«Τα πάντα για το νταμπλ»

«Τα πάντα για το νταμπλ»

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν πραγματοποίησε απέναντι στον Παναθηναϊκό το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Ισραηλινός γκαρντ των «ερυθρολεύκων» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τον Ολυμπιακό, τον κόσμο της ομάδας, τους προέδρους και το γεγονός πως στόχος της ομάδας του Πειραιά δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του νταμπλ!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χαλπερίν:

- Το πρώτο πράγμα που είπες, όταν πια όλα είχαν τελειώσει στο ΣΕΦ ήταν πως «στα τρία χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, δεν έχω ξαναδεί μία τόσο κόσμια συμπεριφορά από φιλάθλους σε ντέρμπι! Ηταν καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα και μόνος πρωταγωνιστής ήταν το άθλημα»...
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί μας συμπαραστάθηκε από την αρχή ως το τέλος, ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Στάθηκαν στο πλευρό μας και μας βοήθησαν να φτιάξουμε την ψυχολογία μας. Δεύτερον, γιατί έδειξαν πώς ακριβώς πρέπει να είναι η ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Φωνές, συμπαράσταση, τραγούδια. Ούτε ένα αντικείμενο στο γήπεδο, κανείς δεν κινδύνεψε. Αυτό θέλουμε. Μόνο με τη φωνή και το τραγούδι τους, μπορούσαν να μας ωθήσουν στη νίκη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδειξε το επίπεδό του και γι αυτό τον ευχαριστούμε».

- Για πρώτη φορά φέτος, ο Ολυμπιακός "σκούπισε" τον Παναθηναϊκό, στη «ρέγκιουλαρ σίζον».
«Και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό ήμασταν καλύτεροι. Δεν είναι μόνο ότι νικήσαμε, αλλά ότι ήμασταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο διάστημα. Είμαστε στο 2-0, αλλά αυτό δεν φτάνει. Θέλουμε στο τέλος της σεζόν να έχουμε πάρει και το πρωτάθλημα».

- Επίσης, για πρώτη φορά σε 20 χρόνια, ομάδα τελειώνει αήττητη τη ρέγκιουλαρ σίζον... και αυτή η ομάδα είναι η δική σου!
«Είναι ένα ιστορικό επίτευγμα. Το ότι έχει να γίνει πάνω από 20 χρόνια, τα λέει όλα. Ακόμα και η Μακάμπι, που δεν έχει ουσιαστικά αντίπαλο στο Ισραήλ, δεν έχει πετύχει κάτι τέτοιο φέτος. Βέβαια στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να χάσεις από άλλη ομάδα στην Ελλάδα, όμως είναι δύσκολο να νικήσεις και στο ΟΑΚΑ. Αρα το αήττητο είναι ιστορικό, αλλά και το 2-0 επί του Παναθηναϊκού πολύ πιο σημαντικό».

- Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σας έδωσαν συγχαρητήρια, θυμίζοντας πως είχαν πει και στη Σιένα ότι «οι παίκτες μας είναι πρώτοι», ενώ ξεκαθάρισαν ότι «στόχος είναι το νταμπλ»...
«Οι δύο πρόεδροι έχουν κάνει τα πάντα γι αυτή την ομάδα. Για όλους μας. Και εμείς δεν το έχουμε ανταποδώσει όπως πρέπει. Ακόμα και μετά την πίκρα που τους δώσαμε στη Σιένα, ήταν δίπλα μας και είπαν πως μας πιστεύουν. Δεν το είπαν μόνο, το έδειξαν και με τη συμπεριφορά τους. Για τους προέδρους και τον κόσμο μας, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το νταμπλ».

- Πολλοί συμπαίκτες του έχουν διευκρινίσει ότι ο κατ' αρχάς στόχος -πριν καν ξεκινήσει η σεζόν- ήταν το πρωτάθλημα και όχι η Ευρωλίγκα...
«Είχαμε πει πως βασικός μας σκοπός είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και έχουμε το πλεονέκτημα. Θέλαμε να φτάσουμε και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, γι αυτό και στεναχωρηθήκαμε που αποκλειστήκαμε. Αλλωστε αξίζαμε να είμαστε στη Βαρκελώνη. Ομως έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και αν πάρουμε το νταμπλ, θα μείνουμε στην ιστορία. Θα είμαστε η ομάδα που επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας».

- Θες να... σχολιάσεις τη ζώνη του Παναθηναϊκού και την επιλογή του να σε αφήσει ελεύθερο, πριν ρίξει δυο παίκτες πάνω σου;
«Ο Παναθηναϊκός το κάνει πάντα. Είναι σαν να μας προκαλεί να σουτάρουμε. Ξέρουμε πως αν βάλουμε τα σουτ, όλα θα έρθουν πιο εύκολα. Είχαμε καλές επιλογές, εκμεταλλεύτηκα το ότι σε πολλές περιπτώσεις έμεινα ελεύθερος και έκανα τη δουλειά μου. Γι αυτά τα σουτ πληρώνομαι (γέλια)».

- Πόσο δύσκολη ήταν η δουλειά στο κομμάτι της ψυχολογίας, μετά τον αποκλεισμό από το Φάιναλ Φορ και ενόψει του ντέρμπι των «αιωνίων»;
«Ηταν δύσκολο στην αρχή. Αισθανόμασταν άσχημα γιατί χάσαμε την πρόκριση με δικά μας λάθη. Απογοητεύσαμε όλους όσοι μας στήριζαν και μας πίστευαν. Ομως μείναμε ενωμένοι, δεν τα παρατήσαμε και κοιτάξαμε μπροστά. Το ίδιο κάνουμε και τώρα, γιατί η χρονιά έχει δρόμο. Τώρα κρίνονται όλα».

- Πάντως φέτος δείξατε να συνέρχεστε πολύ πιο γρήγορα, απ' ό,τι πέρυσι, μετά την απώλεια του ευρωπαϊκού τίτλου...
«Δεν θέλω να μιλήσω για την περασμένη σεζόν. Μόνο για το σήμερα. Και η ομάδα αντέδρασε σωστά, μετά τον αποκλεισμό. Μείναμε ενωμένοι και σε αυτό συνετέλεσε το καλό κλίμα ανάμεσά μας, αλλά κυρίως ο τρόπος που διαχειρίστηκαν την κατάσταση η διοίκηση και ο προπονητής».

- Γενικά φέτος οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές, αν αναλογιστεί κανείς και τους αμέτρητους τραυματισμούς που έχετε ζήσει...
«Η απώλεια του Ράσο ήταν άλλο ένα σοκ για μας. Είχε προηγηθεί ο σοβαρός τραυματισμός του Παναγιώτη, που μας στεναχώρησε όλους. Ηταν πολύ άτυχος και όλοι είμαστε δίπλα του. Ο Νεστέροβιτς κτύπησε στην πιο κρίσιμη καμπή και δεν είμαι μόνο η απώλειά του. Είναι και η ψυχολογία που κλονίζεται. Συν τους άλλοις, είχαμε την απουσία του Μάρκο, του Μπουρούση και όλα τα άλλα μικροπροβλήματα, που μας έφεραν πίσω. Ο Βασίλης είναι εδώ και μέρες εκτός και τελικά έπαιξε για να μας βοηθήσει. Τον ευχαριστούμε γιατί δεν σκέφτηκε την υγεία του, αλλά έβαλε πάνω απ' όλα την ομάδα».

- Πώς αισθάνεσαι λοιπόν, σήμερα, σκεπτόμενος ότι στην αρχή της σεζόν ήσουν εκτός ρόστερ, μέχρι το ματς με τη Ρόμα που χρησιμοποιήθηκες, έδειξες τι μπορείς να κάνεις και κέρδισες τα λεπτά σου;
«Ο κόουτς μου είχε πει από την αρχή πως περιμένει από μένα προσπάθεια μέσα από την προπόνηση. Δούλεψα σκληρά, είχα τις ευκαιρίες μου και στο ματς με τη Ρόμα έπαιξα. Από τότε, κέρδισα την εμπιστοσύνη του. Τον ευχαριστώ γιατί μου έδωσε την ευκαιρία και θα κάνω ό,τι μπορώ για να το ανταποδώσω. Μία καλή εμφάνιση δεν φτάνει».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved