Γιάνκοβιτς: «Ρεαλιστικός στόχος το Final-4»

Γιάνκοβιτς: «Ρεαλιστικός στόχος το Final-4»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη Σερβία και τόνισε πως φέτος ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει στο Final-4 της Ευρωλίγκας – Τι είπε για Διαμαντίδη, Τζόρτζεβιτς, Καλάθη αλλά και για αρκετούς ακόμα…

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ιστοσελίδα «doubledouble.rs», ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μίλησε για όλους και για όλα. Για τους στόχους που έχει τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, για τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Σερβίας, την Ελλάδα, τον πατέρα του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς αλλά και για αρκετά ακόμα πρόσωπα.

Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε αρκετές φορές στον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον  οποίο χαρακτήρισε ως θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ τόνισε πως ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον κόουτς Τζόρτζεβιτς στον εξάστερο. Παράλληλα, ο Γιάνκοβιτς μίλησε για τις προσθήκες στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, υπογραμμίζοντας την ποιότητα που θα προσδώσουν Καλάθης, Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς και Κούζμιτς ενώ τόνισε πως το Final-4 του Βερολίνου είναι πλέον ρεαλιστικός στόχος για το «τριφύλλι» αν όλοι στην ομάδα δουλέψουν όπως πρέπει. Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στους οπαδούς της ομάδας, στους οποίους… έβγαλε το καπέλο!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Ποια είναι η γνώμη σου για την έλευση του προπονητή της Εθνικής Σερβίας, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, στον πάγκο του Παναθηναϊκού;

«Πραγματικά ανυπομονώ να συνεργαστώ με μια προσωπικότητα του μεγέθους του Τζόρτζεβιτς. Πιστεύω θα συνεργαστούμε καλά. Ο προπονητής Τζόρτζεβιτς είναι κοντά στους παίκτες, υπάρχει μια σύνδεση. Δεν έχει ξεχάσει ότι ήταν παίκτης, θυμάται αυτή την εποχή κι αυτό είναι καλό».

-Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τι περιμένετε για τη νέα χρονιά;

«Ο στόχος είναι πάντα να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και το Final-4 στο Βερολίνο φέτος είναι ρεαλιστικός στόχος, αν παλέψουμε στο μάξιμουμ. Έχουμε βελτιώσει την ομάδα, δεν υπάρχει έλλειψη φιλοδοξιών, αν παίξουμε σκληρά, αν δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις θα επιστρέψουμε στην κορυφή».

-Φαίνεται πως το ελληνικό πρωτάθλημα επιστρέφει στις παλιές δοξασμένες ημέρες, οι ομάδες ενισχύονται. Θα είναι πιο δύσκολη η νέα σεζόν;

«Σωστά, εκτός από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που ενισχύονται πάντα, έχουν δυναμώσει τις ομάδες τους ο Άρης, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, το Ρέθυμνο. Ήρθαν καλοί παίκτες στον Άρη και την ΑΕΚ φέτος και φτιάχνουν μια καλή βάση».

-Πως βλέπεις τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού;

«Ήραν πολύ σοβαρά ονόματα στην ομάδα. Η ποιότητα του Καλάθη σπανίζει στην Ευρώπη, ο Σάσα Πάβλοβιτς είναι γνωστός και δεν χρειάζονται λόγια. Καλύπτει θέσεις και έχει μεγάλη εμπειρία. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είναι επίσης ένα πολύ δυνατό όνομα, ένας εξαιρετικός παίκτης μέσα στη ρακέτα. Για τον Κούζμιτς δεν ξέρω πάρα πολλά, τον θυμάμαι στη Μάλαγα, πιστεύω πως θα είναι κι αυτός μια εξαιρετική προσθήκη».

-Ποιός είναι ο καλύτερος φίλος σου εκτός γηπέδου και ποιος ο καλύτερος συμπαίκτης στο γήπεδο;

«Εκτός γηπέδου κάνω καλή παρέα με τον Αντώνη Φώτση. Βγαίνουμε για φαγητό, περνάμε ωραία. Στο γήπεδο, ένας είναι ο μύθος... Δημήτρης Διαμαντίδης!»

-Όλοι οι φίλοι του μπάσκετ θαυμάζουν τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη). Πως είναι στην ιδιωτική ζωή του;

«Ο Διαμαντίδης είναι ένας απλός τύπος. Παρά το όνομα που έχει, δεν θέλει να δείχνεται. Είναι πολύ τυπικός, σαν να μην είναι ο Διαμαντίδης, σαν να μην είναι αυτό το τεράστιο μέγεθος στον χώρο του μπάσκετ».

-Πως είναι να παίζεις μπροστά σε οπαδούς όπως αυτοί του Παναθηναϊκού; Μπορείς να μας περιγράψεις το δέσιμο που έχουν με τον Διαμαντίδη;

«Ο κόσμος είναι πολύ ειδικό κομμάτι για εμάς. Ο σύλλογος και οι παίκτες τους αισθάνονται σαν κομμάτι της οικογένειάς τους, έχουμε τρομερή συμπαράσταση από αυτούς.

Η αγάπη για τον Δημήτρη είναι φοβερή. Είναι μύθος, ένας άνθρωπος που πήρε τόσα πολλά τρόπαια και έχτισε όλη την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί τον λατρεύουν για αυτό».

-Πως είναι η συμπεριφορά τους για τον Σπανούλη; Τον μισούν οι περισσότεροι;

«Μάλλον ναι... Υπάρχει αντιπάθεια για τον Σπανούλη, ο κόσμος δεν ξέχασε τη μετακίνηση από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι η αιτία».

-Ποιες είναι οι σχέσεις σου με τη Σερβία και το σερβικό μπάσκετ;

«Στη Σερβία έρχομαι όποτε μπορώ μια φορά το χρόνο. Έχω συγγενείς εκεί και μου αρέσει πολύ να έρχομαι. Η ζωή μου στο μέλλον είναι συνδεδεμένη με τη Σερβία και την Ελλάδα».

Όσο για το σερβικό μπάσκετ, όποτε μπορώ βλέπω παιχνίδια στο διαδίκτυο. Έχω πολλούς φίλους στο σερβικό μπάσκετ. Ξέρω πολλούς παίκτες».

-Είχες κληθεί ποτέ να υπερασπιστείς την εθνική Σερβίας;

 «Όχι και λυπάμαι γι' αυτό. Κάπου το 2005, ήλπιζα σε μία κλήση, εύχομαι να μπορούσα να επιλέξω ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία, αλλά επίσημη πρόταση ποτέ δεν ήρθε και τότε ήταν απλά ένας στόχος. Όλα τελείωσαν όπως τελείωσαν».

-Ποιοι παίκτες από αυτούς που έχεις αντιμετωπίσει ήταν οι πιο δύσκολοι στο ένας εναντίον ενός.

 «Δεν ξέρω. Ίσως ο Σόνι Γουίμς».

-Σε ποιους προπονητές οφείλεις την πορεία της καριέρας σου;

«Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μου έδωσε μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστώ. Με πίστεψε και με έκανε παίκτη πρώτης γραμμής στον Παναθηναϊκό. Θα του είμαι πάντα ευγνώμων. Οι αγαπημένοι μου προπονητές πάντως είναι οι Λούκα Παβίσεβιτς και Νέναντ Μάρκοβιτς».

-Αναμένονται μεγάλες μάχες στη Euroleague. Ποιος ομάδες έχουν ενισχυθεί πιστεύεις πολύ;

«Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει η Εφές , που έφερε ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Μπράουν και ο Τάιους. Η Φενέρ επίσης επενδύει πολλά χρήματα και εκεί φυσικά πιστεύω στον Ζοτς. Η ΤΣΣΚΑ και η Χίμκι έχουν επίσης κρατήσει τον βασικό κορμό του ρόστερ τους.

-Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε τον Σχορτσιανίτη. Τι μπορείς να μας πεις για τον «Big Sofo»;

«Ο Σόφο είναι ένας πραγματικά πολύ δυνατός παίκτης που το κοινό τον αγαπά. Πο΄λυ επικίνδυνος παίκτης. Ατομικά έχουμε δουλέψει αυτό το καλοκαίρι με τον ίδιο προπονητή. Είδα ότι είναι πρόθυμος για νέες προκλήσεις».

-Ο πατέρας σου, Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, ήταν ένας μύθος του Ερυθρού Αστέρα και ένας εξαιρετικός παίκτης. Πες μας τις επιρροές που είχες από τον μπαμπά σου.

 «Αγαπούσα τον πατέρα μου. Πήγαινα σε πολλά παιχνίδια του. Έκανε το καλύτερο δυνατό και αυτό πάντα μου άρεσε. Είχε απίστευτο ταλέντο».

-NBA;

«Ευρωλίγκα»…

-Γκάλης ή Πέτροβιτς;

«Πέτροβιτς».

-Ζοτς ή Ντούντα;

«Ζοτς».



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved