Το καλό το κρατάει για το… ΣΕΦ

Το καλό το κρατάει για το… ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός αν και έδειξε και πάλι πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, φάνηκε να λυγίζει από την κούραση και ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 81-80 στον τελικό του «Alexander Gomelsky Cup» και ετοιμάζεται για... Πειραιά

Στον τελικό του «Alexander Gomelsky Cup» ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην τα... κατάφερε, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Οι «πράσινοι» και απόψε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, σε άμυνα και επίθεση, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο (και κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο) οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την κούραση του τελευταίο δεκαημέρου. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε το τουρνουά επικρατώντας με 81-80, με τους «πράσινους» στα τελευταία 12 δεύτερα να χάνουν τρεις διαδοχικές ευκαιρίες για να πάρουν την νίκη με τους Φελντέιν, Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς.

Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να άνοιξε... λογαριασμό δια χειρός Χάινς, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο παρέ. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-6, με τον Καλάθη να βγάζει πολύ ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο πολύ καλός Φελντέιν ήταν εκείνος που έκανε και το 6-11 στο πρώτο τετράλεπτο. Ο Δομινικανός παίκτης, μάλιστα, πήρε και το αντιαθλητικό φάουλ από τον Ντε Κολό με τους «πράσινους» να προηγούνται με 8-13 και τον Κούζμιτς να «ανοίγει» ακόμα περισσότερο τη διαφορά, 8-17. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας έβρισκε τα ξεμαρκάριστα σουτ και με τους Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 14-25.

Δύο πρόσωπα οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και στη συνέχεια του παιχνιδιού με τον Ραντούλιτσα να παίρνει μπάλες στο «ζωγραφιστό» και να κάνει το 18-27. Στο 15΄ο Αντώνης Φώτσης είχε στείλει τη διαφορά στους 10 πόντους, 21-31, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος με τρίποντο από τη γωνία στο 17΄έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 26-40. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός... κόλλησε, η ΤΣΣΚΑ βρήκε λύσεις από τον Μίλος Τεόντοσιτς, με τον Νάντο Ντε Κολό με σουτ τριών πόντων να κατεβάζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά για την ομάδα του στους πέντε πόντους, με το 37-42 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Μπροστά η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ είχε βρει ρυθμό και την ίδια ώρα με την άμυνα ζώνης που είχε επιλέξει είχε... εγκλωβίσει τους παίκτες του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» αρχικά έδειχναν να έχουν την λύση και μάλιστα με τρίποντο του Φώτση έκαναν το 42-47, αλλά από εκεί και έπειτα έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους. Ο Τεόντοσιτς ήταν ο παίκτης που άλλαξε τις ισορροπίες για την ομάδα του και μείωσε σε 50-51, τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα. Ο Χάινς στο 28’ έκανε το 54-53 δίνοντας προβάδισμα για... δεύτερη φορά στον αγώνα στην ΤΣΣΚΑ (η πρώτη ήταν το 2-0 του ξεκινήματος από τον ίδιο παίκτη), με το δεκάλεπτο να βρίσκει την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπροστά στο σκορ με 58-56.

Λύγισε από την κούραση

Η κούραση είχε αρχίσει και γινόταν όλο και περισσότερο εμφανής στα πρόσωπα και στα... πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού κάτι που το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα η ΤΣΣΚΑ. Με τον Χάινς να δημιουργεί προβλήματα στο «ζωγραφιστό» και τον Τεόντοσιτς να προσθέτει πόντους οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 71-65 στο 34΄. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν υπήρχε περίπτωση να το... βάλει κάτω και αφού έσφιξε λίγο την άμυνά του βρήκε τον τρόπο να βγει στο ανοιχτό γήπεδο και με τον Καλάθη να... τρέχει τους υπόλοιπους, Πάβλοβιτς και Φελντέιν έκαναν το 73-73 στο 37’. Πλέον πο δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι τέλους στο σκορ με τον Ραντούλιτσα στα τελευταία 15 δεύτερα να κάνει το 79-80 και τον Τεόντοσιτς να απαντάει τρία δευτερόλεπτα μετά και να «γράφει» το 81-80, ύστερα από φάουλ που του χάρισαν οι διαιτητές. Ο Παναθηναϊκός έχασε τρεις ευκαιρίες, αρχικά με τον Φελντέιν στη συνέχεια τρίποντο του Πάβλοβιτς και στο τέλος φόλοου του Γιάνκοβιτς για να πάρει την νίκη, με τους Ρώσους να επικρατούν.

Δεκάλεπτα: 14-25, 37-42, 58-56, 81-80

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 14(3), Τεόντοσιτς 19(1, 11 ασίστ), Φριτζόν 3, Τζάκσον 1, Κορόμπκοφ 8, Κράμπτσοφ, Βοροντσέβιτς 10(2), Χίγγινς 6(2), Κουρμπάνοφ 6, Χάινς 14

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10(1), Χαραλαμπόπουλος 3(1), Γιάνκοβιτς 7(1), Φώτσης 5(1), Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν 17(1), Διαμαντίδης 4, Καλάθης 14(2), Κούζμιτς 8(11 ριμπ)

Πηγή: leoforos.gr



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved