«Ξανά στην Α1 η ΑΕΚ»

«Ξανά στην Α1 η ΑΕΚ»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ, τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών και το μέλλον της μίλησε στο Sentra FΜ 103.3 ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας Φιλίππου ξεκαθάρισε πως εάν η ομάδα δεν παραμείνει στην Α1 θα πέσει στη Β’ Εθνική, για να καθαρίσει από τα χρέη, και ευχήθηκε να έρθει ο επενδυτής που θα καταφέρει να την ανεβάσει ξανά στην Α1. Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τον Νίκο Γεωργαντζόγλου, ο οποίος υποστηρίζει πως εάν έπαιρνε την ΑΕΚ θα την έκανε πρωταθλήτρια, αλλά του ζήτησαν εγγύηση 500.000 ευρώ που δεν μπορούσε να καλύψει: «Έχω να πω για τον κύριο Γεωργαντζόγλου ότι έδωσε 10.000 ευρώ στον Μπάμπη Καραμανλή για να τον κάνει αντιπρόεδρο. Δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, δεν μπορούσαμε να του δώσουμε την ομάδα, ελέγξαμε το Πόθεν Έσχες του. Το άνοιγμα της ομάδας ετησίως είναι 500.000 ευρώ. Αυτό του ζητήσαμε, αλλά μας απάντησε πως δεν μπορούσε να εγγυηθεί. Ο ίδιος εργάζεται σε μια εταιρία του πατέρα του, που διαχειρίζεται ναυτιλιακά θέματα, πηγαίνει καλά, αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει την ΑΕΚ. Του ζητήσαμε να καλύψει τους μισθούς παικτών και προπονητών, αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί να δώσει επιταγές. Και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος τον είχε ρωτήσει και πάλι είχε πει πως δεν έχει τη δυνατότητα. Είναι οικονομικά αδύναμος».

Για το πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη: «Ο Φιλίππου πληρώνει τα δικά του παλιά χρέη, που δημιούργησε, καθώς και την εφορία της ομάδας. Από εκεί και πέρα, υπεύθυνοι για τις οφειλές που συσσωρεύτηκαν είναι ο Δρόσος και τα παιδιά της Original, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν την ΑΕΚ».

Για το εάν ενδιαφέρθηκε κανείς τα τελευταία χρόνια να αναλάβει την ΑΕΚ: «Πλην του Δρόσου, κανένας. Το μπάσκετ είναι απαξιωμένο στα μάτια όλου του κόσμου. Η ΑΕΚ έγινε σήμερα πρώτο θέμα επειδή υποβιβάστηκε. Όταν έπαιρνε πρωταθλήματα κανείς δεν ασχολιόταν. Δυστυχώς, το μπάσκετ δεν είναι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δεν μιλάω για τις οπαδικές. Ο κόσμος απομακρύνθηκε και με ευθύνη των ανθρώπων του χώρου, αλλά και επειδή το ποδόσφαιρο είναι αυτό που κυριαρχεί».

Για τα όσα ακούγονται για τον ίδιο: «Εγώ κάνω τη δουλειά μου με βάση τις εντολές που παίρνω από τον μεγαλομέτοχο Φιλίππου και τον πρόεδρο Καραμανλή. Δεν μπορώ να ρίξω την ομάδα, δεν παίζω ούτε βάζω χρήματα. Την έβαλα στο άρθρο 99 και αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι να μείνει στην κατηγορία. Το να βγαίνει κάποιος με ευκολία και να κάνει κριτική, μην έχοντας αγοράσει ούτε ένα εισιτήριο διαρκείας, είναι εύκολο. Κάλεσα τον κ. Γεωργαντζόγλου να πάρει ένα εισιτήριο, των 500 ευρώ, δεν το έκανε, επειδή είχε θέσει όρο να φύγει ο Μπάμπης Καραμανλής. Θα πρέπει να είναι ο τελευταίος που μιλάει. Πόσα χρήματα έχει βάλει, έστω και παίρνοντας ένα εισιτήριο; Κανείς δεν έπαιξε τη ζωή του, πλην του Καραμανλή, που έχει καταστραφεί οικονομικά».

Για την ένσταση και αν η ΑΕΚ θα υποστηρίξει πως το παιχνίδι Κολοσσός - Ηλυσιακός ήταν στημένο: «Ο Κολοσσός έχει τέσσερις παίκτες που εκπροσωπούνται από τον Τάσο Δελημπαλνταδάκη, τον Γεωργαλή, τον Καυκή, τον Χαρίση και τον Τσάμη. Δεν μπορώ να πω εάν έκαναν εσκεμμένα κακό παιχνίδι, δεν είμαι ειδικός του μπάσκετ. Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί η απόδοσή τους ήταν διαφορετική σε σχέση με τον φετινό μέσο όρο τους. Και ο Πανιώνιος έχει παίκτες συμφερόντων Δελημπαλνταδάκη, έπαιξαν πάρα πολύ καλά και ορθώς έπραξαν. Συναισθηματικά, πάντως, λειτουργεί ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης».

Για το εάν ο μεγαλομέτοχο Γιάννης Φιλίππου ήταν ενήμερος για την ένσταση: «Ενημερώθηκε και προφανώς συμφώνησε. Είπε να κάνουμε τα πάντα».

Για το εάν έφυγε λόγω της κατάστασης που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ, όπως είπε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής: «Εγώ ξέρω πως στήριξε το ελληνικό μπάσκετ, το βοήθησε, έβγαλε παίκτες που πρωταγωνίστησαν τα επόμενα χρόνια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Βέβαια, υπήρχαν άνθρωποι που γελούσαν όταν επέβαλε στη βασική πεντάδα τον Ντικούδη, τον Ζήση… Αποχώρησε γιατί συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε λόγος να επενδύει. Παίζαμε τότε τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν 1-1, παίζαμε για τον τίτλο, και στο γήπεδο εμφανίστηκαν όλα κι όλα 800 άτομα, ενώ το ποδόσφαιρο, στο παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό, έπαιζε μπροστά σε 45.000! Γιατί να συνεχίσεις; Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού μαζεύονταν 15.000 φίλαθλοι».

Για το πώς θεωρεί πως αισθάνεται ο Φιλίππου: «Δεν του έχω μιλήσει, αλλά μπορώ να εκτιμήσω πως έχει στεναχωρηθεί περισσότερο από όλους».

Για το τι ξημερώνει για την ΑΕΚ: «Η ομάδα έπεσε από θέματα χειρισμών που αφορούσαν άλλες ομάδες και άλλους παράγοντες. Μέτρησε και η έλλειψη χρημάτων. Εμείς θα προσπαθήσουμε νομικά να αλλάξουμε την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΑΕΚ θα πέσει στη Β’ Εθνική, ο Γιάννης Φιλίππου θα εξακολουθήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και την ομάδα θα την πάρει κάποιος που θα μπορέσει να την ανεβάσει στην Α1. Έχει έλλειψη οικονομικών πόρων η ΑΕΚ, όλοι έχουν πλην του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Κανείς δεν ήθελε να πέσει, αλλά και κανείς δεν αντιλήφθηκε πως δεν γίνεται να πληρώνει για όλα ένας Φιλίππου. Η προσπάθεια που κάναμε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πριν από κάποια χρόνια, ώστε όλος ο κόσμος να πάρει από μία μετοχή, απορρίφθηκε επειδή θεωρήθηκε πρόωρη. Τις αποφάσεις από εδώ και στο εξής θα πάρουν οι δύο μέτοχο, ο Φιλίππου που έχει το 90% και η Ερασιτεχνική που έχει το 10%».



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved