Τον διέσυρε για… πλάκα

Τον διέσυρε για… πλάκα

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 με… επιβλητικό τρόπο, πραγματοποιώντας στην τέταρτη περίοδο «διαστημική» εμφάνιση, διασύροντας τον ΠΑΟΚ με 83-58

Το ξέσπασμα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό να «καθαρίσει» τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» με σερί 20-2, μετέτρεψαν το 55-49 της τρίτης περιόδου σε 75-51 και μετέτρεψαν σε… εφιάλτη το όνειρο του ΠΑΟΚ για.. break. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είδε όλους τους παίκτες του να είναι εξαιρετικοί και πλέον ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το 2-0 της Πέμπτης.

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης επιθετικά έδειχνε άριστα διαβασμένος με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να βρίσκει λύσεις από τη μέση απόσταση και τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει τη.. δουλειά του μέσα στο ζωγραφιστό. Η ομάδα του «τριφυλλιού» προηγήθηκε με 10-4, αλλά κάποιες κακές αντιμετωπίσεις στην άμυνα, έδιναν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να μένει κοντά στο σκορ. Ο Όντουμ «τιμωρούσε» τα κενά των γηπεδούχων, με τον παίκτη του «Δικέφαλου» να κάνει αρχικά υο 12-8, ενώ με δικό του σερί 0-5 η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μείωσε στον πόντο, 16-15. Ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου στο παρκέ πέρασαν οι Ρειμάρ Μόργκαν και Ντι Τζέι Κούπερ , με τον Δέδα να είναι εκείνος που με τρίποντο «έγραψε» το 18-18.

Μπροστά ο ΠΑΟΚ, επέστρεψαν οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματά του στην άμυνα (κυρίως στο ένας εναντίον ενός) έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί το προβάδισμα. Στο 13’ ο Γιάνις Μπλουμς με τρίποντο έκανε το 25-20, αλλά ο ΠΑΟΚ, με τον Μπρέμερ να δημιουργεί συνεχώς.. ρήγματα στην άμυνα του «τριφυλλιού» και στο 15 το σκορ να είναι 25-24. Η ομάδα του ΠΑΟΚ, βρήκε επιπλέον λύσεις από τα 6,75 μέτρα με τον Αμερικανό να κάνει το 29-30. Ο Χαραλαμπόπουλος που είχε πατήσει παρκέ, στο «4», απάντησε με το ίδιο.. νόμισμα, 32-30, αλλά ο Μαργαρίτης «αντέγραψε» τον Μπρέμερ και έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα της συμπρωτεύουσας με 32-35. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου επανέφερε τον Έι Τζέι Σλότερ με τον Αμερικανό να πατάει.. γκάζι και να «οδηγεί» τον Παναθηναϊκό στο 38-35 του ημιχρόνου.

Λουκάς και Μποχωρίδης έκαναν τη διαφορά

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός έδειξε «καθαρό» μυαλό στην επίθεση και με τρίποντο του Σλότερ πήρα προβάδισμα με 42-35. Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έχασαν τη συγκέντρωσή τους και παρά την αμυντική τους προσπάθεια δε μπόρεσαν να ξεφύγουν, μιας και στην επίθεση… κόλλησαν. Ο Γιάνκοβιτς «ξεκόλλησε» τους συμπαίκτες του στο 24΄, 45-39, αλλά ο Μαργαρίτης δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και κρατούσε τον ΠΑΟΚ… ζωντανό, 45-44 στο 26΄. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, όμως, αποτελούσε… εγγύηση για τους πρωταθλητές και έκανε το 50-45, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης εκτός της πολύ καλής του άμυνας πάνω στον Κάρτερ με τρίποντο έκανε το 53-45 και με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 55-49.

Τον «στραγγάλισε»!

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός… βρήκε αυτό που έψαχνε. Βρήκε το.. ξέσπασμα που ήθελε στο παιχνίδι του και κατάφερε στο 32’ να ξεφύγει με 15 πόντους διαφορά. Ο Φώτσης συνδέθηκε με το καλάθι του ΠΑΟΚ από τα 6.75 μέτρα και με 2 «βόμβες» δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο «δικέφαλο», ενώ ο Μαυροκεφαλίδης με ένα απλό τελείωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 66-51. Οι «πράσινοι» ήταν… εντυπωσιακοί και έκαναν ότι ήθελαν τον ΠΑΟΚ με τον Γιάνκοβιτς στο 36΄με τρίποντο να κάνει το 75-51 και να διευρύνει το σερί του «τριφυλλιού» στην τέταρτη περίοδο σε 20-2, με τους Φώτση και Νέλσον να κάνουν τη διαφορά. Ο κόουτς του «τριφυλλιού» έριξε στο παρκέ και τον Γιώργο Παπαγιάννη και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε το 80-53, τρία λεπτά πριν το τέλος, με το ματς να τελειώνει με 83-58.

Δεκάλεπτα: 18-18, 38-35, 55-49, 83-58

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 8 (2), Σλότερ 11 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 16, Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης, Κούπερ 2, Μόργκαν 2

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 9 (1), Λάνγκφορντ 4, Λιάπης 3 (1), Κάρτερ 5, Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 18 (2), Κόττας 3, Όντουμ 13 (1), Χαριτόπουλος, Σαλούστρος

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του leoforos.gr



Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved