«Νέο πενταετές πλάνο»

«Νέο πενταετές πλάνο»

Η ΑΕΚ θα πρέπει να χτιστεί από την αρχή, απαλλαγμένη από τα χρέη του παρελθόντος, ώστε να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια.

Αυτό υποστήριξε ο προπονητής της, Άγγελος Κορωνιός, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM. «Νομίζω ότι αυτό που ώθησε την ομάδα στην Α2 είναι το πρόβλημα που υπάρχει σε ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Όπως έχω πει επανειλημμένως, πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Φυσικά και αναφέρομαι στο οικονομικό. Καμία ομάδα δεν είναι πληρωμένη. Δεν θα λύσω εγώ το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ, όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να βρεθεί μια λύση, όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Σίγουρα, ζούμε μια πολύ άσχημη ημέρα, μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ έπεσε κατηγορία. Η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να παίζει για να σωθεί, αλλά να κάνει πρωταθλητισμό. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, νομίζω πως και οι δηλώσεις του προέδρου ήταν κατατοπιστικές», ανέφερε αρχικά.

Για τα αίτια της πτώσης της ΑΕΚ: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η απομάκρυνση του Γιάννη Φιλίππου ήταν από τους βασικούς λόγος. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία που βοήθησε σημαντικά. Όταν έχεις έναν τέτοιο πρόεδρο αισθάνεσαι ασφάλεια. Από τη στιγμή που έφυγε και δεν ήρθε κάποιος αντάξιός του ξεκίνησαν τα προβλήματα, τα οποίο διογκώθηκαν και φθάσαμε στο τωρινό αποτέλεσμα».

Για τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Μπάμπη Καραμανλή, που μπήκε μπροστά στα δύσκολα: «Του αξίζουν συγχαρητήρια, παρ’ όλα τα προβλήματα της ομάδας, αλλά και τα δικά του, ποτέ δεν παράτησε την ομάδα, έμεινε εκεί και αυτό λέει πολλά. Έχει κάνει λάθη, αλλά δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή την ομάδα, ακόμα και τώρα παλεύει».

Για το γεγονός πως τρία χρόνια τώρα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αναλάβει την ΑΕΚ: «Εάν εσείς ήσασταν χορηγός και η ομάδα είχε αυτό το χρέος, θα πηγαίνατε να την ακουμπήσετε; Όλοι φοβούνται τι θα του ξημερώσει. Εάν η ομάδα είναι καθαρή, όλοι θα θέλουν να έρθουν. Είναι μεγάλη ομάδα και με ιστορία η ΑΕΚ, πολύς κόσμος θέλει να τη βοηθήσει. Αλλά με τα χρέη υπάρχει ο κίνδυνος να μπλέξεις. Δεν είναι κακό το σκεπτικό η ομάδα να ξεχρεώσει. Δεν είναι εύκολο ούτε δέχομαι ελαφριά τη καρδία να πέσει η ΑΕΚ στη Β’ Εθνική, τον καταλαβαίνω τον κόσμο που αντιδρά, αλλά η ομάδα, καλώς ή κακώς, πληρώνει τα λάθη της και θα πρέπει όλοι μας, μέσα από τη στεναχώρια μας και την πίκρα μας, να εξετάσουμε το καλό της. Κάθε εμπόδιο για καλό. Θέλει ηρεμία, ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις τώρα. Υπάρχει άσχημο κλίμα στην ομάδα, αλλά θα περάσει ο καιρός, θα ηρεμήσει η κατάσταση και ο πρόεδρος ή όποιος άλλος είναι στην ομάδα θα αποφασίσει με καθαρό μυαλό».

Για την επόμενη ημέρα: «Αυτό που μπορώ να πω εγώ, ως προπονητής, θα πρέπει η επόμενη ημέρα να είναι πάρα πολύ διαβασμένη. Θα πρέπει να μπει σε νέες βάσεις, να δημιουργηθεί ένα πλάνο πενταετίας, ώστε η ομάδα που θα έχει έναν κορμό από έμπειρους παίκτες, αλλά και πολλά νέα παιδιά, στα οποία θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη, χρόνο με το χρόνο να συμπληρώνεται και να προχωράει. Έτσι, θα μείνει υγιής η ΑΕΚ και θα μπορεί να δει την επόμενη ημέρα πιο εύκολο. Χρειάζονται, όμως, επιμονή, υπομονή και πολλή δουλειά από όλους. Μόνο έτσι θα μπορέσει η ΑΕΚ να βρεθεί εκεί που πραγματικά της αξίζει, να παίζει στις υψηλές θέσεις της μεγάλης κατηγορίας».



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved