτα: 19-18, 44-31, 67-44, 90-55.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Γκόρντον 8 (2), Μπουρούσης 8, Κέσελ 9 (3), Πελεκάνος 3, Μαυροκεφαλίδης 11, Χαλπερίν 7 (1), Γλυνιαδάκης 7, Παπανικολάου 9 (1), Έρτσεγκ 15, Τεόντοσιτς 10 (2), Κατσίβελης.
Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 3, Τζόρνταν 4, Πάνος 3, Μανολόπουλος 7 (1), Χαρίσης 11 (1), Τσάμης 8, Παππάς 6, Γκόλεματς 7 (1), Γεωργαλλής Δανάς, Ιβάνοβιτς.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved