Σφαιρόπουλος: «Καλοί στην επίθεση, κακοί στην άμυνα»

Σφαιρόπουλος: «Καλοί στην επίθεση, κακοί στην άμυνα»

Ικανοποιημένος από την επιθετική αντίδραση των παικτών του, όχι όμως και από την αμυντική, δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας εξέφρασε τα παράπονα του και για την διαιτησία του κύριου Σταματόπουλου.

«Κρατάμε μόνο τη νίκη, όπως έγινε ο αγώνας», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Είναι σημαντική αλλά σίγουρα η εμφάνισή μας, δε μας ικανοποιεί καθόλου. Δώσαμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε μια καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να βάλει κάποια σουτ.

Η άμυνα δεν είχε ενέργεια και ένταση. Επιθετικά ήμασταν καλοί, όχι όμως αμυντικά. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστέψει, να μας περάσει και με έξι πόντους στην τελευταία περίοδο. Κάπου εκεί ξυπνήσαμε, δουλέψαμε με ενέργεια στην άμυνα. Βάλαμε δυο σουτ από έξω από τα πολλά ελεύθερα που είχαμε, πήραμε διαφορά και στο τέλος έγειρε η πλάστιγγα υπέρ μας. Σε ένα ματς που είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη. Να είμαστε πιο έτοιμοι για δύσκολα παιχνίδια.

Στον ΠΑΟΚ κλείνουν όλοι στη ρακέτα και σου δίνουν τρίποντα. Αν δε τα βάζεις, όσο περνάει η ώρα, δεν έχει καθαρό μυαλό στο τέλος. Δυσκολεύεσαι να ευστοχήσεις. Αυτό έγινε. Μετράει η αποφασιστικότητα του τελευταίου εξαλέπτου. Πρέπει όμως να διορθώσουμε το πώς πάμε να παίξουμε τέτοια ματς. Και με άσχημο ποσοστό στις βολές, πετύχαμε 83 πόντους. Κερδίσαμε από την επίθεση, αλλά πρέπει να φτιάξουμε την άμυνα. Ένα καλάθι ξεκάθαρο δυο πόντων, ο κύριος Σταματόπουλος το μέτρησε για τρεις. Μας έδωσε εις βάρος μας κάποια σφυρίγματα, θα πρέπει να προσέχουν τις επαφές και πως παίζεται η άμυνα. Ποτέ δε μιλάω για διαιτησία, αλλά σήμερα η διαιτησία του κύριου Σταματόπουλου δεν ήταν όπως έπρεπε».

Για τα ποσοστά ευστοχίας της ομάδας του: «Όταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος να παίξεις ένα δύσκολο ματς και ο αντίπαλος σου δίνει τα σουτ όπως το κάνει ο ΠΑΟΚ, όταν χάσεις τα πρώτα δυο- τρία, μεγαλώνει η πίεση να ευστοχήσεις. Όσο περνάει η ώρα αυτό αυξάνεται και μετά σε κυριεύει το άγχος, δεν έχεις καθαρό μυαλό, δε διαβάζεις και στην άμυνα και το ένα φέρνει το άλλο. Τελικά βγάλαμε έναν αιφνιδιασμό, βάλαμε δυο σουτ από μακριά, ο Σπανούλης το μεγάλο τρίποντο. Αν είχαμε βάλει και δυο- τρία ελεύθερα, θα ‘ταν διαφορετικό το ματς»

Για το αν ο Ολυμπιακός υποτίμησε τον ΠΑΟΚ: «Εγώ δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Δεν υποτιμήσαμε αντιπάλους. Όταν παίζεις με την Κίμκι και τα δίνεις όλα για να κερδίσεις, σίγουρα θέλει να κάνεις restart να βρεις τα πνευματικά χαρίσματα για να παίξεις δύσκολο παιχνίδι και πάλι. Αυτή ήταν η κυριότερη αιτία. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ. Στο ΟΑΚΑ έχασε, ενώ έπρεπε να πάρει το ματς, ήταν δικό του. Ήμασταν κουρασμένοι και νωθροί, δεν είχαμε ενέργεια».

Για την κατάσταση των Αγραβάνη και Αθηναίου, τόνισε πως: «Ο Αγραβάνης είναι με ίωση, θα έρθει να βγάλει ένα μέρος της προπόνησης. Ο Αθηναίου αισθάνεται ενοχλήσεις ακόμα. Θα δούμε. Να πω ότι είναι σημαντικό αυτό που έγινε στην αρχή προς τιμή της θύρας 7. Ήταν το λιγότερο που μπορούμε. Είναι μια θλιβερή στιγμή στην ιστορία της ομάδας μας. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη, είναι ακριβώς 35 χρόνια από αυτό το συμβάν. Το πιο σημαντικό είναι να τους έχουμε στη μνήμη μας και να τους τιμούμε. Για αυτό παίξαμε και με τις μαύρες εμφανίσεις».

Από την πλευρά του ο Ματ Λοτζέσκι, είπε: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι, έπαιξαν καλύτερα ειδικά στο πρώτο μέρος. Έπρεπε να ‘μασταν πιο συγκεντρωμένοι και να μη δίνουμε ποτέ ελπίδα στον αντίπαλο ότι μπορεί να κερδίσει ένα ματς. Τους δώσαμε την δυνατότητα να πιστέψουν στην νίκη και θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό το κομμάτι».



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved