Μαυροειδής: «Σαν να μην έλειψα ποτέ»

Μαυροειδής: «Σαν να μην έλειψα ποτέ»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο aekbc.gr:

-Μετά την υπογραφή συμβολαίου με την ΑΕΚ έγραψες σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι δεν έφυγες ποτέ…

«Αυτή είναι η αλήθεια. Άργησα λίγο να… παραμείνω, αλλά ουσιαστικά δεν έφυγα ποτέ. Δεν πήγα σε κάποια άλλη ομάδα. Κάπου μέσα μου πίστευα, ότι θα μείνω».

-Και στις συνεντεύξεις σου μέσα στο καλοκαίρι άφηνες να εννοηθεί, ότι θα παραμείνεις. Από πού αντλούσες αυτή την αισιοδοξία;

«Είχα διαίσθηση. Πίστευα, ότι θα είμαι εδώ πέρα ό,τι και να γίνει. Τώρα, αργότερα, κάποια στιγμή. Και ίσως επειδή το ήθελα και πάρα πολύ. Είναι αυτό, που λέει «όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

-Καλός ο… Πάουλο Κοέλιο, αλλά αίσθησή μας είναι, ότι είχες «δεθεί» με την ΑΕΚ.

«Ναι, κάπως έτσι είναι. Όλα στην ΑΕΚ ταίριαξαν πάνω μου. Ο κόσμος, η ομάδα, οι στόχοι, ο πρόεδρος. Όλα αυτά μαζί έπαιξαν το ρόλο τους και ομολογώ, ότι για το λόγο αυτό δεν «ψάχτηκα»! Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά η ΑΕΚ είναι αυτή, που με καλύπτει και με «γεμίζει» ως Δημήτρη. Δεν πάω σε μια ομάδα απλά για να πάω…»

-Είχες επαφές με το περιβάλλον της ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα…

«Ήξερα, ότι όλοι στην ΑΕΚ είναι θετικοί προς εμένα. Γνώριζαν και ως παίκτης, αλλά και ως χαρακτήρας ποιος είμαι. Και ο κόσμος με αγαπάει…»

-Σε έβρισκαν στο δρόμο οπαδοί της ΑΕΚ; Ένιωθες αυτή την εκτίμηση;

«Και στο δρόμο, και μού τα έλεγαν και φίλοι μου, και διάβαζα και σχόλια. Ξέρω, ότι ο κόσμος της ΑΕΚ με αγαπάει. Ο κόσμος καταλαβαίνει πότε ένας παίκτης «δένεται» με μια ομάδα και «ταιριάζει» με μια ομάδα. Ότι το κάνεις μέσα από την καρδιά σου και δίνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για την ομάδα. Ότι παλεύεις γι’ αυτή την ομάδα. Αυτό έκανα. Σε κάθε ματς. Βέβαια, σε κάποιο ματς μπορεί να είσαι καλύτερος, σε κάποιο χειρότερος. Πάντως, όταν δίνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις είτε είσαι καλός, είτε είσαι κακός ο κόσμος το εκτιμάει».

-Άλλαξαν κάποια πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι για να έλθεις πάντως…

«Ήλπιζα, μέσα στο καλοκαίρι ότι θα έλθω στην ΑΕΚ. Πάντως, αλήθεια είναι, ότι η δική μου παρουσία πριν συμβούν οι αλλαγές θα ήταν πλεονασμός».

-Τι γεύση σού άφησε η περασμένη αγωνιστική περίοδος;

«Θα θέλαμε κάποιες νίκες επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και ίσως αξίζαμε κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Βάσει των προβλημάτων, που είχαμε, με τους τραυματισμούς κι όλα αυτά, πετύχαμε, ωστόσο, αυτό που θέλαμε στο Πρωτάθλημα».

-Φέτος τι βλέπεις;

«Δείχνουμε να έχουμε ένα ποιοτικό ρόστερ. Αν μείνουμε όπως είμαστε και δεν έχουμε προβλήματα, μπορούμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα. Πρέπει να κρατήσουμε, όμως, ένα κορμό παικτών. Οι συνεχείς αλλαγές καταστρέφουν το μέταλλο της ομάδας. Μια ομάδα είναι πάνω από τους παίκτες».

-Με τον Κόουτς Ζντοβτς ποιες ήταν οι πρώτες κουβέντες, που ανταλλάξατε;

«Μου είπε «καλώς ήλθες». Του είπα «δεν έφυγα ποτέ». Γέλασε. Ο κόουτς ξέρει ποιος είμαι. Ξέρει τι μπορώ να κάνω. Ξέρει τι μπορεί να πάρει από μένα. Συνεχίζουμε ουσιαστικά σαν να μην έλειψα ποτέ».

-Γύρισες για να πάρεις… Champions League;

«Το είχα πει και πέρσι. Εγώ προτιμούσα να παίξουμε Champions League καθαρά από θέμα ονόματος. Δεν ήξερα φυσικά τι θα γίνει…»

-Ο κόουτς Ζντοβτς δήλωσε ευθέως, ότι η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Champions League αποτελεί στόχο της ομάδας.

«Είναι ένας εφικτός στόχος. Στο Φάιναλ Φορ αρκεί να πας. Όπως και στην Ευρωλίγκα. Το Φάιναλ Φορ το παίρνει και το αουτσάιντερ. Όποιος πάει εκεί έχει τις ίδιες πιθανότητες με τους άλλους. Ας πάμε εκεί, λοιπόν, και βλέπουμε τι θα γίνει».

-Δεν μιλήσαμε ευθέως για τον στόχο στο Πρωτάθλημα.

«Εννοείται, ότι αρχή για μας είναι η τρίτη θέση και όσο πιο πάνω πάμε. Στόχος είναι να πάμε και στον Τελικό Κυπέλλου».

-Αλήθεια, πώς εξηγείται αυτή η ευφορία διαρκείας πάνω σου και την οποία εισπράττει κι ο κόσμος.

«Η οικογένειά μου, η γυναίκα μου είναι οι… αιτίες. Όταν νιώθεις καλά μέσα στο σπίτι θα το βγάλεις κι έξω από το σπίτι».

-Και πριν νυμφευτείς έτσι ήσουν;

«Γεγονός είναι. Ως άνθρωπος ήμουν πάντα αισιόδοξος. Δεν πέφτω εύκολα. Δεν στενοχωριέμαι εύκολα. Αλλά το περιβάλλον, οικογένεια και φίλοι, βοηθάνε να είσαι ακόμα καλύτερα».

-Με την Ιατρική ασχολείσαι; Πας Πανεπιστήμιο; Διαβάζεις;

«Προσπαθώ. Είναι δύσκολο, ιδιαίτερα όταν παίζεις μπάσκετ σ’ αυτό το επίπεδο, και έχεις και ματς ευρωπαϊκά. Όποτε μπορώ, δεν το αφήνω. Δίνω μαθήματα. Έχω εργαστήρια. Σε νοσοκομεία, σε κλινικές. Πρόκειται για ένα πραγματικό πλαίσιο, δεν είναι φανταστικό. Το έχω ζήσει χρόνια. Όταν δεν είχε το μπάσκετ μεγάλες απαιτήσεις, ήμουν εκεί. Όταν είχα τον τραυματισμό μου, ήμουν συνέχεια εκεί. Στις επτάμιση το πρωί πήγαινα χειρουργεία κανονικά, όπως όλοι οι φοιτητές. Απλά είναι δύσκολο να συνδυάσεις επαγγελματικό μπάσκετ σε τοπ επίπεδο και το πιο απαιτητικό επάγγελμα και λόγω ευθυνών, αυτό του γιατρού».

-Θα γίνεις γιατρός;

«Το έχω ως σκέψη στο μυαλό μου. Από μικρός αυτό ήθελα να γίνω άλλωστε. Δεν ήθελα να γίνω μπασκετμπολίστας»!

-Ορθοπαιδικός;

«Ναι. Διότι θα είμαι μέσα στον (αθλητικό) χώρο και μ’ αρέσει».

-Κι ώστε μπασκετμπολίστας ούτε καν είχε περάσει από το μυαλό;

«Ήταν ένα χόμπι, που έγινε επάγγελμα, επειδή ήμουν αρκετά καλός. Ξεχώριζα. Πρώτο μου μέλημα ήταν όμως το διάβασμα και οι σπουδές μου».

-Θεωρείς, ότι λόγω της αναγνωρισιμότητας θα έχεις ένα έτοιμο κοινό να το πούμε έτσι από θέμα ασθενών;

«Πιστεύω, ότι θα έχω. Επειδή έχω κάνει τις γνωριμίες μου στον χώρο, είναι ένας λόγος, που σκέφτομαι να πάω προς τα εκεί».

-Προς το παρόν μπάσκετ.     
      

«Και έχουμε δουλειά μπροστά μας. Θα είναι μια άκρως απαιτητική χρονιά. Έχουμε την ποιότητα, όμως, όπως προείπα για να διεκδικήσουμε υψηλούς στόχους».

-Η συγκυρία μας βρίσκει πάνω σε μια τραγική απώλεια. Όπως ξέρεις «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή η σύζυγος του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργου Αγγελόπουλου.

«Τέτοιες ώρες τι να πει κανείς; Μάθαμε πριν από την πρωινή προπόνηση τη θλιβερή είδηση. Θα ήθελα με την ευκαιρία, που μου δίνεται να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τον κύριο Αγγελόπουλο».



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved