Καλάθης: «Μία ακόμα κούπα»

Καλάθης: «Μία ακόμα κούπα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθης σε μηνιαίο περιοδικό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Παναθηναϊκό Τριφύλλι:

Από την αρχή της σεζόν και τις αλλαγές στο ρόστερ πολλοί αμφέβαλλαν για το αν θα ήσουν ικανός να βοηθήσεις όσο πρέπει την ομάδα. Γνώριζες για το τι γραφόταν;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα. Δεν άκουγα τι έλεγαν όσοι ήταν απέξω. Προσπαθούσα να μείνω συγκεντρωμένος στην ομάδα μου, ήξερα ότι οι προπονητές μου εμπιστεύονται τόσο εμένα όσο και τους άλλους παίκτες.

Έτσι σκοπός μου ήταν να δουλεύω πολύ και να προσπαθώ να βελτιωθώ κάθε μέρα. Να προετοιμάζω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μην μπαίνω στην διαδικασία να σκέφτομαι «άραγε το έκανα αυτό σωστά, το άλλο;». Να μείνω συγκεντρωμένος και να παίζω έξυπνα. Κυρίως αυτό…»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει πει πολλές φορές ότι το μεγαλύτερο σου πρόβλημα είναι τα λάθη που κάνεις στο αιφνιδιασμό. Προσπαθείς να το διορθώσεις;

«Είμαι πλέι μέικερ, καθοδηγώ την ομάδα και πρέπει να μειώσω τα λάθη μου. Να παίζω έξυπνα και να είμαι έτοιμος για κάθε πρόκληση που εμφανίζεται. Είναι παιχνίδι του μυαλού και πρέπει να το παίζω σωστά. Είναι πολύ σημαντικό να είμαι συγκεντρωμένος.

Ο κόουτς μου έχει πει πολλές φορές ότι το βασικό που πρέπει να κάνω είναι να παίζω έξυπνα και να μην αχρηστεύω τις επιθέσεις μας με λάθη. Να τρέχω την ομάδα και να βρω τους ελεύθερους παίκτες. Είμαι πλέι μέικερ οπότε το βασικό δεν είναι να σκοράρω, αλλά να δημιουργώ και πλέον κατάλληλες συνθήκες στους συμπαίκτες μου για να σκοράρουν».

Ως τώρα σε ξέραμε σαν εξαιρετικό πασέρ… Κόντρα στο Ναβάρο σε είδαμε τόσο να σκοράρεις όσο και να παίζεις εξαιρετική άμυνα. Τι σου αρέσει τελικά περισσότερο να κάνεις στο παιχνίδι;

«Ειλικρινά και ας ακούγεται κοινότυπο, μου αρέσει να κάνω καλά, ότι μου ζητηθεί. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα μου ζητήθηκε από τον προπονητή μου να δυσκολέψω τα σουτ του Ναβάρο. Το ξέραμε ότι είναι αδύνατο να μην σουτάρει, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω να του κάνω την ζωή λίγο πιο δύσκολη.

Δεν με νοιάζει το τι θα κάνω, αρκεί να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Ανάλογα το παιχνίδι, κάποιος θα σκοράρει, κάποιος θα πασάρει. Το ζήτημα είναι να παίζεις στο 100%».

Πριν δύο χρόνια όταν ερχόσουν στον Παναθηναϊκό, φανταζόσουν ότι θα είχες αυτή την εξέλιξη;

«Το όνειρο μου πάντα ήταν να κερδίζω. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και όπως παίζεις για αυτόν πρέπει να είσαι αποφασισμένος να κάνεις ότι μπορείς για να κερδίσεις. Σίγουρα το να πας σε ένα ΦάιναλΦορ είναι όνειρο ζωής. Δεν πάνε και πολλοί παίκτες εκεί. Πρέπει να το εκμεταλλευτώ και να κάνω ότι μπορώ για να κερδίσω».

Έχεις να στείλεις κάποιο ειδικό μήνυμα στον κόσμο ενόψει Φάιναλ Φορ?

«Ξέρουμε ότι θα είναι μαζί μας εκεί… Και ελπίζουμε να κερδίσουμε μία ακόμα κούπα. Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Σιένα. Και αυτό κοιτάμε πρώτα. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε μετά το Φάιναλ Φορ να τους αναγκάσουμε να πάρουν και αυτοί άλλες φανέλες… Που να έχουν έξι αστέρια πάνω».



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved