«Άλωσε» το Αλεξάνδρειο

«Άλωσε» το Αλεξάνδρειο

Σπουδαίο «διπλό», με 86-72, πήρε το Μαρούσι στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη, «σπάζοντάς» του το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ!

Το ψυχωμένο συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή θα επιχειρήσει την Τετάρτη (04/05), στο κλειστό του Αγίου Θωμά, να κάνει το 2-0, για να πάρει αυτό το «εισιτήριο» της πρόκρισης στα ημιτελικά, συντηρώντας τη θετική παράδοση που έχει δημιουργήσει στα πλέι οφ τα τελευταία χρόνια κόντρα στους Θεσσαλονικείς (παρότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, φέτος, ηττήθηκε και στα δύο ματς). Κορυφαίοι για το Μαρούσι οι Μπάγκαριτς, Γκαγκαλούδης, Μπάσντεν, Χαριτόπουλος και Κογιαντίνοβιτς, ενώ από τον Άρη εξαιρετική απόδοση είχε ο Σλούκας.

Ιδιαίτερα αμφίρροπη εξέλιξη είχε το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Άρης στηρίχθηκε στους Ταπούτο, Μπράουν, Μπάβτσιτς και Σλούκα για να ανατρέψει το εις βάρος του 2-6, στο 3’, παίρνοντας δύο λεπτά αργότερα την πρωτοπορία στο σκορ (10-8 στο 5’). Η τριάδα των Γκαγκαλούδη, Σούμπτερ και Μπάσντεν έδωσε τη δυνατότητα στο Μαρούσι να μη χάσει την επαφή του με το σκορ, καθώς ακόμη και όταν οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 21-16 στο 9’ και 25-19 λίγο αργότερα, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν ( 25-22 στο 10’). Οι Χατζηβρέττας και Χαραλαμπίδης πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για το συγκρότημα του Λευτέρη Σούμποτιτς στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά η άνοδος του Μπάγκαριτς δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ. Ο Κροάτης σέντερ ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες και με τη συμβολή του Κογιαντίνοβις από την περιφέρεια έδωσε στους φιλοξενούμενους το δικαίωμα να προηγηθούν στο φινάλε του ημιχρόνου (40-42).

Με τους Μπάσντεν και Μπάγκαριτς να κάνουν θραύση στο πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, το Μαρούσι ανέβασε την υπέρ του διαφορά στους 8π. (43-51), τρέχοντας σερί 9-3. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι και το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, ανοίγοντας στο 25’ την ψαλίδα στους 11 πόντους (45-56). Ο τεχνικός του Άρη επανέφερε τον Ταπούτο στο παρκέ, αλλά ο Μπάσντεν ήταν ασταμάτητος και το Μαρούσι προηγήθηκε με 60-49 στο 27’ και 64-55 στο 30’.

Με τον Άρη να σκοράρει σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από τη γραμμή της προσωπικής, αλλά να πληρώνει την αστοχία του από τη γραμμή των τριών πόντων, το Μαρούσι δεν είχε πρόβλημα να βάλει τους δικούς του κανόνες στον αγώνα. Το 57-70 του 34ου λεπτού, παρά τις προσπάθειες του Σλούκα, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς τους φιλοξενούμενους. Το έξυπνο κοουτσάρισμα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Θεσσαλονικείς, ενώ ο Γκαγκαλούδης ήρθε κι αυτός, με τη σειρά του, να δώσει λύσεις στα τελευταία λεπτά και η λαβωμένη από ένα σωρό προβλήματα ομάδα του Αμαρουσίου κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη νίκη, παρά το γεγονός πως ο Άρης μείωσε, στην τελευταία απέλπιδα προσπάθειά του, σε 77-72 στο 38’.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Φούφης, Σταματόπουλος.
Δεκάλεπτα: 25-22, 40-42, 55-64, 72-86.
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 10 (1), Ουίντερς 3 (1), Ταπούτος 12, Κινγκ, Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 9, Χαραλαμπίδης 7, Κασίροφ 2, Μπάβτσιτς 9, Σλούκας 18 (1).
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Σούμπτερ 8, Νοέας, Μπάγκαριτς 20, Ακεψημαΐδης, Μπάσντεν 13 (3), Χαριτόπουλος 11 (1), Γκαγκαλούδης 19 (2), Βαβάτσικος, Κογιαντίνοβιτς 15, Σιαμανδούρας.



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved