«Να αφυπνιστούν οι φίλαθλοι»

«Να αφυπνιστούν οι φίλαθλοι»

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Φιλίππου, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στο Sentra FM 103.3. πώς η ΑΕΚ κέρδισε την καταγγελία εις βάρος του Ηλυσιακού.

Μίλησε επίσης για το μέλλον της ομάδας, στην οποία θα πρέπει «να διορθωθούν όλα αυτά που μας απογοήτευσαν, αλλιώς δεν έχει νόημα να μείνουμε στην Α1». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το πώς η ΑΕΚ κέρδισε την καταγγελία: «Εμείς βασιστήκαμε στα δημοσιεύματα, που αναφέρουν κατά καιρούς τον κ. Δελημπαλταδάκη ως ιδιοκτήτη του Ηλυσιακού. Δεύτερον στη δήλωση του κ. Γαμπιεράκη, μόλις τη Μ. Πέμπτη (21/04), πως αγόρασε τις μετοχές του από τον κ. Δελημπαλταδάκη, αν και έχει πάρει μόλις το 7,5%. Τρίτον, ο πρόεδρος του Ηλυσιακού, ο κ. Καρατζάς, είναι πρώην υπάλληλος του κ. Δελημπαλταδάκη. Αυτός εισπράττει όλα τα χρήματα και πρέπει να δούμε πού πάνε τελικά αυτά τα λεφτά. Υπήρχε, επίσης, παράσταση του κ. Δελημπαλταδάκη στον ΕΣΑΚΕ, κατά την οποία ο Βασίλης Οικονομίδης τον είπε πρόεδρο κι αυτός τον διόρθωσε: «Όχι πρόεδρος, ιδιοκτήτης». Επίσης, κάθε ατζέντης οφείλει να έχει έως το 20% των παικτών μίας ομάδας. Ο κ. Δελημπαλταδάκης ομολόγησε ότι έχει οκτώ πελάτες του στον Ηλυσιακό. Δυστυχώς, κανείς έως τώρα δεν είχε υποστηρίξει σοβαρά μια καταγγελία. Εμείς το κάναμε, επειδή πρέπει ο καθένας να ασχολείται με αυτά που ξέρει. Ο κ. Δελημπαλταδάκης είναι πολύ καλός μάνατζερ, πρέπει να μείνει εκεί. Διότι αν ασχολείται και με ομάδες μπάσκετ, μπαίνουν στη μέση κι άλλα πράγματα. Μετά μπορείς να ελέγξεις το στοίχημα, τα αποτελέσματα, πάρα πολλά. Και η ΕΟΚ, με την οποία μίλησε ο αθλητικός δικαστής, απάντησε για την καταγγελία του κ. Δημητρόπουλου πως την έχει ήδη στείλει στον εισαγγελέα, εν αντιθέσει με ό,τι ακούστηκε, πως κανείς δεν ασχολήθηκε. Τέλος, βρήκαμε και προσκομίσαμε ένα email του κ. Δελημπαλταδάκη σε έναν παίκτη, στο οποίο αυτοσυστήνεται μόλις πριν από τέσσερις μήνες ως πρόεδρος του Ηλυσιακού. Ο Ηλυσιακός, βέβαια, υποστήριξε πως η προσφυγή έπρεπε να γίνει νωρίτερα, αλλά αυτά ορθώς ξεπεράστηκαν από τον αθλητικό δικαστή. Είναι μια απόφαση που δείχνει πως και στο μπάσκετ, αλλά και στο ποδόσφαιρο και παντού ο καθένας πρέπει να ασχολείται με το αντικείμενό του και να μην μπλέκει με άλλα χωράφια».

Για το τι σημαίνει πρακτικά ο μηδενισμός του Ηλυσιακού: «Βάσει κανονισμού, η ομάδα που αποβάλλεται μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια της. Άρα, σε όλες τις ομάδες πρέπει να προστεθούν δύο βαθμοί. Βέβαια, αυτό σημαίνει π.χ. πως ο Κολοσσός Ρόδου πρέπει να τερματίσει 5ος κι όχι 8ος. Στον ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να γίνουν ως έχουν τα πλέι οφ και για τις υπόλοιπες θέσεις να περιμένουμε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Η μηδενισμένη ομάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση, ο Ηρακλής είναι προτελευταίος, άρα εμείς σωζόμαστε. Για εμάς το ζητούμενο ήταν να δικαιωθούμε σε αυτό το κομμάτι, που μας πείραξε όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Το δεύτερο ήταν να αφυπνιστούν οι οπαδοί της ΑΕΚ, ώστε να βοηθήσουν και το μπάσκετ. Πρέπει να διορθωθούν όλα αυτά που μας απογοήτευσαν, αλλιώς δεν έχει νόημα να μείνουμε στην Α1».

Για το πώς η ΑΕΚ θα ξεπεράσει τα προβλήματά της: «Δεν έχω απάντηση αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται με νομικά τερτίπια να παίζουμε κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα. Τα έσοδα είναι πολύ λίγα. Πρέπει να βρεθεί λύση».

Για το εάν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του μεγαλομετόχου Γιάννη Φιλίππου: «Δεν το βλέπω, έχει άλλες προτεραιότητες πια. Τα βλέπει όλα από απόσταση. Το έχει ξεκαθαρίσει, άλλωστε, από το 2005. Η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει άλλες λύσεις».



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved