Γιάνκοβιτς: «Καιγόμασταν για τη νίκη»

Γιάνκοβιτς: «Καιγόμασταν για τη νίκη»

Η μεγάλη θέληση των παικτών του Παναθηναϊκού έπαιξε μεγάλο ρόλο στο νέο «διπλό» στο ΣΕΦ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, σε βάρος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Ο διεθνής φόργουορντ των «πράσινων» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio» αναφορικά με τη νίκη του «Εξάστερου» απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, ξεκαθάρισε πως οι δύο «αιώνιοι» δεν είναι έτοιμοι, ενώ στάθηκε και στον… δρόμο της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος μίλησε για:

Τις συνθήκες σε άδειο γήπεδο: «Δυστυχώς δεν είναι ποτέ ωραίο εικόνα να παίζεις σε άδειο γήπεδο. Από την στιγμή που όμως κάποια πράγματα δεν κρατιούνται σε φιλικά πλαίσια όταν χάνει ή κερδίζει μία ομάδα είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε σε άδεια γήπεδα».

Τη διαφορά που πήρε ο Παναθηναϊκός και πήρε τη νίκη: «Καταρχάς είναι πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλά σε εκείνη την περίοδο. Έβαλα κάποια κρίσιμα σουτ που τα χρειαζόμασταν. Αλλά όπως είπα ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος, είναι ο μεγάλο μας αντίπαλος. Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε αν είναι καλός ή όχι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός».

Το κατά πόσο επιτεύχθηκαν όσα τους ζήτησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Δεν μπορώ να πω ένα ποσοστό. Για να κερδίσουμε ήμασταν πάνω από το 50 % από αυτά που ζητήθηκαν. Ήμασταν πάρα πολύ ανέτοιμοι. Και εμείς και ο Ολυμπιακός είχαμε δέκα μέρες να ετοιμαστούμε. Είχαμε παίκτες και προπονητή στις εθνικές. Στην ουσία δεν παρακολουθήσαμε ομαδικά τι γίνεται με τον αντίπαλο. Και εκείνοι πιστεύω έτσι προετοιμάστηκαν. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε σκληρή άμυνα. Παρότι κερδίσαμε είχαμε πολλά λάθη. Είχαμε πολλά ριμπάουντ, αλλά οι βολές ήταν καταστροφικές για εμάς. Δεν ήμασταν και συγκεντρωμένοι στο τέλος και είδαμε ότι η διαφορά μειώθηκε».

Τη διαφορά της περσινής σεζόν με τη φετινή: «Και πέρυσι είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Ένας από τους βασικούς παίκτες ο Νέλσον τραβιόταν όλη την χρονιά με τραυματισμό. Δεν είχαμε τον Γκιστ, είχαμε τραυματία τον Παππά και τον Μπατίστα με πρόβλημα. Δεν είναι δικαιολογίες, αλλά είναι βασικά κομμάτια, για να κερδίσεις. Εμένα προσωπικά με πείσμωσε πολύ αυτό. Θέλαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά την χρονιά».

Τα φιλικά σε Κίνα και Ρωσία: «Ήταν δυνατά τα φιλικά μας, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις. Στα επίσημα βλέπεις γιατί εκεί “καίγεσαι” για το αποτέλεσμα».

Το αν άφησαν ελεύθερα σουτ στον Ολυμπιακό: «Δεν αποφασίσαμε. Οι οδηγίες ήταν να παίξουμε σαράντα λεπτά άμυνα με χέρια και πόδια και να αποφύγουμε το pick 'n' roll. Βοήθησε η επικοινωνία γιατί το γήπεδο ήταν άδειο και μπορούσαμε να ακούσουμε τον άλλο. Θέλαμε πολύ το ματς καιγόμασταν».

Τις διαφορές του Ιβάνοβιτς με τον Τζόρτζεβιτς: «Είναι πολύ διαφορετικοί. Έχει ένα τιμ, το οποίο καλύπτει όλους τους τομείς. Από ατομική βελτίωση, από τακτική, τα πάντα. Ο προπονητής θέλει να δούμε με άλλο μάτι το παιχνίδι. Θέλει να μας αποφορτίσει. Σε κάποια παιχνίδια υπάρχει πίεση, άλλη φορά μικρή άλλη μεγάλη. Εμένα μου δίνει μεγάλο πείσμα η παρουσία του στον πάγκο. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς με βοήθησε προσωπικά πάρα πολύ. Με έκανε καλύτερο με βελτίωσε, μου έδωσε την ευκαιρία. Κακά τα ψέματα πέρυσι μου δόθηκε η ευκαιρία. Είναι διαφορετικοί χαρακτήρες και προπονητές».

Τη διαφορά του σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά: «Σε προσωπικό επίπεδο έχω δηλώσει έτοιμος για το καλοκαίρι για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί, ξέρανε σχεδόν τα πάντα. Το θέλαμε το χαρήκαμε. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Είτε στην κακή του μέρα είτε στην καλή. Και οι καινούργιοι και οι παλιοί και οι προπονητές και η διοίκηση είναι χαρούμενοι. Όμως δεν τελείωσε εδώ. Σε 3-4 αγώνες έρχεται πάλι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Ολυμπιακού, είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες και αντιδράει ειδικά εκεί που τους πονάει πιο πολύ».

Την φετινή σεζόν: «Και φέτος όπως είδαμε υπάρχουν ομάδες όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Πάμε σε μία έδρα στον Άρη με μία ομάδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Σε ένα γήπεδο στο Αλεξάνδρειο με την αυτοπεποίθηση που έχουν δεν θα είναι εύκολο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Και πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είπα ότι πρέπει να το δείχνουμε με πράξεις ότι και να λέμε ότι έχουμε κάνει στο γήπεδο».

Την απουσία του από το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας: «Το θέμα ότι ήμουν ή δεν ήμουν δεν είναι δικό μου θέμα. Είχα προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Είχα πεισμώσει και πέρυσι που δεν ήμουν. Από την πλευρά μου ήμουν έτοιμος. Το γιατί δεν ήμουν δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά πιστεύω ότι μπορούσα να βοηθήσω. Δεν είναι ότι έχεις κάνει τα μπάνια σου ή όχι. Είναι ότι έχεις κάνει ένα όνειρο. Την δεδομένη στιγμή ένιωθα καλά και έτοιμος. Εγώ αυτό που είχα να κάνω και να δώσω το έκανα. Οπότε τι να κάνω. Αυτό που επιλέγω είναι να έχω το κεφάλι μου κάτω. Να δουλεύω. Να βελτιώνομαι. Φέτος το καλοκαίρι δούλεψα σε ατομικό και πνευματικό επίπεδο. Κάθε μέρα κρινόμαστε και πρέπει να βελτιωνόμαστε. Αν το κάνεις το μπάσκετ σε ξεπερνάει και θα έρθει ένα παιδί που δουλεύει παραπάνω. Χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα παραπάνω».

Την ομάδα που μπορεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα: «Νομίζω ότι το timing ότι το κατέκτησε πέρυσι η Ρεάλ και εμείς δεν πήγαμε. Είμαι με την πλευρά μας. Είναι ωραίος δρόμος. Αλλά είναι και πολλά στην μέση. Όμως δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Για να πας εκεί πρέπει να κερδίσεις πρώτη αγωνιστική της Λοκομοτίβ Κουμπάν στην έδρα της. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι στο άμεσο μέλλον και χωρίς τραυματισμούς έχουμε τύχη. Στην Κίνα καταλάβαμε πάρα πολλά πως μας προπονεί. Σημαντική είναι και η έδρα μας και την θέλουμε δίπλα μας για να κάνουμε σημαντικά πράγματα».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved