Μυθική δήλωση: «Να παίξω καλά στην ΑΕΚ, για να πάω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό»!

Μυθική δήλωση: «Να παίξω καλά στην ΑΕΚ, για να πάω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό»!

Ποιος την έκανε και γιατί;

 «Η ΑΕΚ είναι νέα αρχή, έχω όρεξη για δουλειά, αλλά στην εποχή μας ζητώ το καλύτερο για τον εαυτό μου και θέλω να παίξω τώρα καλά ώστε να πάω μια μέρα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό…», είπε ένας από τους νεαρούς πρωταθλητές Ευρώπης με την Εφήβων στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ του Βόλου!

Ο λόγος για τον Νίκο Δίπλαρο ο ποίος ευθαρσώς είπε πως είναι οπαδός του Ολυμπιακού, τόνισε πως βλέπει την ΑΕΚ ουσιαστικά σαν… σκαλοπάτι στην καριέρα του και πως θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω όταν θα είναι έτοιμος.

«Δεν είμαι φανατισμένος και μου αρέσει το καλό μπάσκετ. Δεν έχω πρόβλημα λοιπόν», είπε χαρακτηριστικά ενώ για τα ινδάλματά του σχολίασε: «Από τους Ελληνες, ο Σλούκας… Γρήγορος, μοιάζω στο δικό του στιλ όταν παίζω. Και από ξένους, ο Γιασικεβίτσιους… Οι ασίστ που δίνει είναι μάθημα για μένα».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στάθηκε και στην παρουσία της Εφήβων, λέγοντας: «Το κύριο προσόν της Εθνικής ήταν η δυνατή άμυνα! Υπήρχαν και άλλα προτερήματα αλλά αν δεν παίζαμε τέτοια άμυνα… Σημαντική και η ικανότητά μας να διορθώνουμε τα λάθη μας. Στον τελικό με τους Τούρκους μπήκαμε φοβισμένοι αλλά…».

Για το γιατί ήταν φοβισμένη η ομάδα, είπε: «Η ευθύνη! Είμαστε έφηβοι και για όλους μας ήταν ο πρώτος τελικός… Στο ημίχρονο όμως, ο προπονητής μας κατάφερε να μας αποφορτίσει και μπήκαμε αποφασισμένοι για το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο».

Ενώ για την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα, σχολίασε: «Ναι, αλλά όσο πιο πολύ δουλεύεις-προετοιμάζεσαι για το δύσκολο παιχνίδι, κάθε άλλο εμπόδιο στη ζωή σου, είναι πιθανό να βρεις τη λύση. Δυνατή προπόνηση. Αυτό ήταν το μυστικό της Εθνικής Εφήβων, που δεν είναι… μυστικό αλλά κανόνας για να πετύχεις. Τα προβλήματα των παιδιών της ηλικίας μου δεν είναι ίδια, αλλά μόνο με θέληση, επιμονή και πολλή δουλειά κτίζεις το καλύτερο αύριο, ό,τι κι αν κάνεις. Και ποτέ μην το βάζεις κάτω. Αυτό λέω σε πιεσμένους συνομήλικους, με ό,τι κι αν ασχολούνται.

Βλέπω γύρω μου, σε κάθε χώρο, νέα παιδιά, συνειδητοποιημένα, επιφυλακτικά πριν πουν ή κάνουν κάτι, ώριμα. Εμείς τα παιδιά της Εθνικής Εφήβων συχνά λέγαμε μεταξύ μας πριν από τα παιχνίδια ότι είναι όμορφο να δώσουμε χαρά στον κόσμο που θα μας δει και πιέζεται στην εποχή μας. Ξέραμε τη σημασία που θα είχε κάθε νίκη μας για μια, έστω στιγμιαία, αλλαγή της διάθεσης κάθε συμπατριώτη που θα έβλεπε το παιχνίδι. Γενική ωριμότητα των νέων που με κάνει αισιόδοξο ότι η γενιά μας μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα».

Τέλος, για τις συνθήκες της οικογένειάς του σχολίασε: «Εχεις δίκιο. Η οικογένειά μου έχει επτά παιδιά. Ωρίμασα πριν από την ώρα μου. Οι γονείς μάς συμβούλευαν πάντα «να στηρίζεσαι στην αξία, στις δικές σου δυνάμεις, μην περιμένεις από άλλους να σε βοηθήσουν!». Σπούδασα αγάπη στο σπίτι μου, δίπλα σε έξι αδέλφια. Αγωγή χρήσιμη και στο γήπεδο. Επαιξα και για τους γονείς μου επειδή μας μεγάλωσαν με πίεση, αγωνία… Μας έδωσαν εφόδια και θέλω τώρα να τους δίνω χαρά».



Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved