«Πρέπει να πέσει στη Β’ Εθνική»

«Πρέπει να πέσει στη Β’ Εθνική»

Η μόνη λύση για την ΑΕΚ, εάν θέλει στο μέλλον να γίνει η δύναμη του παρελθόντος, είναι να καθαρίσει από τα χρέη.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υποβιβαστεί οικειοθελώς στη Β’ Εθνική, ώστε από ΚΑΕ να μετατραπεί σε ΤΑΚ. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον Sentra FM 103.3 ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ, πρώην προπονητής και παράγοντας, Νίκος Νεσιάδης. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην Α2: «Είναι αδιανόητο. Δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις. Νομίζεις πως είναι ένα κακό όνειρο, θα ξυπνήσεις και θα έχει περάσει. Δεν μπορώ να το πιστέψω πως μια ομάδα που έχει πάρει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, που έχει κάνει γνωστό το ελληνικό μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη έπεσε κατηγορία».

Για το πώς η ομάδα έφθασε έως εδώ: «Όλα ξεκίνησαν με την αποχώρηση του Γιάννη Φιλίππου. Συντελέσαμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, να φύγει. Στην ίδια κατάσταση την είχε αναλάβει αυτός ο οικονομικός κολοσσός και την έφθασε στην κατάκτηση τόσων τίτλων. Δεν μπορείς όταν έχεις τέτοια προσωπικότητα να την αναγκάσεις να σηκωθεί να φύγει. Τον έζησα τον Φιλίππου, τον ανάγκασαν από την πρώτη ημέρα. Όλοι θυμόμαστε τι του έλεγαν. Δεν γίνεται να αναγκάσεις έναν τέτοιο άνθρωπο να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και να μη θέλει καν να ακούσει για την ΚΑΕ».

Για το μέλλον της ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει άνθρωπος πλέον που να θέλει να ασχοληθεί. Θα ήμασταν ένας άξιος αντίπαλος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, δεν έπρεπε να φύγει ο Φιλίππου, δεν θα την άφηνε να πέσει τόσο χαμηλά. Πιστεύω πως η ομάδα πρέπει να απαλλαγεί από τα χρέη. Δεν ξέρω ποιος είναι ο τρόπος. Ίσως να πέσει στη Β’ Εθνική, για να δημιουργηθεί στο μέλλον μια ομάδα αντάξια της ιστορίας της. Ο Μπάμπης Καραμανλής είναι εξαιρετικός άνθρωπος, καταστράφηκε οικονομικά, αλλά τι να κάνει κι αυτός; Να κυνηγάει ανεμόμυλους; Η ΑΕΚ πρέπει να πέσει άλλη μία κατηγορία, να φύγει αυτή η θηλιά που έχει στο λαιμό της. Δεν γίνεται να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση με τα χρέη. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες ομάδες είναι στην ίδια κατάσταση, όλα είναι μαϊμουδένια».

Για το πώς μπορεί να επιβιώσει στην Α2: «Ποιος θα βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για να τη σώσει; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όχι μόνο για εμάς, για όλες τις ομάδες. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να παίζουν στην Ευρωλίγκα και ο εγχώριος αθλητισμός να γίνει ερασιτεχνικός».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved