«Του χρόνου, play off»

«Του χρόνου, play off»

Ο πρόεδρος του Ίκαρου Καλλιθέας Δημήτρης Αγγελόπουλος ,έμεινε ικανοποιημένος για την παραμονή του Ίκαροτ, αλλά του χρόνου θέλει πλέι οφ.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Καλλιθέας μίλησε στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ στη εκπομπή Jump Shoot και αναφέρθηκε για την πρώτη χρονιά της ομάδας του στην Α1 αλλά και για τη μεγάλη εκδήλωση στην οποία θα βραβευτεί ο Νίκος Γκάλης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά σχολίασε τη παρουσία του Ικάρου στην Α1. «Αυτό που πέτυχε φέτος ο Ίκαρος είναι πρωτοφανές για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, όλοι στην ομάδα, οι προπονητές, οι παράγοντες, από τον πρώτο ως τον τελευταίο κανένας μας δεν είχε επαγγελματική εμπειρία από την μεγαλύτερη εθνική κατηγορία. Η Α1 δεν είναι να ξέρεις να παίζεις καλό μπάσκετ, αλλά να μπορείς να κάνεις σωστή διαχείριση. Δεύτερον, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια δωδεκάδα χωρίς αλλαγές στο ρόστερ. Με εξαίρεση τον  Πάτ Κάρολ που τραυματίστηκε, δεν προχωρήσαμε σε κάποια άλλη αλλαγή». 

 Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην θέσει τους στόχους του Ίκαρου για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Σίγουρα ο στόχος της ομάδας την επόμενη χρονιά είναι τα play-off.  Έχοντας αποκτήσει την γνώση από φέτος, ξέρουμε πως θα κάνουμε την διαχείριση μας. Περιμένουμε να δούμε και τις οικονομικές συνθήκες που θα επικρατούν, αλλά σίγουρα θα μειωθεί το μπάτζετ .Θα προσπαθήσουμε , όμως να προσεγγίσουμε κάποιους ανθρώπους για να έχουμε συγκεκριμένους πόρους. Φέτος πληρώσαμε για να μάθουμε. Ένας ακόμα στόχος που είχαμε θέσει από φέτος , αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω άγχους για την πραγματοποίηση των στόχων μας, και θα τον πετύχουμε την επόμενη χρονιά είναι το ρόστερ μας. Θέλουμε να έχουμε έξι πάρα πολύ καλούς παίκτες Έλληνες και ξένους, δύο πολύ καλούς Έλληνες, δύο φερέλπιδες αθλητές και τέσσερις μικρούς , οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν».

Ο Ίκαρος Καλλιθέας είναι μία ομάδα με γερές βάσεις, οι οποίες προέρχονται από την ακαδημίες της. Ο πρόεδρος την ομάδας δήλωσε σχετικά κι αναφέρθηκε στη βράβευση του Νίκου Γκάλη στις 8 Μάϊου : « Έχουμε επενδύσει πολλά στις ακαδημίες μας και γίνεται εξαιρετική δουλειά. Πολλοί από τους παίκτες μας αγωνίζονται σε άλλες ομάδες. Για την «μικρή» ιστορία μας, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η εφηβική ομάδα του Ικάρου τα πάει εξαιρετικά. Σημαντική στιγμή για εμάς , τις ακαδημίες μας και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι η Κυριακή 8 Μαίου. Εκείνη την ημέρα που είναι η τελετή λήξη του  τουρνουά « Ανδρέας Μιαούλης – Basketorama- All- Stars Νίκος Γκάλης», στο οποίο συμμετέχουν 120 ομάδες με παιδιά γεννημένα από το 1996 έως το 2001 και θα βραβεύσουμε τον μεγάλο Νίκο Γκάλη».

Για την αγωνιστική εικόνα είπε: «Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο στόχος μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία και τον πετύχαμε. Είμαι όμως, λίγο απογοητευμένος από την Α1. Επειδή η ομάδα ανέβηκε γρήγορα από τις τοπικές κατηγορίες, δεν είχαμε προλάβει να βιώσουμε τους επαγγελματικούς κανόνες και περίμενα να το δω να συμβαίνει στην Α1. Δυστυχώς , όμως, υπάρχουν χιλιάδες κανόνες και στην πράξη δεν τηρείται τίποτα. Περίμενα επαγγελματισμό και δεν τον είδα».

Φυσικά , ο Δημήτρης Αγγελόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ και στο αν υπάρχει κατάλληλη λύση. «Κανείς δεν ξέρει αν την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν η ΕΡΤ και ΟΠΑΠ , και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν δύσκολα θα υπάρξει και πρωτάθλημα για κάποιες ομάδες. Η λύση είναι να υπάρχουν αδιαπραγμάτευτοι κανόνες, απόλυτα λογικοί, οι οποίοι να τηρούνται και να εξετάζονται από την νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει ΧΘΕΣ. Και οι βασικοί κανόνες είναι απλοί. Να τηρούνται οι ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες για τις ομάδες. Να μην υπάρχουν, βέβαια, χρέη απέναντι στους παίκτες. Να επιβληθούν κανόνες για την βία στα γήπεδα. Να γίνει ένα πλήρες ξεκαθάρισμα για την οικονομική επιβάρυνση των παραγόντων πάνω σε κάποια ζητήματα. Και φυσικά, να τηρούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις ομάδες. Αυτό βέβαια για να συμβεί, προϋποθέτει ισονομία των ομάδων πάνω στο θέμα των συνθηκών που επικρατούν στο γήπεδο.  Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει παρατηρητής του ΕΣΑΚΕ στο γήπεδο που να εξασφαλίζει αυτή την ισονομία. Αν τηρηθούν οι κανόνες πολλές ομάδες και ειδικότερα οι μικρές θα καταφέρουν να μειώσουν το μπάτζετ τους. Από την στιγμή που θα είναι υποχρεωμένες όσα χρήματα τάξουν σε ένα παίκτη να του τα δώσουν κιόλας. Θα πέσουν οι προσφορές των ομάδων και επομένως θα μειωθούν και οι οικονομικές απαιτήσεις των παικτών».

Τέλος ο Δημήτρης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο πως προέκυψε η ενασχόληση του με τα διοικητικά δρώμενα στο μπάσκετ. « Είμαι λάτρης του αθλήματος. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στον Μίλωνα στην ηλικία των 14. Παρότι θεωρούμουν φέρελπις αθλητής δεν προχώρησα. Αυτό το απωθημένο ήταν που με ώθησε να ασχοληθώ με τα διοικητικά. Πρέπει να παραδεχτώ , όμως ότι είναι εθιστικό και επικίνδυνο. Είναι επικίνδυνο οικονομικά ας δεν μπορείς να κάνεις σωστή διαχείριση και να διατηρείς τον έλεγχο».



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved