Παρέμεινε με το σπαθί του…

Παρέμεινε με το σπαθί του…

Ο Ηλυσιακός πέτυχε σπουδαία νίκη στο Βενετόκλειο με 49-58 και κέρδισε πανάξια την παραμονή του στην Α1 Aνδρών.

Ο Κολοσσός μπήκε δυνατά στον αγώνα  και στα πρώτα λεπτά έδειχνε να πατάει στο παρκέ καλύτερα από τον Ηλυσιακό, που ήταν εμφανώς αγχωμένος. Στη δεύτερη περίοδο ο Ηλυσιακός προσπάθησε να ηρεμήσει και να παίξει πιο συγκεντρωμένα,  και κατάφερε να μειώσει την διαφορά χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το προβάδισμα, προδωμένος από τα πολλά λάθη (11 στο ημίχρονο) αλλά και την αστοχία του. Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα στο Βενετόκλειο να γράφει 27-24.

Το δεύτερο μέρος του αγώνα ξεκίνησε με τον Ηλυσιακό να πιέζει στην άμυνα και να καταφέρνει με κάρφωμα του Τόντιτς στον αιφνιδιασμό να φέρει τον αγώνα στον πόντο(27-26). Οι κακές επιλογές όμως στην επίθεση  του Ηλυσιακού χάρισαν στον Κολοσσό και πάλι το προβάδισμα με  (35-31) ενώ η τρίτη περίοδος έληξε με τις ομάδες σε απόλυτη ισορροπία (35-35).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος που ήταν σίγουρα για τους παίκτες του Ηλυσιακού το πιο σημαντικό δεκάλεπτο της χρονιάς, ξεκίνησε άσχημα αφού ο Τσάμης έβαλε μπροστα τον Κολοσσό με 37-35. Ο Νίκος Χατζής απάντησε άμεσα με τρίποντη βόμβα αλλά ο Κολοσσός δεν  παραιτήθηκε…  Εκμεταλλευόμενος το αγχος του αντιπάλου κατάφερε να προηγηθεί με 46-40, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και όλα έδειχναν να δυσκολεύουν για τον Ηλυσιακό! Σε εκείνο το σημείο όμως μίλησε η ψυχή των παικτών, που παίζοντας εκπληκτικά σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να κάνουν σερί 13- 0 και να κερδίσουν πανάξια την νίκη και την παραμονή τους στην Α1!

Κορυφαίος για τον Ηλυσιακό ήταν ο Ντέιβις που πέτυχε σημαντικά καλάθια σε κρίσιμα σημεία και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 πόντους ενώ από τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Καλάθης που σκόραρε 13 πόντους αλλά δεν κατάφερε να χαρίσει στην ομάδα του την νίκη. Αξίζει τέλος να σημειωθεί οτι μετά την ήττα αυτή ο Κολοσσός τερματίζει στην όγδοη θέση και θα αντιμετωπίσει στα play off, τον πρωτοπόρο και αήττητο φέτος Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 13-8, 27-24, 35-35, 49-58

Κολοσσός(Σφαιρόπουλος):Καλάθης 13, Καφκής 6,  Τζόρνταν 2, Πάνος 1,  Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης 6, Τσάμης 7, Παππάς 5, Γκόλεματς 7, Γεωργαλής

Ηλυσιακός (Φλεβαράκος): Καρύδας 6, Κυρίτσης 2, Χατζής 10, Παπαντωνίου3, Κουκουλάς, Τόντιτς 8, Κασελάκης, Γαλιώτος, Ντόουσον 10, Χάρτινγκ 4, Ντέιβις 15



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved