«Ήμασταν τελείως μόνοι μας»

«Ήμασταν τελείως μόνοι μας»

Συγγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ ζήτησε ο Περικλής Δορκοφίκης, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κιτρινόμαυρη Ώρα».

Ο αρχηγός της «Ένωσης» προσπάθησε να εξηγήσει τα αίτια του υποβιβασμού της ομάδας στην Α2, παραδέχθηκε πως «όταν παίζεις με τη… φωτιά, κάποια στιγμή θα καείς», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα επανέλθει άμεσα εκεί που της αξίζει. Όσον αφορά τον ίδιο, απάντησε στους επικριτές του: «Όσοι δεν γουστάρουν να με βλέπουν θα με φάνε πολλά χρόνια στη μάπα». Αναλυτικά, τα όσα είπε…

-Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στην Α2. Το περίμενες;
«Δεν το περίμενα. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, πίστευα πως κάτι θα γίνει στο τέλος. Δυστυχώς όμως όταν παίζεις με τη… φωτιά, κάποια στιγμή θα καείς. Έπρεπε το περσινό παρ’ ολίγον πάθημα να γίνει μάθημα. Δεν είναι αρμοδιότητά μου να επιρρίπτω ευθύνες».

-Είναι κοινότοπη ερώτηση, αλλά ουσιαστική… Πώς αισθάνεσαι μετά το… μοιραίο;
«Είμαι πολύ πικραμένος κυρίως γιατί όλα τα παιδιά δώσαμε ό,τι μπορούσαμε για να μην πέσει η ομάδα κατηγορία. Άνθρωποι έβαλαν τα κλάματα. Κάποιοι δεν έχουν κοιμηθεί καθόλου. Υπάρχει τεράστια πίκρα, γεγονός που μεγαλώνει και τη δική μου στεναχώρια».

-Το καλοκαίρι πώς πείστηκες να παραμείνεις;
«Πείστηκα να μείνω όταν μίλησα με τους κυρίους Παπαδημητρίου και Σταθόπουλο, κυρίως, αλλά και με τον Μπάμπη (σ.σ. Καραμανλή) και τον Μηνά (σ.σ. Γκέκο). Οι δύο  πρώτοι έμοιαζαν να έχουν ένα πλάνο. Ήμουν και είμαι δεμένος με την ομάδα. Ήθελα να μείνω. Πίστευα ότι θα κάνουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία».

-Φοβάσαι μήπως ότι η μπασκετική ΑΕΚ, μετά τον υποβιβασμό της, δεν καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της σύντομα;
«Όχι. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θα πρέπει να συνεχιστούν τα εγκλήματα και να γίνουν χειρότερα. Η δυναμική της ΑΕΚ και η αγάπη του κόσμου της είναι απίστευτη. Η ΑΕΚ έχει μπασκετικό κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα. Το θέμα είναι να βρεθούν άνθρωποι που θα εκμεταλλευτούν τις υποδομές και με πλάνο θα φέρουν την ομάδα στην Α1. Εκεί που της αξίζει. Με μεθοδικότητα, πλάνο, συσπείρωση του κόσμου και σωστές κινήσεις. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Η ΑΕΚ έπεσε αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα ξανασηκωθεί».

-Πέραν των οικονομικών, ποια προβλήματα επηρέασαν την ομάδα;
«Είναι πολλά… Θα σου πω μόνο πως τα Χριστούγεννα κάναμε προπόνηση 6 και 7 παίκτες. Μιλάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι δυνατόν να μην επηρεαστεί μια ομάδα; Πώς θα κάνουν προπόνηση με ένταση αυτοί οι παίκτες; Πώς θα είναι έτοιμοι το Σάββατο;».

-Πώς αισθανόσουν που σε μια ομάδα με τόσα οικονομικά προβλήματα, εσύ τα δύο τελευταία χρόνια έπαιρνες τα χρήματά σου μέσω της NOVA;
«Καταρχήν δεν ήμουν εγώ μόνο πληρωμένος. Από την άλλη δεν κατάλαβα! Πλέον, όποιος πληρώνεται είναι το μαύρο πρόβατο; Αυτή είναι η δουλειά μου, με αυτή ζω την οικογένειά μου! Δεν πρέπει καν να γίνεται αυτή η συζήτηση. Σαφώς και με ενοχλεί η κατάσταση κάποιοι να μην πληρώνονται».

-Ένιωσες μια καχυποψία από πλευράς συμπαικτών σου αυτό το διάστημα;
«Όχι. Ποτέ δεν ένιωσα κάτι. Εξάλλου, και φέτος και πέρσι οι περισσότεροι Έλληνες πήραν τα λεφτά τους».

-Αισθάνεσαι «τελειωμένος» μπασκετικά, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι;
«Έχω πολλά χρόνια μπροστά μου. Όσοι δεν γουστάρουν να με βλέπουν θα με φάνε πολλά χρόνια στη μάπα. Ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει. Έχω δέκα ανθρώπους που μου κάνουν σκληρή κριτική αλλά τους ακούω. Δεν έχουν δόλο και ζήλια. Έχουν κάποια γνώση. Τα καλύτερα για εμένα έρχονται. Έχω πεισμώσει πάρα πολύ».

-Από τη θητεία σου στην «Ένωση» έκανες μόνο φίλους ή είχες και εχθρούς;
«Έχω κάνει πολλούς φίλους στην ΑΕΚ, αλλά και πολλούς εχθρούς. Αυτός που δεν έχει εχθρούς είναι επικίνδυνος. Στο δίνω σαν συμβουλή, να προσέχεις. Όμως, αυτοί που είναι εχθροί μου, αυτοί που δεν με γουστάρουν είναι και άνθρωποι που κατά γενική ομολογία δεν είναι σωστοί. Δεν είναι... παντελονάτοι. Τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια».

-Θεωρείς πως κάτι… περίεργο συνέβη στη Ρόδο και στο Κολοσσός-Ηλυσιακός;
«Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τον Κολοσσό. Δεν έχω δει τίποτα…».

-Δεν σας επηρέασε όλη αυτή η σεναριολογία;
«Δεν επηρεαστήκαμε από την παραφιλολογία. Ακόμη κι όταν μάθαμε για την ήττα του Κολοσσού, δεν επηρεαστήκαμε. Αν μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει την Άρη, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Θα ήταν άλλη η ψυχολογία μας στο Μαρούσι. Ίσως ούτε αυτό να έφτανε. Μ’ αρέσει σαν άνθρωπος να κοιτάω στο φως και όχι στο σκοτάδι. Δεν θέλω να κοιτώ τα παρασκήνια».

-Ποια η γνώμη σου για τον Μπάμπη Καραμανλή, με τον οποίο συνεργάστηκες τρία χρόνια;
«Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα. Έχει πάθος. Και ο καθένας που έχει πάθος κάνει και λάθη. Ένας άνθρωπος που έχει βάλει την περιουσία του για την ομάδα δεν μπορώ να τον κρίνω. Δεν τον ξέρω καλά. Πάλευε πάντως. Ας υπήρχε ένας μάγκας να ερχόταν και να έβγαζε την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Δεν ξέρω αν ήρθε και τον έδιωξαν… Αλλά τον πρόεδρο δεν μπορώ να τον κρίνω. Τη Μ. Τετάρτη, μετά το ματς τον είδα καταρρακωμένο. Είχε αλλάξει η φυσιογνωμία του. Τι να πω;».

-Μετά το ματς με το Μαρούσι ο προπονητής σας, Άγγελος Κορωνιός, σας κατηγόρησε για έλλειψη εγωισμού, τονίζοντας πως κάποιοι δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα…
«Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Έχουμε περάσει έναν «Γολγοθά». Καμία ομάδα δεν είχε τα δικά μας προβλήματα. Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα. Η αλλαγή του γηπέδου και τα πολλά καθημερινά προβλήματα. Δεν είναι στιγμή να κρίνω αυτές τις δηλώσεις. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι παλικάρια. Αξίζουν να φορούν τη φανέλα. Κάποιοι, μετά τον υποβιβασμό δάκρυσαν, πόνεσαν…».

-Είσαι διατεθειμένος να ακολουθήσεις την ΑΕΚ στην Α2 ή και τη Β’ Εθνική;
«Καταρχήν έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο Περικλής ήταν 3 χρόνια στην ομάδα και προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορεί. Αν μου ζητηθεί, πάλι θα βοηθήσω. Τώρα όμως, όχι όπως πέρσι, θέλω να βεβαιωθώ πως θα βοηθήσουν και άλλοι την ομάδα. Όχι μόνο οι παίκτες. Θέλω να δω κινήσεις, προγραμματισμό και πλάνο».

-Τέλος, θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ;
«Θέλω να πω στον κόσμο της ΑΕΚ είναι πως είμαι πολύ πικραμένος. Θέλω, μέσα από την καρδιά μου να ζητήσω συγγνώμη. Έχω μείνει στο ότι στο γήπεδο η συντριπτική πλειοψηφία χειροκρότησε, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας. Γιατί ήμασταν μόνοι μας. Ήμασταν τελείως μόνοι μας».



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved