«Να βγούμε Ευρωλίγκα»

«Να βγούμε Ευρωλίγκα»

Την πεποίθησή του, πως ο Άρης παίζοντας σε γεμάτο Αλεξάνδρειο μπορεί να φθάσει στην κατάκτηση των στόχων του, εξέφρασε ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

Ο προπονητής των «κίτρινων» πιστεύει πως μπορεί η ομάδα του να βγει Ευρωλίγκα, ενώ στα πλέι οφ θα εμφανιστεί πολύ καλύτερη αφού θα ενισχυθεί μεταγραφικά. Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τον στόχο που έθεσε με τον ερχομό του στον Άρη: «Από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα στόχος μας ήταν να μπούμε στην τετράδα και αν μπορούσαμε να πάρουμε και την τρίτη θέση. Δυστυχώς, κάποια αποτελέσματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε. Θα προσπαθήσουμε όμως στα πλέι οφ να πάρουμε μια θέση που θα μας οδηγήσει στην Ευρωλίγκα».

Για τον ερχομό του στον Άρη: «Είναι η τρίτη φορά στην καριέρα μου που πηγαίνω σε μια ομάδα στη μέση της χρονιάς. Αυτό είναι δύσκολο, διότι δεν έχεις κάνει προετοιμασία με την ομάδα και θες χρόνο για να τη μάθεις. Όταν ήρθα στην ομάδα δεν είχαμε τα περιθώρια να δουλέψουμε λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που υπήρχαν. Αλλά στη διάρκεια των δύο μηνών που είμαι εδώ οι παίκτες έχουν έρθει πολύ κοντά σε αυτό που θέλω να περάσω. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, ειδικά στα πλέι οφ».

Για τον Σαρόν Ντρούκερ, τον οποίο αντικατέστησε: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σχολιάσω τον προηγούμενο προπονητή. Έκανε τη δουλειά του όπως ήθελε. Σίγουρα, στόχος του ήταν το καλύτερο για την ομάδα και για αυτόν. Το στιλ του ταίριαζε με τους παίκτες που είχε επιλέξει, κυρίως τους ξένους. Σε εμένα δύσκολα θα είχαν προσαρμοστεί αυτοί οι παίκτες. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα».

Για την αποχώρηση του Τζον Τόμας: «Λυπάμαι για αυτό το γεγονός. Ήταν πολύ καλός παίκτης και καλός χαρακτήρας. Όπως μου είπε και μετά, δεν ήξερε τι τον έπιασε. Ύστερα από κάποια παράπονα που του έκανα μπροστά σε όλους μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο αντέδρασε αντιεπαγγελματικά. Εγώ, ως προπονητής, δεν τα δέχομαι αυτά, αλλά ούτε και μια ομάδα όπως ο Άρης».

Για τις προσθήκες που αναμένεται να γίνουν στην ομάδα: «Ο χρόνος μάς πιέζει μέχρι την επόμενη Τετάρτη (27/04) που τελειώνει και η διορία. Πρέπει να κλείσουμε τους παίκτες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα φέρουμε αυτούς που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ύστερα από αυτές τις προσθήκες, ο Άρης θα γίνει πολύ καλύτερη ομάδα».

Για τα «νεκρά» διαστήματα που παρουσιάζει η ομάδα στο παιχνίδι της: «Είναι ένα σημείο που με ενοχλεί από τότε που ήρθα στην ομάδα. Σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού χάνουμε τη συγκέντρωσή μας, ειδικά όταν είμαστε μπροστά στο σκορ. Αυτό δεν συγχωρείται από τον αντίπαλο. Είναι κάποιες κακές συνήθειες που πρέπει να αποβάλουμε, γιατί στα πλέι οφ τα λάθη δεν συγχωρούνται. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για 40 λεπτά σε κάθε αγώνα».

Για το Μαρούσι που θα είναι ο αντίπαλος του Άρη στην πρώτη φάση των πλέι οφ: «Πρέπει να πούμε πολλά μπράβο στο Μαρούσι γιατί, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες, έφτασε έως εδώ. Είναι πολύ επικίνδυνο να παίζεις με μια ομάδα χωρίς μεγάλες απαιτήσεις και στόχους. Εξαρτάται καθαρά από εμάς».

Για τη λειτουργία της ομάδας: «Ο Άρης είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Οι άνθρωποι που είναι γύρω από το αγωνιστικό τμήμα είναι επαγγελματίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για τον κόσμο: «Το Αλεξάνδρειο είναι εντελώς διαφορετικό όταν είναι γεμάτο. Αυτό το ξέρω πολύ καλά. Τους τίτλους που κατέκτησα με τον Άρη τους πήρα μέσα σε γεμάτο γήπεδο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο γιατί ο Άρης είναι πάνω από όλους. Πάνω από τον Άρη υπάρχει μόνο ο Θεός. Πρέπει να δουλέψουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Εύχομαι στα πλέι οφ το Αλεξάνδρειο να είναι γεμάτο και να πανηγυρίσουμε τη συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved