Τα «κλειδιά» του ντέρμπι

Τα «κλειδιά» του ντέρμπι

Το Onsports παρουσιάζει τους παίκτες οι οποίοι  είναι πιθανό να κρίνουν το αποψινό (16/4) ντέρμπι που θα γίνει στο ΣΕΦ.

Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες. Οπότε ακόμα και αν στον Ολυμπιακό δεν υπολογίζουν στον Ράσο Νεστέροβιτς ο οποίος θα απουσιάσει για σαράντα ημέρες έως τρεις μήνες και στον Παναθηναϊκό περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή τον Ντρου Νίκολας ο οποίος κανείς δεν ξέρει ακόμα αν θα παίξει, σίγουρα θα βρεθούν οι παίκτες εκείνοι που θα κάνουν τη διαφορά και θα οδηγήσουν μία εκ των δύο ομάδων στη νίκη.

Ας τους δούμε αναλυτικά με πρώτους τους παίκτες του γηπεδούχου Ολυμπιακού και στη συνέχεια εκείνους του Παναθηναϊκού. Βέβαια πάντα είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος άλλος πρωταγωνιστής, καθώς και οι δύο ομάδες διαθέτουν στις τάξεις τους, πάρα πολλούς ικανότατους μπασκετμπολίστες:

Ολυμπιακός

Βασίλης Σπανούλης
Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως γηπεδούχος σε ντέρμπι «αιωνίων» απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό. Θέλει όσο τίποτα άλλο μία καλή εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού, ούτως ώστε να αποδείξει ότι έπραξε σωστά που άφησε τον -μόνιμο- πρωταθλητή Ελλάδας την τελευταία 15ετια, για να κατηφορίσει στο λιμάνι. Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ σκόραρε μόλις τρεις πόντους, αλλά μοίρασε αρκετές ασίστ. Στο σημερινό (16/4) ματς και με δεδομένη την απουσία του Νεστέροβιτς, οι πόντοι του είναι απαραίτητοι για τους «ερυθρόλευκους».
 

 Γιάννης Μπουρούσης
Ο Καρδιτσιώτης σέντερ θα επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κοντά στο καλάθι, μετά την ατυχία του Νεστέροβιτς. Το έργο του δύσκολο, αλλά η εμπειρία του από ντέρμπι ίσως τον βοηθήσει να τα καταφέρει. Εκτός από την επιθετική του συνεισφορά θα πρέπει να προσέξει αμυντικά, καθώς αν χρεωθεί με φάουλ, οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν «γυμνοί» κάτω από το καλάθι, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να αφήσει την αντίπαλη φροντ λάιν να σκοράρει ανενόχλητη. Από την παρουσία του θα εξαρτηθούν πολλά.

Θοδωρής Παπαλουκάς
Στο περσινό παιχνίδι της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος καθόρισε την εξέλιξη της αναμέτρησης με 4/4 τρίποντα και είκοσι πόντους σε 18 λεπτά. Αν καταφέρει κάτι παρόμοιο και φέτος θα έχει γείρει αυτόματα την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Η εμπειρία του τεράστια και σε τέτοια παιχνίδια αυτή πάντα παίζει ρόλο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι δεδομένο ότι περιμένει πάρα πολλά από τον «Τεό» ο οποίος με τη σειρά του θέλει να αποδείξει ότι ακόμη μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μεγάλα ματς.

Μίλος Τεόντοσιτς
Μετά την περσινή σπουδαία χρονιά και την ανάδειξή του σε MVP της Ευρωλίγκας, αλλά και τις σπουδαίες εμφανίσεις στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, η φετινή σεζόν δεν είναι καλή. Η μικρή συνεισφοράτου μπορεί να ξεχαστεί με μία καλή εμφάνιση στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε ενδεχόμενη νίκη των Πειραιωτών θα σημαίνει αυτόματα ότι θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς των πλέι οφ. Αν δεν παίξει και απόψε (16/4) καλά, τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Παναθηναϊκός

Δημήτρης Διαμαντίδης
Ο αρχηγός και μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ήταν άρρωστος και το γεγονός αυτό επηρέασε ολόκληρη την ομάδα του «Ζοτς» η οποία ηττήθηκε. Πλέον μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας, η ψυχολογία του βρίσκεται στο ζενίθ! Τα όσα μπορεί να προσφέρει τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά είναι δεδομένα, απλά θα πρέπει να κατορθώσει να ξεφύγει από τις «παγίδες» που θα του στήσει ο Ολυμπιακός. Σίγουρα ο πιο κομβικός παίκτης από πλευράς «πράσινων».

Μάικ Μπατίστ
Σαν το παλιό καλό κρασί! Τα χρόνια περνούν, όμως ο μακροβιότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν λέει να το καταλάβει! Συνεχίζει να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια και αυτό θα θελήσει να κάνει και απόψε (16/4) στο ΣΕΦ. Η «μάχη» του με τον Μπουρούση θα κρίνει πολλά. Στόχος του 34χρονου σέντερ του «τριφυλλιού» εκτός από το να σκοράρει και να σταματήσει τον αντίπαλό του, θα είναι και να προσπαθήσει να τον κουράσει, μιας και οι Πειραιώτες μετά τον τραυματισμό του Νεστέροβιτς δεν έχουν το ίδιο βάθος με πριν, μέσα στη ρακέτα.

Νικ Καλάθης
Κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρκέ, ειδικά αν δεν παίξει ο Ντρου Νίκολας. Μετά τις εκπληκτικές του αμυντικές επιδόσεις επάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει το δύσκολο έργο να προσπαθήσει να σταματήσει τον Βασίλη Σπανούλη. Σίγουρα τον ξέρει από πέρσι όταν συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό, όμως ο «V-Span» αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη. Στο επιθετικό κομμάτι θα προσπαθήσει να οργανώσει σωστά και να εκτελέσει όταν πρέπει.

Ρομέιν Σάτο
Ο Κεντροαφρικανός άσος αποτελεί έναν μπασκετμπολίστα ο οποίος δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες κάνει «αθόρυβη» δουλειά. Σήμερα (16/4) το βράδυ (21.45) πάντως θα πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και μετά φαίνεται ότι έχει βρει το χέρι του και την αυτοπεποίθησή του. Σκοράρει σχετικά άνετα από μέση και μακρινή απόσταση και αν αυτό συνεχιστεί και στο ΣΕΦ, θα είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Η μεγάλη αμυντική του προσφορά συνήθως θεωρείται δεδομένη. Αν καταφέρει να περιορίσει τους αντιπάλους του, θα έχει βοηθήσει σημαντικά ώστε να πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη, αλλά και τη διαφορά που χρειάζεται.

 



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved