«Δεν ήθελα εκδίκηση»

«Δεν ήθελα εκδίκηση»

Απάντηση στα όσα λέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τον Ηλυσιακό, αλλά και τις σχέσεις του με την ΑΕΚ έδωσε ο Παντελής Γαμπιεράκης.

O πρόεδρος της ομάδας των Ιλισίων μίλησε στον Sentra FM 103.3 και παραδέχθηκε πως είναι ΑΕΚτζής, πως ήθελε να μείνει στην «Ένωση», αλλά επικρατούσε «χάος» και πως θα παραμείνει στον Ηλυσιακό, καθώς: «Έχω δώσει το λόγο μου». Αναλυτικά, τα όσα είπε...

Για το πώς έζησε τις τελευταίες ημέρες πριν και μετά το ματς του Ηλυσιακού με τον Κολοσσό, αλλά και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Μετά το ματς με τον Πανελλήνιο ό,τι και να κάναμε οι αναλύσεις έδειχναν δύσκολη την παραμονή. Το μόνο που κάναμε ήταν να αφοσιωθούμε ως ομάδα, να δούμε αγωνιστικά τι μπορούμε να κάνουμε. Ήξερα ότι για να σώσω την παρτίδα είχα απέναντί μου την ΑΕΚ. Έπρεπε να το κάνω με βαριά καρδιά. Έπρεπε να έχω εντάξει τη συνείδησή μου απέναντι στους λίγους φίλους του Ηλυσιακού. Δεν έχει τον αριθμό των οπαδών που έχει η ΑΕΚ. Είμαι υποχρεωμένος να είμαι έντιμος και να τους κοιτάω όλους στα μάτια. Κάναμε ό,τι δεν είχαμε κάνει όλη την περίοδο. Ένα ταμείο που το είχαμε για δύσκολες περιπτώσεις, το χρησιμοποιήσαμε και φέραμε δύο Αμερικανούς. Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε αγωνιστικά. Όπως όλες οι ομάδες έπαιξαν και μας παίξανε στα ίσα, παίξανε και με άλλες ομάδες. Δυστυχώς, αυτή που «θα πληρώσει τη νύφη» είναι η ΑΕΚ. Δεν θέλω να πουλήσω ΑΕΚοφροσύνη. Δεν ήθελα εκδίκηση. Είμαι ένας τίμιος άνθρωπος, όπως πιστεύω ότι είναι και ο Φιλίππου που αποσύρθηκε από τα δρώμενα, αηδιασμένος από κάποιες καταστάσεις. Όπως εκείνος έκανε τίμιο αγώνα κι όταν κάτι δεν του άρεσε έφυγε, κάναμε κι εμείς».

Για την καταγγελία της ΑΕΚ: «Τον Δελημπαλνταδάκη έχω να τον δω και να μιλήσω μαζί του αρκετό καιρό. Δέχτηκα μήνυμα συγχαρητηρίων μετά τον Κολοσσό. Δεν είχα καμία σχέση. Το μόνο ραντεβού, το είχαμε μετά την πρόταση από την Τουρκία για τον Μπάξτερ. Ο Δελημπαλνταδάκης είχε στο παρελθόν μετοχές, αλλά τώρα γνωρίζω ότι δεν υπάρχει κάτι στο όνομά του. Δεν έρχεται ούτε σαν μάνατζερ. Δεν ερχόταν κανένας μάνατζερ στο γήπεδο. Ήθελα τα παιδιά να συγκεντρωθούν στην προσπάθειά τους. Αν ήμουν στη θέση της ΑΕΚ και θιγόμουν ίσως να το έκανα. Όταν υπογράφουμε τη σύμβαση έναρξης του πρωταθλήματος δεν τα ξέρουμε; Υπάρχουν φάκελοι και πιστοποιητικά. Όταν υπογράφτηκε η σύμβαση από τον ΕΣΑΚΕ δεν ελέχθηκαν; Δεν τα ήξεραν; Γιατί δεν έκαναν νωρίτερα την καταγγελία; Αν γνώριζα ότι μια ομάδα δεν είχε εγγυητική θα το είχα κάνει νωρίτερα. Είναι 16 ομάδες, ξέρουμε ότι κάποια θα βγει πρώτη και κάποια τελευταία. Του χρόνου μπορεί να είναι ο Ηλυσιακός. Πρέπει να κάνουμε αυτά που κοροϊδεύαμε με τον Ολυμπιακό και την Καλαμαριά; Το 2005 δεν καταφέραμε, ως ΑΕΚ, να κρατήσουμε τον Γιάννη Φιλίππου. Να τον μεταπείσουμε, να μείνει στην οικογένειά μας. Να μας έχει ψηλά όπως μας είχε. Όσο ήμουν στην ΑΕΚ ποτέ δεν είχαμε καλή εικόνα με το τι έφταιγε. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να παίζει με αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να είναι στο χείλος του γκρεμού. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να ήταν μέσα στις πρώτες πέντε ομάδες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και ΠΑΟΚ και να ψάχνουμε ποιος είναι ο 5ος από αυτούς που θα ήταν ο αποτυχημένος».

Για το τι τον έκανε να φύγει από την ΑΕΚ: «Έφυγα 22 ετών από την Πάτμο για την ΑΕΚ. Εγκατέλειψα την οικογένεια και τις δουλειές μου για να είμαι κοντά στην ΑΕΚ. Δεν έφυγα από την ΑΕΚ. Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της ΚΑΕ ότι είμαι ανεπιθύμητος. Το περασμένο καλοκαίρι έκανα κάποιες συζητήσεις για να δραστηριοποιηθώ ξανά κι έθεσα κάποια βέτο για «συμπαίκτες», διαχείριση και διαφάνεια. Ήμουν παθών από την προηγούμενη εμπειρία. Άπαντες έχουν φύγει χαμένοι από όσους ασχολήθηκαν με την ΑΕΚ. Κανείς δεν μπορεί να προσάψει κάτι στον Μπάμπη Καραμανλή, ότι βγήκε κερδισμένος έστω 1 ευρώ. Τα πράγματα που ήθελα για να δουλέψω δεν μπορούσε να μου τα δώσει η ΑΕΚ. Υπήρχε χάος».

Για τους όρους που έθεσε προκειμένου να ασχοληθεί ξανά με την ΑΕΚ: «Η διαφάνεια και η λειτουργικότητα. Ο κύριος Καραμανλής είχε πει ότι δεν είχαμε λογιστήριο και τώρα έχουμε. Η πίεση ήταν αφόρητη από την ΑΕΚ για να γυρίσω. Τον Οκτώβρη είχα δώσει το λόγο μου ότι ξεκινάμε την προσπάθεια και δεν θα αγχωθούμε. Να δείτε τι περικοπές έκανα στον Ηλυσιακό. Όλοι βάλαμε το κοινό μας συμφέρον πάνω από όλα. Το ότι έμεινε ο Ηλυσιακός οφείλεται στους παίκτες και τον προπονητή».

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Μπάμπης Καραμανλής περί οικονομικής του βοήθειας στην περίπτωση του Άντονι Γκράντι: «Κάθε χρόνο παίρνω διαρκείας. Φέτος δεν είχαν βγάλει. Έβλεπα ότι ο Ηλυσιακός θα παίξει την παραμονή με το Μαρούσι. Τον Ίκαρο, τον Ηρακλή και το Περιστέρι. Σε καμία περίπτωση δεν έβλεπα την ΑΕΚ. Εκείνη την περίοδο ο Γκράντι είχε γυρίσει από την Αμερική. Είχε κάνει δύο, τρεις νίκες η ΑΕΚ, αρχές Ιανουαρίου και εμείς ήμασταν στο μηδέν. Μην το συσχετίζετε. Είναι λάθος. Τιμά τον κύριο Καραμανλή ότι είπε πως τον βοήθησα οικονομικά με τον Γκράντι. Πρέπει να πει όμως πού πήγαν και άλλα λεφτά που έβαλε ο κόσμος της ΑΕΚ πέρυσι. Με στεναχώρησε πολύ όταν ο κύριος Καραμανλής είπε ότι ο Γαμπιεράκης πέθανε για εμάς. Του απαντώ ότι το πότε θα φύγω από τον κόσμο μόνο ο Θεός το ξέρει. Αν θα με τελειώσει, θα με τελειώσει μόνο ο Θεός. Είναι ντροπή να φτάνουμε σε τέτοιο επίπεδο. Με τον Καραμανλή πριν από το ματς στα Ιλίσια είχαμε καλή σχέση την οποία δεν υπάρχει λόγος να διακόψουμε. Ο λόγος που πήγα στον Ηλυσιακό είναι το χρώμα. Πονούσα. Βλέπω την ΑΕΚ και «τρελαίνομαι». Στεναχωριέμαι. Έκανα αυτό που δεν μπορούσα στην ΑΕΚ. Μια ωραία οικογένεια, να το διασκεδάσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι απολαμβάνω τίποτα αυτή τη στιγμή, λόγω του συνδυασμού να πέσει η ΑΕΚ και να μείνει ο Ηλυσιακός. Το καλύτερο για εμένα θα ήταν να μέναμε και οι δύο στην Α1. Δεν μπορώ να πω αν είναι καλό για την ΑΕΚ να πέσει στην Α2. Στην ΑΕΚ δεν είναι μόνο οι παίκτες. Υπάρχουν και οι φροντιστές που περιμένουν να ζήσουν από αυτά τα λεφτά. Εμένα πέρασε από το μυαλό μου να μείνει η ΑΕΚ και να πέσει ο Ηλυσιακός. Όμως θέλω να βλέπω στα μάτια τον καθένα. Δεν μπορείς να πας σε έναν αθλητή και να τους πεις κάτσε να χάσεις γιατί έχω άλλο συμφέρον από αλλού. Δεν έχω αποδείξεις για το ματς με τον Πανελλήνιο. Έχω ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις. Πώς μπορώ να πω ότι ήταν περίεργη η απόδοση του Μπάξτερ; Με σενάρια φαντασίας δεν ασχολούμαστε. Κάποιο μου είπαν για τον Κουέρτα και διαπίστωσα ότι δεν παίζει με τον Ηλυσιακό όταν μπήκαν οι παίκτες για προθέρμανση. Ποτέ δεν είχα τέτοιες σκέψεις και τέτοιες βλέψεις. Είμαι ο πιο θιγμένος στο θέμα του Μπάξτερ. Αν έμενε ίσως να μην κάναμε και οικονομική υπέρβαση».

Για το πού θα βρίσκεται τη νέα σεζόν: «Έχω δώσει το λόγο μου. Κάνουμε την προσπάθειά μας στον Ηλυσιακό Σκέφτομαι το πώς ο Ηλυσιακός του χρόνου δεν θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να σωθεί. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε ένα σκαλί πιο πάνω».

Για το πότε πίστεψε ότι η ομάδα έμεινε τελικά στην Α1: «Όταν τέλειωσε το ματς με τον Κολοσσό. Είχα σκονάκι έτοιμο για να αναλάβω τις ευθύνες αν έπεφτε ο Ηλυσιακός, Τι θα έλεγα, για παίκτες., προπονητή, κόσμο. Θα έλεγα ότι η ζωή συνεχίζεται. Κάναμε τα λάθη μας, παίρνω την ευθύνη».

Για το ρόστερ της νέας σεζόν: «Το σίγουρο είναι ότι πέραν του Χατζή και του Καπινιάρη όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία είναι ελεύθερα. Και ο Κουκουλάς. Αυτό που εισπράττω είναι ότι δεν θέλει να φύγει κανένας. Αυτό που έχουμε κάνει είναι αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Η οικογένεια. Τα παιδιά έβαλαν πλάτη. Δίνουμε αυτό που παίρνουμε. Εγώ επιβαρύνομαι με τις μετακινήσεις. Για να μετακινούμαστε με αεροπλάνα, όχι με λεωφορεία. Είδα ότι δύο, τρεις άλλοι άνθρωποι έφεραν επαγγελματίες φυσιοθεραπευτές. Όταν πήγα στον Ηλυσιακό τρόμαξα όταν είδα τον Μπάξτερ να κάνει προπόνηση χωρίς φυσιοθεραπευτή στην προπόνηση. Δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα και να την αντιμετωπίσεις με ερασιτεχνισμό. Όταν φτάσαμε και ήμασταν υπό το μηδέν, τους είπα ότι εδώ είμαι και αν φύγω από τον Ηλυσιακό είμαστε φίλοι. Τα λεφτά δεν θα τα χάσετε. Μπορείτε να με διευκολύνετε; Πάρετε λιγότερα αυτό το μήνα για να φέρουμε δύο παίκτες που θα μας βοηθήσουν να μείνουμε στην κατηγορία. Αυτή η επιτυχία της παραμονής οφείλεται σε αυτούς. Δεν είναι μόνο δική μου. Τότε πίστεψα ότι είμαστε οικογένεια».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved