Απολαυστικός Γιατζόγλου, για όλα!

Απολαυστικός Γιατζόγλου, για όλα!

Ο Στηβ Γιατζόγλου μίλησε για την Καβάλα, το ελληνικό πρωτάθλημα και τους μεγάλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στηβ Γιατζόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM:

-Για την προσπάθεια της Καβάλας να σωθεί: «Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ είχε γράψει το ‘Θάνατος το απόγευμα’. Κι εμείς ζούμε και πεθαίνουμε κάθε Σάββατο. Έχουμε ακόμη ψωμιά, ας προχωρήσουμε βήμα-βήμα και θα δούμε τι θα κάνουμε. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί στις επιτυχίες και θαρραλέοι στις αποτυχίες. Όταν μπαίνεις σε μια μάχη δεν σκέφτεσαι τίποτα. Δουλεύεις με αυτά που έχεις. Προσπαθούμε να κρύψουμε τις αδυναμίες μας και να βγάλουμε τα προτερήματα».

-Για τη νίκη επί του Κοροίβου: «Τα παιδιά κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσουμε. Οι αντίπαλοί μας νόμιζαν πως η διαφορά των 12 πόντων ήταν αρκετή, αλλά τα ματς γυρίζουν. Πήραμε το ρυθμό του αγώνα και κάναμε την υπέρβαση. Όμως δεν πρέπει να κάνουμε τη νίκη… γάμο. Έχουμε δρόμο ακόμη».

-Για το δύσκολο ταξίδι στην Αμαλιάδα: «Κάναμε 20 ώρες στο πούλμαν από τα μπλόκα. Δεν παρακαλέσαμε κανέναν. Δεν συναντήσαμε καν αγρότες, δεν είχαμε καν την ευκαιρία να τους παρακαλέσουμε να μας αφήσουν να περάσουμε. Είχαν κλείσει τους δρόμους και είχαν φύγει. Πήγαμε από χωριά και χωράφια, κλέψαμε κάτι πορτοκάλια και μανταρίνια. Βγήκα από το πούλμαν και δεν μπορούσα να περπατήσω από την ταλαιπωρία. Τώρα με τον Απόλλωνα δεν πάω στην Πάτρα ξανά με πούλμαν».

-Για το αν του αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα: «Όχι, δεν μου αρέσει. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι προέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Είναι συναρπαστικό μεν, αλλά οι ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά λειτουργικά προβλήματα».

-Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έκανε μια λάθος χημεία στην ομάδα του. Τυφλός να είσαι το βλέπεις. Έχει καλούς παίκτες, αλλά η συνταγή δεν είναι καλή. Έχουν τρία σέντερ καρμπόν και οι αντίπαλοι χτυπάνε σε αυτό το πράγμα, κάτι που πληρώνει ο Παναθηναϊκός. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς δεν έχουν αλλάξει ακόμη παίκτη, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά. Δεν έχουν άλλα προβλήματα, το επιτελείο τους είναι καλό, αλλά η ομάδα δεν συναρμολογήθηκε όπως έπρεπε για τις ανάγκες της. Είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο ξεκινά για το τριπλ κράουν».

-Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ δυνατά. Είναι μια συμπαγής ομάδα κι έχει έναν καλό προπονητή, που ξέρει να κρύβει τις αδυναμίες».

-Για τη διαφορά ΝΒΑ-Ευρώπης: «Το ΝΒΑ είναι ένα πρωτάθλημα που απαρτίζεται κυρίως από αθλητές. Έχει πρώτο μέλημα το θέαμα, γιατί αυτό συνεπάγεται έσοδα. Καμία ομάδα του ΝΒΑ δεν την ενδιαφέρει να κερδίζει παιχνίδια με 72-70. Υπήρξαν μεγάλοι προπονητές, όπως ο Μάικ Φρατέλο, που τον έδιωξαν από το ΝΒΑ γιατί πήγαινε σε μικρά σκορ κι αυτό ήταν αντιεμπορικό. Οι Ευρωπαίοι έχουν μάθει καλύτερα τα βασικά, αλλά υστερούν στα αθλητικά προσόντα. Ο Παπανικολάου γιατί έφυγε από το Χιούστον; Ήθελαν κάποιον που ήταν καλύτερος αθλητής. Δεν ήταν όμως καλύτερος παίκτης από τον Παπανικολάου. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Στις χώρες όπου το αποτέλεσμα έχει άμεσο ενδιαφέρον, οι παίκτες μπαίνουν σε καλούπια και δίνουν περισσότερη έμφαση στην άμυνα».

-Για την πορεία του μέχρι να έρθει στην Ελλάδα: «Ήμουν ένα φτωχόπαιδο που μεγάλωσε σε γκέτο της Νέας Υόρκης από μετανάστες. Μεγάλωσα στο δρόμο. Είχα γονείς που ήταν μάλαμα και με προστάτεψαν από επικίνδυνους δρόμους, αλλά κι εγώ είχα το μυαλό να αποφύγω κάποια πράγματα. Μέσα από το μπάσκετ πήγα στο κολέγιο. Δεν ήμουν πολύ καλός παίκτης, αλλά είχα πολλά στοιχεία που ήταν απαραίτητα για να προχωρήσω. Δεν ξεκίνησα σαν πρώτος παίκτης στο κολέγιο, ήμουν τελευταίος στον πάγκο, αλλά όλη μέρα δούλευα».

-Για το αν θα γράψει βιβλίο: «Για να γράψω βιβλίο, πρέπει να βρω πρώτα καλούς δικηγόρους. Αν γράψω βιβλίο, δεν θα είναι το ‘Πάτερ ημών’. Να είστε σίγουροι».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved