«Θα ερχόταν το μοιραίο»

«Θα ερχόταν το μοιραίο»

Η έλλειψη οικονομικών πόρων οδήγησε την ΑΕΚ στον υποβιβασμό στην Α2 σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Μπάμπη Καραμανλή.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, μιλώντας στον Sentra FM 103.3 παραδέχθηκε τα λάθη του, απάντησε στους επικριτές του και εξήγησε πως θα δώσει αγώνα για να δικαιωθεί η ΑΕΚ στην ένσταση που κατέθεσε κατά του Ηλυσιακού. Αναλυτικά, τα όσα είπε…

Για τα αίτια του υποβιβασμού: «Αυτό που οδήγησε την ΑΕΚ στον υποβιβασμό ήταν κατ’ αρχάς η ανυπαρξία οικονομικών πόρων στην ΚΑΕ. Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Γιάννης Φιλίππου δεν βρέθηκε κανένας από τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα να ασχοληθεί με την ομάδα, να έρθει να την πάρει. Εγώ μαζί με κάποια άλλα παιδιά ξεκινήσαμε όχι γιατί θέλαμε, αλλά επειδή κανείς άλλος δεν ενδιαφερόταν. Για αυτό μπήκαμε μπροστά, επειδή η ΑΕΚ είναι για εμάς κάτι πολύ σημαντικό, να κάνουμε την προσπάθειά μας να τη σώσουμε. Την κρατήσαμε τρία χρόνια, με τεράστιο προσωπικό κόστος και πιο πολύ εγώ. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κάποια στιγμή θα ερχόταν το μοιραίο, δυστυχώς ήρθε φέτος. Ο τρόπος ήταν που μας πείραξε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν βρέθηκε ο επιχειρηματίας που θα την έπαιρνε από το χέρι και θα την πήγαινε μπροστά».

Για τα λάθη που έγιναν από πλευράς διοίκησης: «Σίγουρα, έγιναν λάθη. Εκτιμήσαμε λάθος το μπάτζετ, πιστεύαμε ότι θα έχουμε κάποια χρήματα παραπάνω. Εμείς δεν είχαμε περιθώριο να πάμε άλλο πιο μέσα και στα μέσα της χρονιάς αναγκαστήκαμε να δούμε παίκτες να φεύγουν, όπως ο Γκράντι που ήταν ο καλύτερός μας, κι αυτό μας δημιούργησε τεράστιο αγωνιστικό πρόβλημα. Στην ΑΕΚ είμαστε αδέρφια, όλοι είμαστε φίλοι. Δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Ενωμένοι, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουμε και θα παλέψουμε αυτό που ξεκινήσαμε από χθες (20/04)».

Για το γεγονός ότι πολλοί του καταλογίζουν τη μεγαλύτερη ευθύνη: «Όλοι αυτοί που λένε όλα αυτά που λένε, δεν ξέρω εάν ήταν χθες (20/04) στο γήπεδο, εγώ ήμουν. Στο τέλος, όλοι μαζί, εμείς με τους φιλάθλους, ήμασταν στην εξέδρα και κλαίγαμε. Εγώ δεν ήμουν ποτέ απών, κάθισα στην ομάδα όταν όλοι την άφησαν, δεν την πρόδωσα ποτέ, πολέμησα για αυτήν και θα συνεχίσω να πολεμάω. Εγώ την ΑΕΚ την έχω στην καρδιά μου, δεν την εγκαταλείπω ποτέ ούτε κάνω κριτική από απόσταση. Όταν δεν υπήρχε καν ομάδα πριν από τρία χρόνια, πήγαμε κάποιοι άνθρωποι και τη σώσαμε από τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική. Ο Φιλίππου δεν έφυγε επειδή τον έβριζαν. Η Original εμένα με αγαπάει. Τρία χρόνια παλεύουμε με τεράστια προσπάθεια, χωρίς να διαφημιστούμε».

Για το γεγονός ότι δεν άφησε την ΑΕΚ, ενώ έβλεπε πως δεν υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο: «Η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ μεγάλο. Κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, αλλά για κάποιους άλλους είναι η ζωή τους. Μεγάλωσα μέσα στην ΑΕΚ, έχω φορέσει τη φανέλα της, έχω ζήσει μέσα σε αυτή. Για αυτό πολεμάω και θα συνεχίσω να πολεμάω. Καλό είναι να σπάσουμε το απόστημα των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει και στο μπάσκετ».

Για την ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ κατά του Ηλυσιακού: «Την κάναμε χθες (20/04), πριν αρχίσουν οι αγώνες. Υποστηρίζουμε πως ο μάνατζερ Τάσος Δελημπανταδάκης, ο οποίος έχει περί το 70% των παικτών της Α1, είναι ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, κάτι που είναι αντίθετο στο νόμο. Θα δούμε ποιος δέχεται τα χρήματα από το  ΟΠΑΠ, πώς προσφωνείται ο ίδιος στα συμβούλια του ΕΣΑΚΕ. Είναι πολύ μικροί για να κάνουν κακό όχι σε εμένα, αλλά στην ΑΕΚ. Από τη στιγμή που μας πείραξαν, θα μας βρουν μπροστά τους, αυτό είναι σίγουρο. Επειδή έχω την τρέλα, θα το πάμε μέχρι τέλους. Η βαθμολογία αυτή δεν θα επικυρωθεί. Θα πάμε στον εισαγγελέα, να ανοίξουμε λογαριασμούς, τηλεφωνικά απόρρητα, να δούμε τι γίνεται. Εξάλλου, και το μπάσκετ είναι στο στοίχημα. Περιμένω, πλέον, να με καλέσει ο εισαγγελέας».

Για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ, εφόσον πέσει στην Α2: «Εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Φιλίππου. Πρώτα από όλα, όμως, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την ένσταση που καταθέσαμε».

Για τις δηλώσεις του πρώην αρχηγού της ΑΕΚ, Νίκου Χατζή, πως έπρεπε να πέσει: «Δεν σχολιάζω δηλώσεις μισθοφόρων».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved