Τσαρτσαρής στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σηκώσει κεφάλι στους τελικούς!»

Τσαρτσαρής στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σηκώσει κεφάλι στους τελικούς!»

Το πλεονέκτημα έδρας που απέκτησε ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να… προδικάσει την εξέλιξη στους τελικούς της Basket League, όπου ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει σωστή αντίδραση, όπως τόνισε ο Κώστας Τσαρτσαρής σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Onsports.

Ο πρώην πάουερ φόργουορντ των «πράσινων» ξεκαθάρισε πως το Πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί, καθώς το «τριφύλλι» έχει δείξει και στο παρελθόν πως μπορεί να αντιδρά σε ανάλογες περιπτώσεις. Υποστήριξε δε πως άπαντες στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον τελευταίο μήνα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, ενώ στάθηκε και στην απουσία του Τζέιμς Γκιστ και την ενέργεια που βγάζει ο Αμερικάνος.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Κώστα Τσαρτσαρή στο Onsports:

Κώστα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε η αναμέτρηση;

«Θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντική η απουσία του Γκιστ. Βοηθάει πολύ στα πικ εν ρολ και είδαμε σήμερα ότι δεν είχαν αυτή την δυνατότητα. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι παίζει και η ενέργεια που βγάζει ο Γκιστ στο παιχνίδι, κάτι που έλειψε σήμερα. Αλλά όλες οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει να προσαρμόζονται σε αδυναμίες και απουσίες. Έπρεπε ο Παναθηναϊκός να αντιδράσει διαφορετικά. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ψυχολογία των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 4 με τρεις νίκες επί της Μπαρτσελόνα και μερικοί παίκτες παίζουν με κεκτημένη ταχύτητα, σε αντίθετα με τον Παναθηναϊκό, όπου μερικά παιδιά ψάχνουν τα πατήματά τους και δεν έχουν αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Ένα ακόμα «κλειδί» είναι πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν μπόρεσε να βρει λύσεις επιθετικά στο σκοράρισμα. Οι άμυνες του Ολυμπιακού ήταν προσαρμοσμένες στον Δημήτρη και σε αυτά τα ματς χρειάζεται το συγκεκριμένο στοιχείο του Δημήτρη. Είναι η συνταγή που ακολούθησε η ΤΣΣΚΑ και πήρε την πρόκριση».

Θεωρείς πως ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ προκάλεσε αρνητική ψυχολογία στους «πράσινους»;

«Οπωσδήποτε. Ίσως δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός. Όλοι ξέρουμε ότι το… ταβάνι της η ομάδα το είχε… ακουμπήσει εδώ και καιρό, αλλά ο τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός με δύο κακές ήττες στη Μόσχα, παρότι οι παίκτες σήκωσαν… κεφάλι στο τρίτο ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν στο επόμενο. Όμως, ο αθλητισμός τα έχει αυτά και πρέπει τα παιδιά να αντιδράσουν και να έχουν την ψυχολογία πως όλα τα ματς μπορούν να κερδηθούν».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, έδειξε να πετυχαίνει μεγάλα σουτ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Τι ήταν αυτό που άλλαξε την εικόνα της ομάδας;

«Προσωπικά θεωρώ ότι όταν ξεκινάς ένα ντέρμπι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όταν ξεκινάς και πετυχαίνεις 2-3 μεγάλα σουτ και νομίζεις ότι έχεις κερδίσει, είσαι χαμένος από… χέρι. Πόσω μάλλον σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όπου πρέπει να τα δίνεις όλα μέχρι το τέλος».

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στο ΟΑΚΑ πήρε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς; Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση;

«Δεν παίζει κανένα ρόλο το πλεονέκτημα έδρας. Είναι σημαντική η αντίδραση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Πρέπει να ηρεμήσουν και να δώσουν έμφαση στον τελευταίο μήνα, να συγκεντρωθούν όλοι και να κάνουν αυτό που ξέρουν. Έχουμε δει και έχει αποδείξει ο Παναθηναϊκός, ότι μπορεί να κερδίζει παιχνίδι που το θεωρούν όλοι ξεγραμμένο».

Πριν από δύο χρόνια έγινε κάτι ανάλογο. Ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα, αλλά ο Παναθηναϊκός με τρεις νίκες, δύο στο ΣΕΦ πήρε το πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι θα πρέπει να έχει αυτά τα ματς ως οδηγό;

«Δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν. Αποπροσανατολίζει. Τώρα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να δουν τι έφταιξε και δεν κατάφερε να πάρει το παιχνίδι. Να σηκώσει κεφάλι η ομάδα και φυσικά σαν μπούσουλα θα πρέπει να έχει την ψυχολογία ότι όλα τα παιχνίδια κερδίζονται. Δεν υπάρχουν έδρες».

Προσωπικά σου έχουν λείψει παιχνίδια όπως το σημερινό με την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στον αγώνα;

«Σίγουρα μου έχουν λείψει. Η αλήθεια είναι πως αυτή η ατμόσφαιρα, να μπαίνεις μέσα και να σε αποθεώνει ο κόσμος, είναι χαραγμένα στη μνήμη. Η είσοδος σε τέτοιες ατμόσφαιρες είναι κάτι το τρομερό. Δεν μου λείπει το τελείωμα (σ.σ. γέλια). Χωρίς να αναφερθώ ποιος φταίει και ποιος όχι, ο κόσμος δεν πρέπει να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο».

Είναι εύκολο για τον κόσμο, στην ένταση ενός ντέρμπι να μην αντιδρά σε αυτές τις ενέργειες;

«Φυσικά. Είμαστε μια πολιτισμένη χώρα και είμαστε στο 2015. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πώς να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Προσωπικά και μαζικά. Θα πρέπει να κοιτά και λίγο παραπέρα. Τώρα η ομάδα μπορεί να τιμωρηθεί. Μπορεί να παίξει στους τελικούς χωρίς φιλάθλους. Έγινε ότι έγινε. Δεν είναι θέμα να κρίνουμε ποιος φταίει και ποιος όχι».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved