Πρώτος και καλύτερος!

Πρώτος και καλύτερος!

Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό (87-83) στην παράταση και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα δύο παιχνίδια που έδωσαν με τους «πράσινους» για την κανονική περίοδο της Α1 ήταν συνολικά καλύτεροι και δίκαια θα πάνε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας όπως συνέβη και το 2009. Μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να το διατηρήσουν, αν θέλουν να επιστρέψουν στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Πιο δυνατά μπήκε στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός ο οποίος μετά το αρχικό 0-2 από καλάθι του Ίαν Βουγιούκα «έτρεξε» ένα γρήγορο σερί 10-0 και πήρε προβάδισμα οκτώ πόντων, σε δύο μάλιστα περιπτώσεις (10-2, 12-4). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και βρίσκοντας τις λύσεις προς το καλάθι κυρίως από κοντινή απόσταση μείωσε σιγά – σιγά τη διαφορά για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με 16-15 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Η δεύτερη περίοδος έμοιαζε πολύ με την πρώτη. Ο Παναθηναϊκός σημείωσε το πρώτο καλάθι με κάρφωμα του Μάικ Μπατίστ, όμως ακολούθησαν εννιά αναπάντητοι πόντοι από την πλευρά των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 25-17. Το «τριφύλλι» απάντησε με ένα δικό του σερί 10-0 για να προηγηθεί με 27-25. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά με 34-32.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο πόντων (36-34) όμως σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν «φωτιά» και με ένα σερί 11-0 ξέφυγαν για πρώτη φορά με εννιά πόντους (45-36), ενώ με τρίποντο του Τεόντοσιτς έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στους δώδεκα πόντους (54-42). Τελικά μετά από μία μικρή αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΣΕΦ έγραφε 60-52 υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι έδειχναν να έχουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν τα παράτησαν και σιγά – σιγά «ροκάνισαν» τη διαφορά η οποία έφτασε στους δύο πόντους ένα λεπτό πριν από το λήξη για να ισοφαρίσει με λέι απ ο Διαμαντίδης στα 27’’ για τη λήξη του ντέρμπι. Στα 25’’ ο Παπαλουκάς με δύο βολές έγραψε το 76-74 για τον Ολυμπιακό. Ο Διαμαντίδης ισοφάρισε αλλά έχασε επίτηδες τη βολή, ο Παναθηναϊκός πήρε το ριμπάουντ και το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ζεστά και μετά από δύο λεπτά είχαν πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (81-76) χάρη σε προσωπικές ενέργεις του Γιόταμ Χαλπερίν. Οι «πράσινοι» δεν επέστρεψαν ποτέ και τελικά ηττήθηκαν με τις δύο ομάδες πλέον να ετοιμάζονται να τα ξαναπούν στα πλέι οφ.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Γιόταμ Χαλπερίν ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους, ενώ για το «τριφύλλι» ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε  πόντους.

Δεκάλεπτα: 16-15, 34-32, 60-52, 76-76 (παρ.), 87-83

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Γκόρντον 8 (2), Σπανούλης 2, Μπουρούσης 12, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 8, Χαλπερίν 25 (4), Γλυνιαδάκης 5, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 12 (2), Κέσελ 2

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 15 (1), Μπατίστ 15 Φώτσης 13, Σάτο 2, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 21, Βουγιούκας 2, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου

To Onsports σας μετέφερε ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι των «αιωνίων» στο κλειστό του ΣΕΦ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1…

Για να δείτε τη ζωντανή εξέλιξη της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα ΕΔΩ.



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved