«Να γυρίσω… πρωταθλητής»

«Να γυρίσω… πρωταθλητής»

Σε όλους και σε όλα αναφέρθηκε ο σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ρομέιν Σάτο.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Κεντροαφρικανός μπασκετμπολίστας στο προσωπικό του blog στην εφημερίδα «Πράσινη»:

«Γεια σας,

Έχει περάσει καιρός από τότε που έγραψα το τελευταίο μου blog και στο διάστημα αυτό έχουν συμβεί αρκετά πράγματα. Καλύτερα όμως να τα πάρουμε όλα με την σειρά. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας πως για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά και αυτό μας κόστισε. Θέλαμε την διαφορά των τεσσάρων πόντων αλλά δεν καταφέραμε να την πάρουμε χάνοντας παράλληλα το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Αυτό όμως δεν είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι αν συναντηθούμε μαζί τους στους τελικούς του Πρωταθλήματος δεν θα έχουμε ένα παιχνίδι αλλά μια σειρά αγώνων. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι έχουμε τον τρόπο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή μια νίκη μέσα στην έδρα τους για να κάνουμε το «break».

Αυτό όμως που προέχει αυτή την στιγμή είναι τόσο τα παιχνίδια των πλέι οφ με το Περιστέρι όσο και το Final-4. Σε ότι αφορά το Ελληνικό πρωτάθλημα το μόνο που θέλω να πω είναι ότι κάθε λάθος μπορεί να το πληρώσουμε. Είναι σημαντικό λοιπόν για λίγο να βγάλουμε από το μυαλό μας την Βαρκελώνη και να συγκεντρωθούμε σε αυτούς τους αγώνες-παγίδα.

Πάντως για να πούμε την αλήθεια, είναι δύσκολο να μην σκεφτόμαστε το Final-4 από την στιγμή που βρισκόμαστε εκεί και διεκδικούμε το τρόπαιο. Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που με ρωτάνε για την πρώην ομάδα μου, την Σιένα την οποία θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό. Είναι λογικό σ’ αυτή την ομάδα να έχω αρκετούς φίλους καθώς αγωνιζόμουν εκεί αλλά μόλις μπούμε μέσα στο παρκέ για τον αγώνα όλα αλλάζουν. Θα είναι διαφορετικά γιατί τώρα αγωνίζομαι για τον Παναθηναϊκό και το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω από την Βαρκελώνη σαν Πρωταθλητής Ευρώπης!

Βέβαια για να πετύχουμε αυτό το στόχο είμαι σίγουρος πως θα έχουμε και την βοήθεια των φιλάθλων μας και αναφέρομαι σε αυτούς που θα βρεθούν στην Ισπανία αλλά και σε όσους το δουν από την τηλεόραση. Όπως έχω πει άλλωστε και παλαιότερα, οι οπαδοί μας είναι απίστευτοί. Αυτό αποδείχθηκε και στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ που είδα να το γεμίζουν ασφυκτικά 25.000 άνθρωποι!  Μάλιστα δεν θυμάμαι αν έχω ξαναπαίξει μπροστά σε τόσο κόσμο και σίγουρα τις συγκεκριμένες βραδιές δεν θα τις ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω και κάτι ακόμα. Πολλές φορές με έχουν ρωτήσει αν έχει αλλάξει η ζωή μου από τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο αλλά είμαι σίγουρος πως θα αλλάξουν πολλά αν στο τέλος πανηγυρίσουμε και τους τρεις τίτλους που διεκδικούμε.

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσετε όμορφα αυτές τις μέρες. Καλό Πάσχα σε όλους σας και θα τα πούμε σύντομα...».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved