Μπατίστ: «Θα επιστρέψω»

Μπατίστ: «Θα επιστρέψω»

Ευλογημένος που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Μάικ Μπατίστ και τόνισε με σιγουριά πως θα γυρίσει στην Ελλάδα για να προσφέρει στον κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο, ως προπονητής.

Ο Μάικ Μπατίστ δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ευλογημένος που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει την δική του καλύτερη πεντάδα και εξήγησε τον λόγο, εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ και υποσχέθηκε πως θα γυρίσει πια ως προπονητής.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικάνος μίλησε για:

Την βράβευση του Παναθηναϊκού με την καλύτερη πεντάδα και το γεγονός ότι εκείνος απουσίαζε: «Δεν με πειράζει που δεν ήμουν. Ίσως να είμαι στην δεύτερη τέτοια ομάδα ή στην τρίτη ή την τέταρτη τέτοια ομάδα».

Το ποιες θα ήταν οι δικές του επιλογές: «Πολύ δύσκολη ερώτηση. Δεν πρόκειται να την απαντήσω γιατί θεωρώ ότι υπήρξαν πολλοί καλοί παίκτες και συμπαίκτες. Για εμένα είναι δύσκολο να επιλέξω ειδικά πέντε, είναι πολλοί περισσότεροι που έδωσαν κάτι στην ομάδα. Το πιο σημαντικό από όλα όσα είχαμε στην ομάδα αυτή ήταν η συντροφικότητα που είχαμε στην ομάδα. Δεν είχε ποτέ σημασία για εμάς το ποιοι ήμασταν αλλά το πώς είχε το κλίμα μεταξύ μας».

Το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ «ανέβαζε» εγκωμιαστικά σχόλια για την Εθνική ομάδα: «Έβλεπα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ από το NBA TV. Γενικότερα παρακολουθώ πολλά ευρωπαϊκά. Είμαι αμερικανός και φυσικά θέλω να νικά η εθνική ομάδα της χώρας μου αλλά εάν δεν υπάρχει αμερικανική ομάδα τότε θέλω να νικά η δεύτερη μου ομάδα. Και αυτή είναι η Ελλάδα. Και ξέρω τι σημαντικό είναι για την Ελλάδα παίρνει νίκες σε ένα ευρωπαϊκό. Το έχω ζήσει από κοντά. Θυμάμαι τι είχε γίνει το 2005».

Το ποιο άλλο ήταν το σημαντικό στοιχείο εκτός από τη συντροφικότητα: «Ήμασταν 15 παίκτες με διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά πάντα είχαμε έναν στόχο. Έναν σκοπό. Να νικάμε και να κατακτάμε τρόπαια. Θυσίαζε τα πάντα ο ένας για τον άλλο. Δεν μας ενδιάφερε το ποιος θα ξεχώριζε αλλά το πώς θα κερδίζαμε τρόπαια. Έτσι συνεχίζαμε. Είμαι σίγουρος ότι η ίδια νοοτροπία υπάρχει και τώρα.
Τώρα πλέον κοιτάς τι έχεις κάνει πίσω και όντως βλέπεις ότι υπάρχουν δύο ιστορίες. Ήταν δύο διαφορετικές καταστάσεις που έζησα με τον Παναθηναϊκό. Αλλά στο τέλος κοιτάς και βλέπεις τι είναι αυτό που αντικατοπτρίζει την καριέρα σου και για αυτό τελικά νιώθεις ευλογημένος».

Τι κάνει τώρα στη ζωή του: «Ζω τη ζωή μου. Κοουτσάρω. Είμαι στην ομάδα του Κλίβελαντ στη Minor League. Ήθελα να μείνω κοντά στο παιχνίδι. Έχω τις γνώσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ που με βοηθούν. Αισθάνομαι τυχερός γιατί έχοντας την ευρωπαϊκή λογική στο μπάσκετ μου δίνεται η δυνατότητα να βάλω και τακτική στην άμυνα και γενικότερα στο παιχνίδι».

Τη δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου «Να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού»: «Η ζωή του είναι ο Παναθηναϊκός. Έχει δώσει τα πάντα για τους παίκτες, τους οπαδούς, τον Παναθηναϊκό και όλους όσοι έχουν σχέση με την ομάδα. Έχει δώσει τη ζωή του για να κερδίζει. Και αυτό είναι κάτι που όλοι μας σεβόμαστε. Είναι λογικό αυτό που είπε. Ελπίζω να αργεί εκείνη η ημέρα».

Το εάν θα δούλευε στο πλάι του Ομπράντοβιτς: «Είμαι σχεδόν ένα παιδί που μαθαίνω ένα διαφορετικό μπάσκετ. Δεν ξέρω αν θα είμαι σε 5 -10 χρόνια από τώρα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω για να δείξω ότι εκτός από παίκτης μπορώ να δώσω και την δική μου ώθηση ως προπονητής. Είχα τη δυνατότητα να δουλέψω και να συνεργαστώ με σπουδαίους ανθρώπους και να δω το ματς με άλλη οπτική γωνιά».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved