Βήμα πλέι οφ ο Πανιώνιος!

Βήμα πλέι οφ ο Πανιώνιος!

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στην παράταση, ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή και πήρε σπουδαία νίκη επί του Άρη, με 89-80.

Ο Άρης είχε την ευκαιρία να κρατήσει στα χέρια του την υπόθεση της τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο, αλλά την έχασε στη Νέα Σμύρνη, αντίθετα με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που έκαναν αποφασιστικό βήμα για την είσοδό τους στα πλέι οφ. Το συγκρότημα του Λευτέρη Σούμποτιτς προηγήθηκε ακόμη και με 12π. (53-65) στο 35’, αλλά οι «κυανέρυθροι» αντεπιτέθηκαν, έστειλαν το ματς στην παράταση και στο έξτρα πεντάλεπτο κατάφεραν να καθαρίσουν την υπόθεση της νίκης, με κορυφαίους τους Τσιάρα και Κοβίλ.

Εξαιρετικά αμφίρροπη ήταν η αναμέτρηση κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Πανιώνιος, με τους Τσιάρα και Κοβίλ να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα, κατάφερε να προηγηθεί με 11-9 στο 5’, αλλά ο Άρης έμενε πάντα σε… απόσταση αναπνοής με τους Χατζηβρέττα και Χαραλαμπίδη να παίρνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση. Οι Θεσσαλονικείς ανέτρεψαν την κατάσταση έως το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 18-16, ενώ όσο περνούσε η ώρα το συγκρότημα του Λευτέρη Σούμποτιτς άρχισε να παίρνει τον πλήρη έλεγχο. Με τον Χατζηβρέττα να είναι ασταμάτητος και τους Σλούκα και Μπράουν να δίνουν λύσεις, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 6 πόντους στο 18’ (29-35) και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 39-33.

Ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να φθάνει στους 8π. (44-51) στο 28’, παρά τις προσπάθειες του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς. Ο Τζον Τόμας έδωσε λύσεις στους φιλοξενούμενους, που ναι μεν δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ, αλλά κρατούσαν σταθερά το προβάδισμα (46-56 στο 29’, 51-59 στο 30’). Όλα έδειχναν πως το ροζ φύλλο θα πάει στη Θεσσαλονίκη (53-65 στο 35’), αλλά ο Πανιώνιος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οι παίκτες του όχι απλώς δεν τα παράτησαν, αλλά έτρεξαν σερί 13-0 και με ελεύθερες βολές του Άντερσον βρέθηκαν να προηγούνται με 68-67, 1.24’ πριν από το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, αποδείχθηκαν ψύχραιμοι από τη γραμμή της προσωπικής με τον Νίκο Χατζηβρέττα (70-72 και, στη συνέχεια, 70-73 με βολή του Χαραλαμπίδη) και θα έπαιρναν τη νίκη εάν ο Ζερμέιν Άντερσον δεν πετύχαινε απίστευτο τρίποντο, στέλνοντας το ματς στην παράταση (73-73 κ.α.). Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και περισσότερες λύσεις στην επίθεση δεν συνάντησαν δυσκολίες κι έφθασαν με άνεση στην κατάκτηση της νίκης με 89-80.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Κορομηλάς, Διαμαντή.
Δεκάλεπτα: 16-18, 33-39, 51-59, 73-73 (κ.α.), 89-80.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Άντερσον 13 (2), Αθανασούλας, Γιαννόπουλος, Τσιάρας 22 (4), Αθηναίου, Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς 11, Ιωάννου 11 (1), Σαρικόπουλος 2, Κόβιλ 18, Παραγυιός 4.
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 18 (2), Ουίντερς, Ταπούτος 6, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 19 (2), Χαραλαμπίδης 20 (3), Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 4, Σλούκας 4, Τόμας 9.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved