Στην Α2 η ΑΕΚ!

Στην Α2 η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, κέρδισε με 76-68 τον Πανιώνιο, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να παραμείνει στην κατηγορία.

Το «διπλό» του Ηλυσιακού στη Ρόδο, επί του Κολοσσού, την έριξε στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της! Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού έδωσαν και την ψυχή τους στο παρκέ, κατάφεραν και επικράτησαν σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, στο κατάμεστο κλειστό της Ζωφριάς, αλλά έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι στην πιο μαύρη ημέρα της ιστορίας της ΑΕΚ.

Σε ένα πρώτο δεκάλεπτο με αρκετές διακοπές, η ΑΕΚ κατάφερε στηριζόμενη στο δίδυμο των Νικολαΐδη και Ντικούδη να πάρει σχεδόν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Συγκεκριμένα, μετά το 6ο λεπτό (12-12) το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού κατάφερε να πάρει τα ηνία και να προηγηθεί με 22-17 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 11 πόντους (28-17), δείχνοντας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, με τους Ντικούδη και Νικολαΐδη να έχουν σημειώσει τους 21 από τους συνολικά 28 πόντους της ομάδας τους. Η αντίδραση του Πανιωνίου, όμως, ήταν άμεση. Με σερί 12-0 και πρωταγωνιστές τους Παραγυιό, Τσιάρα και Άντερσον γύρισε το ματς και προηγήθηκε με 28-29 στο 15’. Η ευστοχία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα από τη γραμμή των τριών πόντων (7/13) έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 38-34 και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας διαφορά τριών πόντων (37-40 στο 20’).

Τα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου εξελίχθηκαν με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Ο Δήμος Ντικούδης ήταν ο παίκτης που έκανε τα πάντα για την ΑΕΚ στο σκοράρισμα, ενώ από την άλλη ο Ζερμέιν Άντερσον ήταν ο κορυφαίος παίκτης σε απόδοση για τους φιλοξενούμενους. Το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού προηγήθηκε 45-44 στο 24’, σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι με συναρπαστική τροπή. Ένα λεπτό και σαράντα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της περιόδου, με το σκορ να είναι ισόπαλο (53-53), υπήρξε μία από τις αρκετές διακοπές που έγιναν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης για να καθαριστεί το παρκέ από τα χαρτάκια που έριχναν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Όταν επανάρχισε ο αγώνας οι γηπεδούχοι με τον Νικολαΐδη και τον Δορκοφίκη πήραν ξανά το προβάδισμα, για να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 58-53.

Ενάμισι λεπτό μετά την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου η ΑΕΚ κατάφερε να αποσπαστεί με 60-53, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα και, παρά τις λύσεις που έδωσαν στο σκοράρισμα στον Πανιώνιο ο Μπατής και ο Κοβίλ, ανέβασαν τη διαφορά στους 9π. (62-53). Έξι λεπτά πριν από το φινάλε οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 62-58, αλλά ο Δορκοφίκης ήρθε να δώσει λύσεις στην ΑΕΚ (64-58). Με σουτ τριών πόντων του Νικολαΐδη οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 67-58 στο 36’, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον αγώνα. Ωστόσο, τα νέα από το «Βενετόκλειο» και τη νίκη του Ηλυσιακού επί του Κολοσσού έφεραν... νεκρική σιγή στο κλειστό της Ζωφριάς, αφού όλοι έμειναν ακίνητοι στις θέσεις τους, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Από την πλευρά του, εκτός πλέι οφ έμεινε ο Πανιώνιος, για τον οποίο τελείωσε πρόωρα η σεζόν.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τανατζής, Ψαριανός.
Δεκάλεπτα: 22-17, 37-40, 58-53, 76-68.
ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστ, Κοχαντάρεβιτς 3, Νικολαΐδης 18 (4), Παπανικολάου, Μπόιντ 3 (1), Ντικούδης 29 (1), Δορκοφίκης12 (1), Καλλινικίδης 7, Μάντιτς 4.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Άντερσον 19 (4), Αθανασούλας 2, Τσιάρας 8 (1), Αθηναίου 6 (2), Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 1, Κοβίλ 13, Παραγυιός 10 (2).



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved