«Ο νόμος του ΣΕΦ»

«Ο νόμος του ΣΕΦ»

Με «όπλο» την έδρα του θεωρεί πως κέρδισε ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Λινάρδος.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο ΣΕΦ, βρίσκοντας νικητή τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Επικράτησε ο νόμος του ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός σε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα κατάφερε να κρατήσει απόρθητη την έδρα του, παρότι κάποιοι μετά τον τραυματισμό του Νεστέροβιτς, έχριζαν σαν φαβορί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ερχόταν με καλή ψυχολογία μετά την πρόκρισή του στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης.

Περνώντας στην εικόνα του παιχνιδιού, στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες παρουσίασαν πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, όχι τόσο λόγω της καλής άμυνας εκατέρωθεν, αλλά λόγω των βιαστικών επιλογών που προήλθαν από τους παίκτες-κλειδιά των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα στο σκορ, χάρη στην ανανέωση των επιθέσεών του, μέσα από τη σπουδαία συγκομιδή των επιθετικών ριμπάουντ, τομέας στον οποίο δεν έπαιξε ρόλο η απουσία του Σλοβένου σέντερ.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε εξωτερικά σουτ, διότι η άμυνα του Ολυμπιακού, σε συνεργασία ψηλού-κοντού (πικ εν ρολ) είχε τον κανόνα «2 εναντίον 2». Μέσα από αυτή την άμυνα, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στη λειτουργία των περιστροφών κι έχοντας πάντα τον αμυντικό του παίκτη πάνω στους σουτέρ και στα «τεσσάρια» του Παναθηναϊκού (Φώτσης, Τσαρτσαρής), που ασφαλώς σε πολλά παιχνίδια Ελλάδας-Ευρώπης, έδιναν αρκετούς πόντους, καταφέρνοντας έτσι να αφήσει μόνο το Διαμαντίδη να δίνει πόντους στην ομάδα του.

Η περιφέρεια του Ολυμπιακού πίεσε πολύ περισσότερο και το ότι έμεινε ο Νίκολας εκτός αγώνα φαινόταν από την αρχή ότι είχε την κυρίαρχο λόγο στις γραμμές έξω από τη ρακέτα. Περνώντας τώρα στην εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός με ίδια αμυντική τακτική κατάφερε να χτίζει σιγά-σιγά μία διαφορά ασφαλείας, χάρη στο επιθετικό κρεσέντο και τη σπουδαία μέρα στην οποία βρέθηκε ο Χαλπερίν.

Αρωγός στην επιθετική συγκομιδή του Ολυμπιακού από την περιφέρεια έπαιξε το μυαλωμένο παιχνίδι του Τεόντοσιτς, η σταθερή καλή απόδοση στη δημιουργία και την πάσα προς τα έξω του Γκόρντον, πράγμα το οποίο κάλυψε την λόγω τραυματισμού μέτρια απόδοση του Σπανούλη. Απέναντι στο επιθετικό αυτό προφίλ του Ολυμπιακού, ειδικά στην περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός είτε με την match up ζώνη (3-2 με περιστροφές), είτε κάποιες φορές με man to man, έδωσε ξεμαρκάριστα σουτ στον Ισραηλινό γκαρντ και δεν είχε επίσης το πάθος που τον διέκρινε στον αμυντικό του προσανατολισμό στα πρόσφατα παιχνίδια εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Περνώντας στη γραμμή των ψηλών, από την ομάδα του Πειραιά ο Γλυνιαδάκης έκανε αρκετά καλά τη... βρώμικη δουλειά (αμυντικές επαφές, ριμπάουντ, σκριν) και με συμπαραστάτες τους υπόλοιπους ψηλούς του Ολυμπιακού, κάλυψε κατά μεγάλο ποσοστό την απουσία του Νεστέροβιτς. Βουγιούκας και Μπατίστ δεν βρήκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, μέσα από το κατά κόρον επιτυχημένο χρόνια τώρα πικ εν ρολ παιχνίδι του Παναθηναϊκού κι έτσι φυσιολογικά με δεδομένη την ανύπαρκτη επιθετική μέρα του Σάτο, την απουσία του Νίκολας, έμεναν οι περισσότερές του ελπίδες να βρίσκεται κοντά στο σκορ και να φτάσει το παιχνίδι στην παράταση, όχι τόσο εξαιτίας της πολύ καλής του απόδοσης, αλλά κάποιων βιαστικών επιλογών του Ολυμπιακού προς το τέλος του αγώνα. Η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί του μεγάλου του αντιπάλου, κλειδώνει το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ και μένει πλέον να δούμε τις κινήσεις των δύο ομάδων στη σειρά των πέντε αγώνων που ακολουθούν μετά το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα.

Κλείνοντας, σημειολογικά αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός ίσως προσθέσει ένα καινούργιο πρόσωπο στη γραμμή των ψηλών και θα επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του ο Σπανούλης, ενώ από την άλλη μεριά στην ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού πριν από την έναρξη των πλέι οφ, ασφαλώς, θέλοντας και μη, κάποιο ρόλο θα παίξει η τελική έκβαση του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης».



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved