Βραχεία κεφαλή για Ολυμπιακό…

Βραχεία κεφαλή για Ολυμπιακό…

To Onsports σας παρουσιάζει τα «αιώνια» ντέρμπι κανονικής περιόδου που διεξήχθησαν στην έδρα του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία!

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν έξι νίκες έναντι τέσσερις του Παναθηναϊκού, όμως ακόμα και αν πήγαν με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, εκεί δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ούτε ένα πρωτάθλημα, αντίθετα με τους «πράσινους» οι οποίοι έχουν χτίσει τη δική τους αυτοκρατορία στο ελληνικό μπάσκετ!

Ακολουθούν αναλυτικά τα ντέρμπι:

2000-2001
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 86-78
Οι Πειραιώτες με τον Ντίνο Ράτζα στη σύνθεσή τους υποδέχονται τον Παναθηναϊκό για την 12η αγωνιστική της Α1. Παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα και το διατηρούν μέχρι το τέλος, φτάνοντας στη νίκη. Κορυφαίος του αγώνα ο πρώην «πράσινος» Ράτζα ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 16 ριμπάουντ. Για τους φιλοξενούμενους, Μποντιρόγκα και Ρέμπρατσα σκόραραν από είκοσι πόντους.

2001-2002
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 52-62
Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται απελπιστικά άστοχος στις βολές (7/18), ο Παναθηναϊκός πολύ πιο ψύχραιμος (17/23) και φεύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ. Πρώτος σκόρερ για το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 16 πόντους, ενώ για τους ηττημένους, ο Τζέιμς Φόρεστ με 14. Τελικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο εκείνη τη σεζόν είχε πάρει η ΑΕΚ η οποία μάλιστα κατέκτησε και το πρωτάθλημα.

2002-2003
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 73-65
Πρωτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και ο Παναθηναϊκός πηγαίνε στην έδρα του Ολυμπιακού έχοντας -στην ουσία- εξασφαλίσει την πρωτιά, μπροστά από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ο Χρήστος Χαρίσης πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του -αν όχι την καλύτερη- και με 26 πόντους οδηγεί τον Ολυμπιακό στη νίκη. Για το «τριφύλλι» οι 21 πόντοι του Ρόντνεϊ Μπιούφορντ δεν αποδείχτηκαν αρκετοί!

2003-2004
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-57
Αυτή τη φορά οι δύο «αιώνιοι» συναντήθηκαν για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός ήταν στην πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός στην όγδοη. Με μπροστάρη τον Άριελ Μακ Ντόναλντ (14 π.) οι «πράσινοι» πήραν το ροζ φύλλο αγώνα ενώ για τους γηπεδούχους οι οποίοι πραγματοποίησαν μία μετριότατη χρονιά ο Σλοβένος πάουερ φόργουορντ, Γκόραν Γιούρακ σημείωσε 15 πόντους.

2004-2005
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-74
Οι Πειραιώτες μετά από δύο χρόνια στον Κορυδαλλό έχουν επιστρέψει στο ΣΕΦ και υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στην άδεια -λόγω τιμωρίας- έδρα τους. Ο Μαρκί Πέρι στο ντεμπούτο του σκοράρει 16 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» είναι ο Ντούσαν Βούκσεβιτς ο οποίος προσθέτει 18. Για τους «πράσινους» οι οποίοι στο ξεκίνημα της σεζόν είχαν νικήσει στο Φάληρο για το κύπελλο Ελλάδος, ο Ντάριλ Μίντλετον ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 20 πόντους, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής πέτυχε 19.

2005-2006
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 84-77
Ο Ολυμπιακός έχει χτίσειμία δυνατή ομάδα μετά από αρκετά χρόνια. Στον αγώνα που διεξάγεται στην έδρα του για την ένατη αγωνιστική νικάει τον Παναθηναϊκό χάρη στην καλή παρουσία τριών παικτών. Του Κουίνσι Λιούις (17 π.), του Τάιους Έντνι με 14 και τους Άντρια Ζίζιτς με επίσης 14. Ο -τότε- «πράσινος» Βασίλης Σπανούλης ξεχωρίζει για το «τριφύλλι» με 21 πόντους, ενώ ο Μάικ Μπατίστ σημείωσε 16.

2006-2007
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 73-74
Τη σεζόν στην οποία ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του τριπλ κράουν πέρασε από το ΣΕΦ «διά πυρός και σιδήρου». Ήταν η τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός με νίκη θα έπαιρνε προβάδισμα δύο βαθμών καθώς οι «πράσινοι» είχαν πέσει θύμα έκπληξης, καθώς είχαν ηττηθεί εκτός έδρας από την Ολυμπιάδα Πατρών. Περίπου 55 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς με τρίποντο βάζει μπροστά τους γηπεδούχους με 72-66 με τον Πίνι Γκέρσον να πανηγυρίζει έξαλλα. Ο ίδιος ο Κροάτης στα οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος μετατρέπεται σε μοιραίο παίκτη. Ο Διαμαντίδης του κλέβει την μπαλα, πασάρει στον Μπατίστ ο οποίος πετυχαίνει το καλάθι ευστοχεί και στη συμπληρωματική βολή και ο Παναθηναϊκός φεύγει από το Φάληρο με την πιο συναρπαστική νίκη! Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 5/6 τρίποντα και 18 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Χένρι Ντόμερκαντ σκόραρε επίσης 18.

2007-2008
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-82
Η βραδιά του Κένεντι Ουίνστον. Η Αθήνα και ο Πειραιάς εκείνο το κυριακάτικο βράδυ του Φλεβάρη ήταν χιονισμένα τοπία. Το τσουχτερό κρύο εμπόδισε τον κόσμο να φτάσει στο ΣΕΦ, αλλά δεν εμπόδισε και τον Αμερικανό σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού, να πραγματοποιήσει την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του. Ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει στον πάγκο του τον Παναγιώτη Γιαννάκη αναγκάζεται να κυνηγάει από την αρχή έναν Παναθηναϊκό ο οποίος εκείνο το βράδυ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι (16/33 τρίποντα). Το τελικό σκορ υπέρ των νικητών είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας της αναμέτρησης. Απόλυτος σταρ του συγκεκριμένου ματς ο Ουίνστον με 26 πόντους και 7/8 τρίποντα (τα πρώτα επτά βρήκαν στόχο), ενώ για τον Ολυμπιακό ο οποίος σούταρε με μόλις 3/20 πίσω από τα 6,25 μ., ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο μόνος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων (12).

2008-2009
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-75
Το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής θα έκρινε την πρωτιά. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία με νίκη να «κλειδώσει» στην ουσία μετά από αρκετά χρόνια την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα μέχρι το τέλος των πλέι οφ. Με ένα λέι απ του Παναγιώτη Βασιλόπουλου το καταφέρνει. Μορφή του αγώνα για τους νικητές ο Γιάννης Μπουρούσης με 18 πόντους, ενώ για τον Παναθηναϊκό ο οποίος στο τέλος εκείνης της σεζόν πανηγύρισε το δεύτερο τριπλ κράουν της ιστορίας του, ο Μάικ Μπατίστ και ο Βασίλης Σπανούλης είχαν από 19 πόντους.

2009-2010
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 87-76
Αυτό το ματς, ο Ολυμπιακός το «καθάρισε» με τα τρίποντα, μιας και σούταρε πίσω από τη γραμμή των 6,25 μ. (πλέον έχει μεταφερθεί στα 6,75 μ.) με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% (10/19). Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς δεν οργάνωνε απλά, αλλά εκτελούσε (20 πόντοι με 4/4 τρίποντα) και σε συνδυασμό με τους 19 πόντους του Τζος Τσίλντρες και τους 13 του Λίνας Κλέιζα, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πήρε μία νίκη που τελικά πάντως δεν της χάρισε την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας. Για τον Παναθηναϊκό, ο Ντρου Νίκολας πέτυχε 18 πόντους.



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved