«Αξίζουμε Ευρωλίγκα»

«Αξίζουμε Ευρωλίγκα»

Ο ΠΑΟΚ αξίζει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Ντόζιερ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, που ήρθε στα μέσα της περιόδου, μίλησε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» για την έως τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και τις αναμετρήσεις με την Καβάλα. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: «Έχουμε καλή ομάδα με ποιότητα και πολλές επιλογές». Είμαι πολύ χαρούμενος που κάναμε τέτοια πορεία έως εδώ. Δεν ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είχε τόσα πολλά χρόνια -12 μου είπαν- να βρεθεί στην 3η θέση κι αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η επιτυχία μας στην κανονική περίοδο. Αλλά ακόμη δεν κάναμε τίποτε! Γιατί η πραγματική σεζόν, όπως και στο ΝΒΑ, τώρα αρχίζει! Με τα πλέι οφ. Και σε αυτά πρέπει να δείξουμε πόσο αξίζουμε. Για να πάμε στην Ευρωλίγκα. Και πιστέψτε με, αξίζουμε πολλά. Αξίζουμε να πάμε εκεί. Αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος μας. Παίξαμε πολύ καλά στην κανονική περίοδο, δείξαμε ομαδικότητα κι αυτό ήταν το κυριότερο όπλο μας».

Για την τελευταία νίκη, στην Καβάλα: «Και στην Καβάλα αυτή η ομαδικότητα μας έδωσε τη νίκη, εκεί που κάποιοι μας νόμιζαν χαμένους ή αδιάφορους. Μιλήσαμε μεταξύ μας στα αποδυτήρια, όταν η Καβάλα είχε προηγηθεί με μεγάλη διαφορά, παίξαμε πολύ δυνατά στην άμυνα, σταματήσαμε τους αντιπάλους, κάναμε κλεψίματα και δώσαμε την μπάλα στους ελεύθερους συμπαίκτες μας για να κάνουν τα μεγάλα σουτ που γύρισαν το παιχνίδι. Κάπως έτσι παίζουμε όμως όλη τη χρονιά, δεν είναι κάτι καινούργιο. Μου θύμισε πραγματικά το παιχνίδι της Λαμίας με τον Πανελλήνιο. αλλά κι εκείνο με το Μαρούσι στο γήπεδό μας. Αλλά ξέρετε έχουμε αυτοπεποίθηση και ψυχικά αποθέματα. Είχαμε καθαρό μυαλό που μας έδωσε δύναμη και σταματήσαμε τα λάθη».

Για την παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Καλαμίτσα: «Ήταν ένα σοκ για εμένα, γιατί πρώτη φορά μακριά από τη Θεσσαλονίκη έβλεπα τόσο ισχυρή κερκίδα από τους φιλάθλους μας. Εντάξει, και στην Αθήνα είχα δει ΠΑΟΚτσήδες, αλλά ήταν λιγότεροι και όχι πιάνοντας μια κερκίδα. Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη όταν τους είδα να φωνάζουν από την προθέρμανση. Και μας βοήθησαν αποφασιστικά να κερδίσουμε. Νιώθαμε ότι παίζουμε στο σπίτι μας. Με τις φωνές τους και με το πάθος τους μας έσπρωξαν να ανατρέψουμε τη διαφορά και να επιβληθούμε. Για αυτό στο τέλος πήγαμε κοντά τους και τους αφιερώσαμε τη νίκη. Εκτιμούμε απεριόριστα την προσφορά τους και νομίζω ότι θα τους ξαναδούμε εκεί (σ.σ. στην Καβάλα) και στα πλέι οφ. Περιμένουμε πάντως περισσότερους και στα εντός έδρας παιχνίδια μας. Ελπίζω να γεμίζουν το γήπεδό μας τώρα που δίνουμε την τελική μάχη για να πάμε στην Ευρωλίγκα».

Για το γεγονός πως καλείται να αντιμετωπίσει ψηλότερους αντιπάλους: «Είναι για όλους μας δύσκολο όταν συμβαίνει αυτό, αλλά δεν μας νοιάζει. Το παλεύουμε. Άλλωστε, κάθε αγώνας είναι σαν μία παρτίδα σκάκι και πρέπει να παίξεις με ό,τι πιόνια έχεις για να κερδίσεις εκείνα του αντιπάλου. Το θέμα είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να παίζουμε πάντα ομαδικά και σοβαρά και να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφ».

Για τους αγώνες του πρώτου γύρου των πλέι οφ, πάλι με την Καβάλα: «Είναι πολύ ενδιαφέροντες αγώνες, γιατί η αντίπαλός μας είναι από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας κι έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να προκριθούμε».



Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved