Κικίλιας: «Σοβαρό πρόβλημα η ΑΕΚ»

Κικίλιας: «Σοβαρό πρόβλημα η ΑΕΚ»

Στην ΑΕΚ αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Flash 96»:

Για το πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η ΑΕΚ:

«Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που συνέβη στην ομάδα. Μας δημιουργεί ένα σφίξιμο στο στομάχι, γιατί, η ΑΕΚ ξαναπέρασε δυσκολίες στο παρελθόν, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά αλλά όλοι ελπίζαμε έστω και την τελευταία στιγμή πως θα καταφέρει να σωθεί. Η διοίκηση, που προέρχεται από τον κόσμο της ομάδας αλλά και ο Άγγελος ο Κορωνιός έκαναν μεγάλη προσπάθεια παρά τις δυσκολίες αλλά αυτοί που αγαπούν πραγματικά την ομάδα θα πρέπει να δουν ρεαλιστικά τα πράγματα, να μιλήσουν με ειλικρίνεια έτσι ώστε η ομάδα να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται και να πρωταγωνιστήσει και πάλι όπως έκανε για πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Σχετικά με την επόμενη μέρα και τα σενάρια υποβιβασμού στη Β΄ Εθνική κατηγορία

«Τα χρέη της ΑΕΚ, είναι δύσκολο να διαχειριστούν λόγω και της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Δεν μπορώ να το πω αυτό, πως θα έπρεπε να πέσει στην Α2 ή στη Β'. Αυτοί που θα αναλάβουν τις τύχες της ομάδας, θα πρέπει να προγραμματίσουν το πώς η ομάδα θα λειτουργήσει υγιώς».

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν από τη διοίκηση

«Η ΑΕΚ έχει ένα σημαντικό συστατικό επιτυχίας. Πολύ και πιστό κόσμο, παράδοση και ιστορία. Αυτό είναι ένα εχέγγυο αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Για να πρωταγωνιστήσει ξανά η ΑΕΚ, θα πρέπει να έχει σταθερή διοίκηση, οικονομική επιφάνεια, προπονητή που θα επιβάλλει τη δική του μπασκετική φιλοσοφία, χωρίς να αλλάζει από αγωνιστική σε αγωνιστική και θα πρέπει να έχει ένα κορμό Ελλήνων παικτών που θα αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας. Επίσης, απαραίτητη είναι η προσθήκη δύο ξένων καλών παικτών που θα προσαρμόζονται στην ομάδα και όχι η ομάδα σε αυτούς και φυσικά να λειτουργούν τα φυτώρια της ομάδας προκειμένου να βγαίνουν και νέα ταλέντα. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας για όλες τις ομάδες αλλά η ΑΕΚ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν ξεκινά από το μηδέν αλλά από το -100. Πρέπει να φτάσεις πρώτα στο μηδέν για να επανεκκινήσεις και να φτιάξεις κάτι από την αρχή. Όλα αυτά απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και όχι κινήσεις υπό πίεση. Τα πασαλείμματα και τα ημίμετρα οδήγησαν την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει και εμείς οι ΑΕΚτζήδες να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να σκεφτούμε πως είχαμε φερθεί σε ανθρώπους που τότε στήριξαν και βοήθησαν οικονομικά την ομάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Για πιθανή επιστροφή του Γιάννη Φιλίππου

«Κατά καιρούς, έχουν περάσει πολύ δυνατοί επιχειρηματίες από το χώρο του ελληνικού μπάσκετ και κατά ένα περίεργο τρόπο, τους εκδιώξαμε ως απατεώνες. Δεν γίνεται να είναι όλοι απατεώνες. Μήπως φταίνε και άλλοι για την κατάντια του ελληνικού μπάσκετ; Αυτοί τη στιγμή, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από ένα πρωτάθλημα δύο και τριών ταχυτήτων. Οι παίκτες ζουν μέσα στη αβεβαιότητα».

Σχετικά με το αν ο υποβιβασμός της ΑΕΚ θα «αφυπνίσει» αυτούς που ασχολούνται με το μπάσκετ

«Πρώτα απ' όλα είναι ένα γερό χαστούκι για την οικογένεια της ΑΕΚ. Πρέπει να αναλογιστούμε για το που βαδίζουμε. Αλλά πόσες φορές θα χτυπήσει το καμπανάκι πριν καταρρεύσει; Υπάρχουν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και δεν το βλέπω να γίνεται. Πρέπει όλοι οι φορείς να κάτσουν σε ένα τραπέζι άμεσα και να προγραμματίσουν πως μπορεί να στηθεί ένα υγιές πρωτάθλημα γιατί με τη λογική τη φετινή, δεν ξέρω πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved