Γιασικεβίτσιους: «Ποιος Σπανούλης; Διαμαντίδης ο κορυφαίος»

Γιασικεβίτσιους: «Ποιος Σπανούλης; Διαμαντίδης ο κορυφαίος»

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό και τόνισε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ανώτερος από τον Βασίλη Σπανούλη

Παράλληλα ο Λιθουανός αναφέρθηκε στην αγάπη του για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συχνότητα του ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6:

«Είναι απίστευτη η υποδοχή του κόσμου του Παναθηναϊκού! Απ’ τη στιγμή που πάτησα στην Αθήνα και υπέγραψα με τον κ. Παύλο, κάθε φορά μου δείχνουν την αγάπη τους τόσο πολύ που δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ… Οι Έλληνες είναι τόσο τρελοί! Πολλές φορές μου δείχνουν αγάπη μεγαλύτερη και από εδώ στην πατρίδα μου. Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, θα τον αγαπώ για πάντα. Ήταν κάποια απ’ τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου, έκανα φίλους και νιώθω υπέροχα. Θα παρακολουθώ και φέτος τον Παναθηναϊκό και εύχομαι το καλύτερο»!

Για τις δύο κορυφαίες στιγμές του στον Παναθηναϊκό: «Η μία σίγουρα είναι το 2009 στο Βερολίνο, όπου κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό. Η άλλη είναι η σχέση που υπήρχε μεταξύ μας στην ομάδα, το οικογενειακό κλίμα όλα τα χρόνια. Με τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ, τον Νίκολας, τον Φώτση, τον Ομπράντοβιτς, τον Ιτούδη… Φίλοι για το υπόλοιπο της ζωής μου, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό με την κατάκτηση τίτλων».

Στο ερώτημα για Διαμαντίδη ή Σπανούλη: «Διαμαντίδης (αφοπλιστικά)! Δίχως αμφιβολία! Μπορεί να επηρεάσει ένα παιχνίδι περισσότερο σε σχέση με τον Σπανούλη και… παίζει στον Παναθηναϊκό»!

Για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν: «Τον παρακολούθησα με την ΤΣΣΚΑ. Θα μπορούσε να κερδίσει, αλλά δεν είναι και εύκολο πράγμα. Έπαιζαν και στην Μόσχα, δεν είναι το ίδιο με το να έπαιζαν στην Αθήνα. Φτιάχνουν μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα. Με την επιστροφή του Νικ (σ.σ Καλάθη), θα απελευθερωθεί και η πίεση απ’ τον Διαμαντίδη. Έγιναν καλές κινήσεις, ενώ φυσικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ένας απ’ τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Και είναι κάτι εξίσου σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ξανά δυνατός φέτος, θα επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ»».

Είναι στην Λιθουανία, αλλά θα δει κι αυτός το ντέρμπι του Κυπέλλου: «Ανυπομονώ για το ματς της Πέμπτης! Θα ‘ναι σκληρό παιχνίδι, αν και είναι ακόμα νωρίς τη σεζόν. Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα είναι ξανά δυνατός, δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί αυτό. Απέκτησαν τα τελευταία χρόνια μέταλλο νικητή και προσωπικότητα, κάτι που χρειάζεται για να πρωταγωνιστείς. Και φέτος θα παρουσιαστούν δυνατοί. Ο Ολυμπιακός εξαρτάται πολύ απ’ τον Σπανούλη, όπως και ο Παναθηναϊκός απ’ τον Διαμαντίδη. Θα ‘ναι μια ακόμα τρελή χρονιά…».

Υπόκλιση στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι ο καλύτερος που δούλεψα ποτέ. Η σχέση μας είναι φιλική πλέον κι όχι απλά επαγγελματική. Περνάμε χρόνο μαζί, μιλάμε, γελάμε, πίνουμε μπίρες. Είναι ο καλύτερος προπονητής σε όλα τα επίπεδα, τακτική, ψυχολογία. Ο κορυφαίος των κορυφαίων»!

Κεφάλαιο Ζαλγκίρις και προπονητική

«Είναι ωραία τα πράγματα στην Ζαλγκίρις. Προετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν, είμαι ενθουσιασμένος να ξεκινήσουμε και στην Ευρωλίγκα σε δέκα μέρες. Στο πρωτάθλημα κυριαρχούν οι Ζαλγκίρις και η Λιέτουβος, αλλά γενικά παρατηρείται μια συνεχής βελτίωση χρόνο με το χρόνο, με άλλους συλλόγους να δυναμώνουν. Είναι γεγονός πως χάσαμε καλούς παίκτες, αλλά πήραμε και κάποιους άλλους εξίσου καλούς. Έχουμε περισσότερο βάθος φέτος, 10-12 παίκτες που είναι πολύ σημαντικό σε μια χρονιά, με πολλές υποχρεώσεις. Δουλεύεις κάθε μέρα για το καλύτερο δυνατό και θα δεις στο τέλος που θα σε βγάλει αυτό».

Ερωτηθείς για τον Ίαν Βουγιούκα που θα παίζει του χρόνου στην Ζαλγκίρις και που δήλωσε πως πήγε εκεί λόγω… Σάρας, ο ίδιος είπε: «Το διάβασα ότι ήρθε στην ομάδα για μένα, αλλά νομίζω πως… λέει ψέματα! Είμαι χαρούμενος που με εκτιμά τόσο ο Ίαν και είπε τόσο καλά λόγια. Είμαι ενθουσιασμένος που τον έχουμε μαζί μας. Είναι διαφορετικού είδους σέντερ απ’ τον Γιαβτόκας και τον θέλαμε πολύ. Έχει πολλά χρόνια στην πλάτη του με εμπειρία στην Ευρωλίγκα, με επιτυχίες και θα είναι πολύ χρήσιμος».

Για το πώς βιώνει από κοντά τον πρώτο προπονητή της Ζαλγκίρις, Κράπικας: «Είναι πολύ καλός προπονητής, έχει υπομονή. Προσπαθεί να είναι ειλικρινής με τους παίκτες. Μου αρέσει πολύ που δουλεύω στο πλάι του, που μου δίνεται αυτή την ευκαιρία. Με αφήνει να είμαι… ομιλητικός στον πάγκο και αυτό μου με κάνει να βλέπω πιο καθαρά τι μπορώ να εφαρμόσω και τι όχι».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved