Σφαιρόπουλος: «Φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ χωρίς Διαμαντίδη»

Σφαιρόπουλος: «Φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ χωρίς Διαμαντίδη»

Υπόκλιση στον Δημήτρη Διαμαντίδη έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ δήλωσε περήφανος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Θέλω να πω ότι από σήμερα το ελληνικό μπάσκετ είναι φτωχότερο μετά την απόφαση του Διαμαντίδη. Είναι ένας αθλητής παγκοσμίου εμβέλειας που κόσμησε το ελληνικό μπάσκετ και το ανέβασε πολύ ψηλά. Είναι ένας αθλητής που σπάνια βγαίνει σε μια τόσο μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα.

Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την ομάδα μας. Είναι μια μέρα που γράφεται ιστορία. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες και την ομάδα μας, την πορεία μας, όσους απαρτίζουν την ομάδα, από τους παίκτες και τη διοίκηση μέχρι το σταφ, αλλά και περήφανος για τον κόσμο του Ολυμπιακού που τους δώσαμε μια τόσο μεγάλη χαρά.

Πιστεύαμε στο παιχνίδι αυτό. Το θέλαμε πολύ. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, μια διαφήμιση του μπάσκετ. Ένας τελικός που έληξε σε δύο παρατάσεις. Ήμασταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Κρατήσαμε χαμηλά τον Παναθηναϊκό για δεύτερο σερί ματς στην έδρα του. Ασφαλώς είχαμε και τύχη. Ήταν πολύ σημαντικό για μας ότι πήραμε μια αρκετά καλή διαφορά στα μέσα της τρίτης περιόδου. Εκεί το πιστέψαμε ακόμη περισσότερο. Η διαχείριση του αγώνα ήταν δύσκολη, σε μια τόσο καυτή έδρα και με μια τόσο καλή ομάδα απέναντί μας, ενώ στην απουσία του Πρίντεζη προστέθηκε κι αυτή του Λοτζέσκι. Είχαμε όμως πίστη και ηρεμία στο παιχνίδι, αλλά και τύχη. Είχαμε την τελευταία επίθεση στην κανονική διάρκεια, ήμασταν τυχεροί στο επιθετικό ριμπάουντ και το τρίποντο του Μάντζαρη, αλλά και στο μεγάλο σουτ του Σπανούλη θες την τύχη. Πιστεύαμε ως το τέλος για τη νίκη, δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Και στο τέλος της πρώτης παράτασης, και στο τέλος της δεύτερης. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, κάποια τυχερά όπως του Αγραβάνη, αλλά αν εξαιρέσουμε πιστεύω τα πρώτα 15 λεπτά του πρώτου τελικού, θεωρώ πως στα υπόλοιπα ματς ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό δύο σερί φορές στην έδρα του κι όταν κερδίζεις αυτά τα ματς αξίζεις να είσαι πρωταθλητής.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε ικανοποίηση στον κόσμο του Ολυμπιακού. Θέλω να αφιερώσω αυτό το πρωτάθλημα στον Πρίντεζη, γιατί έδειξε τα ψυχικά του χαρίσματα. Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στους προέδρους μας που είναι πάντα κοντά μας και βοηθάνε την ομάδα για να δουλεύουμε απερίσπαστα. Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα και στον κόσμο του Ολυμπιακού που φέτος έδειξε την πρέπουσα συμπεριφορά σε γενικές γραμμές. Εύχομαι να γίνονται τελικοί παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων. Είδαμε σήμερα ότι υπήρχαν πολλά θετικά στοιχεία που πρέπει να σταθούμε. Και την επίσκεψη του κ. Γιαννακόπουλου, και την επίσκεψη του Σπανούλη. Μακάρι να γίνονται τελικοί παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων χωρίς να ανοίξει μύτη. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη δουλειά και την πίστη τους σε μια δύσκολη χρονιά, με πολλούς τραυματισμούς και ανακατατάξεις. Αυτό έφερε μια ανομοιογένεια. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που δεν έπρεπε, μείναμε εκτός, παρ’ όλα αυτά σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι. Στην Ελλάδα χάσαμε μόνο ένα ματς εδώ, πήραμε το πλεονέκτημα έδρας και νομίζω πως δίκαια κατακτούμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να συνεχίσουμε τη δουλειά, πιστεύω στην ομάδα που έχουμε και πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα μας και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, ο καθένας από το πόστο του έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Εύχομαι από εδώ και πέρα τα παιχνίδια να διεξάγονται χωρίς βία, όπως σε γενικές γραμμές είδαμε από φέτος».

Για τον παράγοντα τύχη είπε: «Υπήρχε τύχη και στις δύο νίκες μας στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ. Γενικά νομίζω πως ήμασταν κατά ένα κλικ καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό. Η τύχη ήταν με το μέρος μας σε αυτή την περίοδο. Όλο το διάστημα μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, όλη η ομάδα δούλεψε χωρίς τραυματισμούς. Η τύχη θα γυρίσει, όλα είναι κύκλος. Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στο τέλος, τώρα κερδίσαμε κάποια. Το πιο σημαντικό είναι μια ομάδα να μένει σταθερή στις αξίες της και να δουλεύει σοβαρά και υπεύθυνα».

Όσο για το αν το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο σημαντικό είπε: «Το φετινό ήταν πολύ πιο δύσκολο, γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ καλύτερος. Η έλευση του κ. Πεδουλάκη βοήθησε να παίξει ακόμη καλύτερα, αλλά κι εμείς στο τέλος ήμασταν καλύτεροι από ό,τι σε κάποια σημεία μέσα στη χρονιά. Είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά όχι να μείνεις σε αυτό. Νομίζω ότι το αξίζαμε. Η τύχη πάει με τους δυνατούς.

Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης της ομάδας αυτής. Έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Όλα τα παιδιά βοήθησαν, ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός. Ο Σπανούλης είναι ο αρχηγός κι αυτός που δίνει το κάτι παραπάνω. Έχω ήδη εισηγηθεί να μείνει, πιστεύω πως και ο ίδιος το θέλει και η διοίκηση το θέλει, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη μείνει στην ομάδα.

Είναι μια παλικαρίσια κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι παίκτες ήταν παλικάρια. Παίξαμε πολύ καλά στα playoffs, συνολικά κάναμε μόνο δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει μέταλλο, οι παίκτες έχουν πιστεύω. Το πού κατατάσσω αυτό το πρωτάθλημα δεν ξέρω ακόμη. Το πιο σημαντικό είναι να μένεις προσγειωμένος. Θα υπάρχουν πολλές καλές, αλλά και κακές στιγμές. Δυστυχώς στο μπάσκετ είναι περισσότερες οι κακές στιγμές».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό: «Το καλό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν βασικό κορμό Ελλήνων παικτών κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Ο Ολυμπιακός έχει πέρα από τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου που πίεσα για να τον πάρουμε, τον θέλαμε το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα, τον Μάντζαρη. Είναι τέσσερις παίκτες που κρατάνε έναν βασικό κορμό. Κοντά σε αυτούς το μεγάλο στοίχημα και κέρδος είναι η προσθήκη δύο ακόμη παικτών, του Αγραβάνη και του Παπαπέτρου. Πιστεύω πως μπολιάστηκαν φέτος και έχουμε πλέον έξι υψηλού επιπέδου παίκτες, χωρίς να παραγνωρίζω τους άλλους, όπως ο Αθηναίου, ο Τσαϊρέλης, ο Τολιόπουλος ή ο Μουράτος. Θεωρώ πως κερδίσαμε το στοίχημα και αισθάνομαι δικαιωμένος για τις επιλογές των Αγραβάνη και Παπαπέτρου. Όταν έχεις δύο τέτοια παιδιά στο ρόστερ, ως προπονητής θα ήμουν εγκληματίας αν δεν τους έβαζα να παίξουν και έφερνα μπροστά από αυτούς ξένους. Πρέπει να μείνουν προσγειωμένοι, έχουν πολλά να δώσουν και πρέπει να μείνουν ταπεινοί».

Για τις μεταγραφές: «Οι προσθαφαιρέσεις θα γίνουν βάσει των αναγκών της ομάδας».



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved