Ώρα για αλλαγές στην ΑΕΚ

Ώρα για αλλαγές στην ΑΕΚ

Ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής γράφει για τις «αυτοκτονικές» τάσεις της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια και τη λογική συνέχεια που θα πρέπει να έχει από εδώ και στο εξής

Πέρασαν 13 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα της ΑΕΚ. Τότε στον πάγκο της ήταν ο Ντράγκαν Σάκοτα. Και τώρα ο ίδιος προπονητής βρίσκεται σε αυτόν, μόνο που η αλήθεια είναι ότι ο έμπειρος τεχνικός έχει μείνει σε αυτή την εποχή.

Το σύγχρονο μπάσκετ θέλει πολλά περισσότερα από μία ομάδα, ειδικά στην άμυνα για να μην μπορεί η κάθε αντίπαλη ομάδα, όποτε θέλει να κάνει πάρτι και να διαλύει κάθε αμυντικό (;) σύστημα της Ένωσης.

Το σερί των εννέα νικών μετά την ήττα από τη Γαλατάσαραϊ μπορεί να χαρακτηριστεί και φυσιολογικό καθώς η «βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ είχε βατές αναμετρήσεις και σε αρκετές από αυτές, ίδρωσε για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν έφτασαν όμως, τα δύσκολα έχει ήδη 0/3 και… έπεται συνέχεια καθώς ακολουθούν σε μικρό διάστημα τα εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό, Χάποελ Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ κινδυνεύει να κάνει έξι ήττες σε επτά αγώνες και να ρισκάρει τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση του Eurocup αλλά και να χάσει έδαφος για την 3η θέση απέναντι στον Άρη στο πρωτάθλημα.

Μετά τις ήττες όλοι γινόμαστε… προπονητές, ωστόσο κάποια δεδομένα δεν μπορούν να μην καταγραφούν. Η απουσία του Μαυροκεφαλίδη, έγινε ξεκάθαρο πως δεν επηρέασε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο όπου έπαιξε πιεστική άμυνα και έβαλε την μπάλα στην ρακέτα.

Κάτι που έφερε και την διαφορά των 12 πόντων με αρκετά άνετο τρόπο καθώς η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το black out, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου δεν πλήρωσε την κακή της επίθεση καθώς και η Νίζνι ήταν άστοχη. Κάποια στιγμή όμως, θα ερχόταν η αντίδραση από τους γηπεδούχους.

Η αντίδραση δεν ήρθε από τον πάγκο όμως που ο Σάκοτα είδε τη διαφορά των 12 πόντων να γίνεται -4 για την ΑΕΚ για να… θυμηθεί να πάρει τάιμ – άουτ. Δυστυχώς για την Ένωση όλα είχαν χαθεί σε αυτό το σημείο.

Κατάφερε με τους Χέρστον και Μαυροειδή να ισοφαρίσει στο 74-74, ωστόσο στην άμυνα κάθε επίθεση της Νίζνι ήταν και καλάθι για να έρθουν ξανά στα τελευταία λεπτά οι βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση με μακρινά και… σκοτωμένα σουτ και να έρθει η ήττα, όπως έγινε και στα παιχνίδια με Άρη και Γαλατάσαραϊ, όπου στο τέλος δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και σύστημα για να μπει η μπάλα στο καλάθι και να πλησιάσει η ΑΕΚ.

Δεν είμαστε στο μυαλό του κ. Αγγελόπουλου και ούτε στην τσέπη του. Ωστόσο θα πρέπει να αλλάξει πολλά για να δει τα χρήματα που επενδύει να έχουν και το απαιτούμενο αποτέλεσμα…



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved